Lauantai 21.10.2017

Tässä ovat Korkeasaaren uudet naamioveijarit: ”Erilaisista olosuhteista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.7.2012 16:07
  • Kuva: Korkeasaari
    Kuva
    Luonteeltaan uteliaat pesukarhut tulevat luonnossa usein etsimään ruokaa ihmisasutusten lähistöltä.
|

Eläintarha Korkeasaareen on saapunut seitsemän uuden pesukarhun ryhmä. 

Pesukarhut tulivat Helsinkiin hädänalaisten eksoottisten eläinten vastaanottokeskuksesta (AAP Foundation) Hollannista, jonne ne päätyivät niitä lemmikkieläiminä pitäneiden ihmisten hylkääminä, Korkeasaaren tiedotteessa kerrotaan.

Pesukarhut ovat majailleet Korkeasaaressa kuraattori Nina Trontin mukaan jo kesäkuun puolivälistä saakka, mutta ne olivat aluksi hyvin arkoja pysytellen tarhansa sisätiloissa. Korkeasaari päätti tiedottaa uusista asukeistaan laajemmin vasta niiden hiukan totuttua uuteen asuinpaikkaansa.

-Pesukarhut tulivat hyvin erilaisista olosuhteista ja olivat sen vuoksi aluksi hyvin arkoja. Nyt ne ovat vähitellen tottuneet uuteen elinympäristöönsä ja uskaltautuneet myös näkyville, Trontti kertoi Uudelle Suomelle.

Pesukarhuja esitellään yleisölle Korkeasaaressa ruokinnan yhteydessä päivittäin kello 14.

Pesukarhujen luontainen levinneisyysalue ulottuu Pohjois-Amerikasta Keski-Amerikkaan. Lajia on kuitenkin istutettu onnistuneesti luontoon esimerkiksi Saksassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Istutusten sekä lemmikkieläiminä ja turkistarhoista karanneiden yksilöiden vuoksi pesukarhupopulaatioita elää useassa Euroopan maassa ja Japanissa. Euroopan suurin pesukarhukanta on Saksassa.

Jaa artikkeli: