Keskiviikko 16.1.2019

Raivo repesi huonosta juristi-vitsistä: ”Vahvasti kadun ja pyydän anteeksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.7.2012 10:51
  • Kuva: Creative Commons - KeithBurtis
    Kuva
    Onko maakuntien yliopistojen juristit taidoiltaan ja tiedoiltaan heikompia? Keskustelu heräsi helsinkilöispoliitikon lausumasta.
|

Helsinkiläinen kunnallispoliitikko Harry Bogomoloff (kok.) sai aikaan kiivaan vastareaktion yliopistomaailmaa koskevalla lausunnollaan.

Värikkäänä lausujana tunnettu Bogomoloff vahvisti todeksi muun muassa hänen suuhunsa laitetun kommentin, jonka mukaan Lapin yliopiston lakikoulutuksen saaneita juristeja tulisi palkata lähinnä lumitöihin. Bogomoloff ilmoitti kantansa alunperin Facebookissa.

- Lapin yliopistosta valmistuneita en ottaisi kuin lumitöihin, Bogomoloffin kerrotaan kirjoittaneen.

Bogomoloff on sittemmin pyytänyt sanomisiaan anteeksi.

Kunnallispoliitikko sai välittömästi lausuntojen julkisuuden jälkeen kutsun tutustumaan Lappiin ja Lapin yliopistoon. Bogomoloff moitteet alkoivat päätöksestä sallia Itä-Suomen yliopistolle oikeus kouluttaa juristeja.

Poliitikon mukaan maakuntien yliopistojen kouluttamat juristit olisivat muodostaneet ikään kuin toisen luokan juristikastin, joka hallitsisi asiakysymykset huonommin kuin Helsingissä koulutuksensa saaneet juristit.

Keskustalainen Suomenmaa hämmästeli ääneen Bogomoloffin lausuntoja pääkirjoituksessaan. Myös Lapin Yle puuttui tapaukseen voimakkaasti.

Yltyi myös koulutuspoliittinen keskustelu, johon osallistui muiden ohella historiantutkija Jussi Jalonen Uuden Suomen blogissaan.

- Kumma kyllä, vertailussa onnistui Itä-Suomen yliopisto päihittämään Aalto-yliopiston nimenomaan Kokoomuksen rakastamilla kansainvälisillä suorituslistoilla. Voisi siis olettaa, että Joensuussa kyllä hallitaan lakimiestenkin koulutus, Jalonen kirjoittaa.

Jalonen puolustaa päätöstä, jota on arvostellut myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

- Heidän [Bogomoloffin ja Vapaavuoren] tämänkertaisilla kommenteillaan on enemmänkin maatalouspoliittista arvoa, sillä nämä kannanotot voisi levittää suoraan maamme pelloille. Tarkemmin ajatellen, ehkäpä myös miehet itsensä voitaisiin levittää maamme pelloille, Jalonen provosoi.

Myös kokoomustaustainen joensuulainen Teemu Myllärinen hämmästelee kokoomuspoliitikkojen kantaa Uuden Suomen blogissaan julkaisemassa kirjoituksessaan.

- Olen nyttemmin vahvasti katunut harkitsemattomia  puheitani, ja pyydän niitä anteeksi. Asia jää osaltani tähän, Harry Bogomoloff vastasi rovaniemeläisen Jarmo Ingetin blogissaan esittämään kutsuun.

Onko Suomessa liikaa yliopistoja?

1566 ääntä annettu
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pentti Juhani Järvinen

Juttu tai pulma Suomessa on siinä, että "lakimieskoulutus" yleensä on kehno, mitä se on muuten muissakin Pohjoismaissa. Yhdessäkään niistä ei esimerkiksi ns. "parlamentarismi" toimi hyvin, eikä kukan valvo esimerkiksi puolueiden toimistojen tai hallituksen toimia. Niissä ei ole Perustuslakituomioistuimia. Jos sellainen olisi Suomessa, maa ei olisi yhä yhtä surkea vitsi kuin miksi se tuli Paasikiven-Kekkosen-Koiviston alla.

Eli ei hra Bogomoloff ole lähelläkään itse asiaa tai ongelmaa, on lähinnä itse esimerkki siitä mitä muka-kritisoi.

Erkki Penttinen

Yritykseni palveluksessa oli kolmisenkymmentä oikeustieteen opiskelijaa -70
luvun lopulla kun Hietalahden telakalla rakennettiin silloista maailman suurinta jäänmurtaja Jermakia venäläisille.Tämän porukan tehtävänä oli kansien siivous ja pesu ennen niiden maalausta mutta ei siitä tällä porukalla tullut mitään .Tämä sakki oli maalareitakin juopompaa ja kun he löysivät kahvila Piritan luona olevasta puhelinkioskista pienen kukkaron jossa oli yli 30.000 silloista markkaa niin 4 lainopiskelijaa mietti hetken siinä mitä he tekevät kukkarolle ja rahoille.Päätös oli että rahat taskuun ja kukkaro heitettiin siinä mereen ja porukka lähti rahoja ryyppäämään ravintola kappeliin.Sen jälkeen en ole voinut katsoa tätä juristisakkia muuta kuin yhteiskunnan "pohjasakkana"jota me joudumme elättämään heidän kyseenalaisia palveluja käyttämällä.
PASKASAKKIA !

Mervi Luhtanen

Vitsi se on lakimiesvitsikin :D

Sitäpaitsi - milloin olisi koko maailmassa ollut tilanne, ettei eri opinahjoissa opiskelleista jokaikinen olisi omaansa puolustanut henkeen ja vereen - ja siinä ohessa haukkunut kaikki muut läntiksi lattianrakoon.