Lauantai 23.9.2017

Uusi esto Soneran asiakkaille – Käräjäoikeudelta määräys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.7.2012 18:16
Päivitetty: 
30.7.2012 19:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin käräjäoikeus määräsi Soneran estämään asiakkaidensa pääsyn tekijänoikeuksia rikkovalle sivustolle.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt TeliaSonera Finlandin estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bay –palveluun, Sonera tiedottaa.

The Pirate Bayn ylläpitämä verkkosivu koostuu suurimmaksi osaksi linkeistä laittomiin kopioihin tekijänoikeuksien alaisesta materiaalista, kuten elokuvista, musiikista ja peleistä.

Sonera laittoi eston täytäntöön ulosottomiehen päätöksen mukaisesti tänään maanantaina Soneran ja Tele Finlandin asiakkaille poistamalla nimipalvelimiltaan joukon domain-nimiä ja estämällä pääsyn tiettyihin IP-osoitteisiin.

Esto on voimassa kunnes asiassa toisin päätetään. Esto ei vaikuta muuhun Soneran ja Tele Finlandin asiakkaiden internetin käyttöön.

Päätös perustuu EMI Finlandin, Sony Music Entertainment Finlandin, Universal Musicin sekä Warner Music Finlandin hakemukseen, jolla pyritään keskeyttämään tekijänoikeuksia loukkaavan aineiston saattaminen yleisön saataviin The Pirate Bay -palvelua käyttäen.

Sonera aikoo valittaa päätöksestä Helsingin hovioikeuteen.

– Sonera kunnioittaa tekijänoikeuksia ja yhtiömme näkökulmasta tehokkain tapa vähentää piratismia on edistää laillisten sisältöpalvelujen tarjontaa. Sonera katsoo, että mahdollisiin oikeuksien loukkauksiin tulee ensisijaisesti puuttua niiden lähteellä, ei yleiseen viestintäverkkoon tehtävillä rajoituksilla, sanoo Soneran lakimies Karol Mattila.

Oikeus on asettanut vastaavan eston myös kahdelle muulle Suomessa toimivalle teleoperaattorille.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Enska Lyhkänen

Ei tarvinnut laittaa kuin piratebay google-hauksi ja toinen linkki sisälsi informaation eston kiertämiseen. Luultavasti Soneralla nauravat eston tehottomuudelle. Joka tuota ei osaa kiertää, ei osaa myöskään hyödyntää torrentteja.

Arvo Koiso

Voi pojat, onko koskaan tehty jotain laskelmaa siitä, kuinka monta käräjäoikeuden keissiä onkaan about näin hyödyllisiä ei kenellekään? Voisi siitä jonkun uskottavuuslaskelmankin tehdä, että kuinka isolla aisalla veronmaksajaa työnnetään kakkoseen, kun vastassa on viihdeteollisuus.