Lauantai 18.11.2017

Nuorten päihteiden käyttö syyniin – 20 €:n sakot kiinnijääville

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.8.2012 14:57
  • Kuva: Poliisi
    Kuva
    Alle 18-vuotias ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomia, kertoo Poliisihallitus.
|

Nuorten alkoholin nauttimista ja hallussapitoa valvotaan koulun alkaessa tehostetusti. Poliisi on varautunut kirjoittamaan sakkoja.

Poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koulun alkamista edeltävänä ja sitä seuraavana viikonloppuna elokuussa, Poliisihallitus tiedottaa.

Erityisesti valvotaan alkoholijuomien välitystä alaikäisille ja alaikäisten luvatonta alkoholin nauttimista sekä hallussapitoa. Valvonnassa puututaan lisäksi yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen.

Alkoholijuoman hallussapidosta alaikäisenä seuraa 20 euron rikesakko ja juomien menetys. Asiasta ilmoitetaan myös nuoren vanhemmille ja lastensuojeluviranomaiselle.

Poliisin mukaan useilla nuorilla alkoholinkäytön kokeilu ajoittuu nuoruuteen ja sosiaaliseen kehitykseen.

– On todettu, että 15-vuotiaana alkanut tapa juoda humalaan jatkuu usein aikuisikään, Poliisihallitus kertoo.

Humalajuomisen, tupakan polton sekä huumausaineiden käytön yhteys toisiinsa on Poliisihallituksen mukaan todettu useissa tutkimuksissa.

Alkoholi liittyy Poliisihallituksen mukaan myös moneen rikoslajiin ja siksi olisi tärkeää vaikuttaa lasten ja nuorten alkoholin käyttöön jo varhain.

Poliisijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta muistuttaa, että alkoholin tarjoaminen ja välittäminen alaikäisille ovat rikoksia.

Jaa artikkeli: