Torstai 20.6.2019

HS: Ministeri valmistelee seksilakia ohi hallitusohjelman

Luotu: 
20.7.2012 09:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).
|

Seksin ostaminen tulisi kriminalisoida. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) aloittaa ministeriössään valmistelut ostokiellon toteuttamiseksi, kertoo Helsingin Sanomat tänään.

Henrikssonin tietää, ettei seksi ostokieltoa ole kirjoitettu vuosi sitten sovittuun hallitusohjelmaan.

- Mahdollisesta uudistuksesta pitää keskustella myös muiden hallituspuolueiden kanssa, Henriksson sanoo HS:lle.

Lehden mukaan ministeri ei ole keskustellut ostokiellosta muiden puolueiden tai edes oikeusministeriön virkamiesten kanssa.

Tällä hetkellä Suomessa seksin ostaminen alaikäiseltä ja parituksen uhrilta on kielletty. Ruotsi kielsi seksi ostamisen kokonaan 2000-luvun vaihteessa.

Kannatatko seksin oston täyskieltoa?

2662 ääntä annettu
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Haatainen

Mitä ihmettä.. eikö heillä ole myyntikielto ennemminki, jotka sitä harjottaa. Ja kerran vielä, koittas tuoki ministeri päättää jo miksi meidän pitäs mennä Ruotsin ja Norjan mukaan tuossakin asiassa. Jos ollaan EU:ssa, niin mennään EU:n mukaan kuten Saksa, Espanja ja Italia. Eihän se käy, että lait eroaa noinkin paljon keiden kanssa olemme yhteistyössä EU:n kautta ja siellä yhteinen lainsäädäntö.

Hannu Haili

Lailliset Saksan mallin mukaiset laufhausit ha FKK-klubit olisivat parempi ratkaisu.

Mitkään kieltolait eivät toimi koskaan. Kun Suomessa oli kieltolaki joskus 1930-luvulla, niin sen rikkominen oli kaiken kansan huvi. Viinaa sai kaikkialta paitsi kirkosta.

Miten Henrikson määrittelisi seksin oston. Jos uuden ystävän kanssa harrastaa seksiä, niin miten todistetaan, että kyseessä on ostotapahtuma.

Itse todennäköisesti rikkoisin tuota lakia, jos tilaisuus sattuisi kohdalle.

kapikka

Yllättäen naisministeri vaatii jälleen seksin ostokieltoa, mutta ei myyntikieltoa - naisilla kun on tässäkin asiassa vain oikeuksia ilman vastuuta tai velvollisuuksia.

Oluen vedellä lantraus -mantra on ilmeisesti näiltä naisministereiltä tältä vuodelta jo ohi, joten seuraavaksi käydään maailman vanhimman ammatin kimppuun, tai siis ostajien kimppuun. Ammatti pysyy laillisena.

Milloin oikeusministeri ottaa käsiteltäväkseen sen(kin) tasa-arvo-ongelman, että miehet saavat samoista väkivaltarikoksista naisia kovemmat rangaistukset?

Richard Jarnefelt

Missä menee raja? Jos tarjoan naiselle hyvän illallisen, ja annan kukkia, korun tms., ja pääsen hauskan illan päätteeksi sänkyyn, niin olenko ostanut seksiä? Ehkä käytännössä olen. Odottaako poliisi ovella aamulla, vai viedäänkö minut jo kesken aktin?

Vai voiko nainen minuun kyllästyttyään ilmoittaa poliisille saaneensa minulta ruokaa ja lahjoja, ja vaatia poliisia syyttämään minua seksin ostosta?

Järjettömiä lakeja ei kannattaisi säätää tai ehdottaa.

Jukka Laitinen

Kyllä olet ostanut seksiä. Miksi muuten lähdit tarjoilemaan? Vanha sanonta kuuluu, että "ilmais-seksi tulee kaikkein kalleimmaksi". Ja olet maininnut ansan, johon saatat joutua. Moni veijari on seuraavana aamuna huomannut olevansa "häkissä" epäiltynä raiskauksesta.

Pentti Juhani Järvinen

Eikö Suomen "tasavallassa" ole mahdollista koota hallituksia ja hallitusohjelmia, jotka ovat muuta kuin huonoja jopa huonoiksi piloiksi? Tuo Katainenkin on tosi hyvä noin "kansikuvapoikana," kun hän on välttänyt toistaiseksi nuo 10-20 kiloa läskiä, joihin maan poliitikot yleensä kietoutuvat yhtä monessa vuodessa. Ja hiukan kulunutta Niinistöä parannettiin onnistuneesti söpöllä vaimolla.

Kaikki on siis maan korkeimmilla tasoilla paremmin kuin ennen, jopa paremmin kuin koskaan ennen. Eikö siihen voisi tyytyä seuraavat 90 vuotta. Eli suunnilleen tuon ajan voisi varata siihen, että opitaan tasa- ja kansanvallan pohjat, perusteet. Ne ehkä tulisi "tenttiä" Suomen "tasavallan" ulkopuolella. Ei se maata voi hyödyttää, että kaikenlaiset kahelit pääsevät ministereiksi mainostamaan törppöyttään.

Niin pitkään kuin muuta ei ole tarjolla, sen voisi panna säästöön vaikka EURO:n vakautusrahastoon, kasvamaan korkoja, ministereiden kera.

Tuomas Sikander

Kumma pakkomielle on näillä bästatittareilla seksistä ja sen hankkimisesta.
RKP:n vanhan perinteen mukaanhan sukulaisten kanssa saa kyllä pelehtiä, kunhan vaan ei siitä maksa.
Esim. Sipoo, tuo ahdasmielisen hurriuden mekka on Suomen kolmanneksi pahimmasta sisäsiittoisuudesta kärsivä kunta.
Törmäsin tähän faktaan eräänä sateisena kesäpäivänä, lähde oli kesämökin pöydällä satunnaisesti ajelehtinut lääkiksen kurssipruju.