Sunnuntai 24.9.2017

Näitkö tätä kolmikkoa? – Vanhuksia ryöstäneillä ”taikurin sorminäppäryyttä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.8.2012 17:25

Kolmea Romanian kansalaista epäillään useista korusieppauksista eri puolella Suomea. Poliisi kaipaa tietoa kolmikon kaikista liikkeistä.

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi tänään tiistaina kolme henkilöä todennäköisin syin epäiltynä seitsemään varkauteen.

Poliisi sai autolla maata kiertäneen seurueen kiinni etsintäkuulutuksen avulla perjantaina Pieksämäellä. Epäillyt kuljetettiin kuulusteluja varten Jämsän poliisiasemalle.

Jokaisen tutkinnassa olevien koruryöstöjen tekotapa on samanlainen. Noin 30-vuotias ulkomaalainen nainen on pysäyttänyt naisen ja kysynyt tältä tietä sairaalaan.

Nainen on puoliväkisin sovittanut rikoksen uhriksi valitun henkilön kaulalle korua – joko kiitoksena opastuksesta tai kaupanteko tarkoituksessa.  Samalla varas on onnistunut nappaamaan kaulalta uhrin oman korun.

Poliisi kuvailee teon vaativan ”taikurin sorminäppäryyttä” ja hyvää harjoittelua. Useimmat ryöstön uhrit ovat huomanneet joutuneensa ryöstetyiksi vasta myöhemmin riisuessaan korua kaulaltaan.

Harhautuksen kohteiksi on valikoitu vanhempia naisia.

Rikoksista epäilty kahden miehen ja yhden naisen seurue on ollut liikkeellä henkilöautolla. Seurue on saapunut maahan 30. heinäkuuta.

Seurue on kiertänyt Suomea poliisin mukaan seuraavien paikkakuntien kautta:

30. heinäkuuta: Turun satamasta Helsinkiin

31. heinäkuuta: Helsinki, Heinola, Jämsä, Tampere

1. elokuuta: Tampere, Nivala, Hämeenkyrö, Nokia

2. elokuuta: Nokia, Helsinki

3. elokuuta: Helsinki, Pieksämäki

Poliisi on kiinnostunut seurueen kaikista liikkeistä ja toivoo rikoksen uhriksi joutuneiden ilmoittavan tapauksista poliisille.

Havainnoista voi ilmoittaa Jämsän poliisiasemalle numeroon 071 874 6500.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: