Tiistai 21.11.2017

Katainen otti kantaa aselakiasiaan: "Torpedoi Tuomiojan vaatimukset"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.8.2012 14:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri Jyrki Katainen matkusti Lontooseen seuraamaan olympiakisoja. Arkistokuva.
|

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) otti eilen kantaa ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) ehdotukseen Suomen aselain kiristämisestä.

-Aselakia ei pidä enää kiristää. Meillä ei ole suuria muutostarpeita tällä hetkellä, Lontoon olympialaisissa ammuntakilpailuja seuraamassa ollut Katainen kommentoi Helsingin Sanomille.

Uusi Suomi kirjoitti aiemmin Tuomiojan aselain tiukentamiseen liittyvistä mielipiteistä.

Perussuomalaisten Jarmo Nahkamäen mielestä Kataisen lausunto on tyrmäys Tuomiojan ehdotukselle.

-Hän torpedoi ulkoministeri Erkki Tuomiojan vaatimukset aselain kiristämisestä, Nahkamäki kirjoitti Puheenvuoro-blogissaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Paavo Ronkainen

Katainen puhuu asiaa. Suomen aselaki on jo maailman tiukimpia, oikeasti parannuksia pitäisi nyt tehdä terveydenhuoltoon ja ihmisten vertaistukeen, jotta kaikenlaisiin mielenterveydellisiin ongelmiin päästäisiin tarjoamaan apua varhaisessa vaiheessa.

Tuomiojan ehdotus aseiden kokoamisesta yhteen paikkaan olisi palvelus varkaille ja vaikeuttaisi lainkuuliasta ampuma-/metsästysharrastusta kohtuuttomasti: minä käyn neljällä eri ampumaradalla ampumassa, joten missä niistä radoista säilyttäisin aseitani ja tavaran roudaaminen vain lisääntyisi entisestään, koska joutuisin siirtelemään niitä ratojen välillä -- lisäksi tavanomaiset huoltotoimenpiteet vaikeutuisivat, kun aseiden huolto pitäisi tehdä kaukana ampumaradalla. Lisäksi vielä muut kustannukset, eli tämän "asesäilön tekeminen". Minusta standardin mukainen, murtovarma asekaappi kotona, oman valvonnan alla on hyvä tapa säilyttää aseita ja niiden varusteita.

Mikki Nieminen

Viime aikoina tapahtuneissa joukkosurmissa on tapahtumaketjussa toistunut se, surmaamiseen ryhtynyt perheenjäsen on onnistunut saamaan toisen perheenjäsenen hallussa olleen aseen. Mitä hyötyä on edes asianmukaisesti lukitusta asekaapista, jos sen avain on yö- tai työpöydältä huomaamattomasti saatavissa?
Auttaisiko asekaappien numerokoodillinen, sormenjälkitunnisteinen tms. lukitussysteemi rajoittamaan niin äkillisiä kuin vakavamman harkinnan mielitekoja?