Lauantai 25.11.2017

Suomalaisilla ongelma vakuutuslääkäreistä – Risikko: ”Läpinäkyvyyttä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.8.2012 18:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) on huolissaan kansalaisten epäluottamuksesta vakuutuslääkärijärjestelmää kohtaan.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) haluaa selvittää vakuutuslääkärijärjestelmän on ongelmia.

Risikko kertoo saaneensa paljon palautetta kansalaisilta, jotka ihmettelevät hoitavan lääkärin ja vakuutuslääkärin toisistaan poikkeavia näkemyksiä työkyvyttömyydestä.

– Palautteen määrä kertoo, että järjestelmää on kehitettävä ja sen läpinäkyvyyttä lisättävä, Risikko kertoo.

– Monimutkaisia etuusjärjestelmiä on selkeytettävä ja hoitavan lääkärin sekä kansalaisten tiedonsaantia on parannettava.

Hoitavan lääkärin ja vakuutuslääkärin erilaiset roolit etuusprosessissa aiheuttavat Risikon mukaan hämmennystä.

Kansalaisten epäluottamus järjestelmää kohtaan aiheuttaa Risikon mukaan kustannuksia ja kuormittaa muutoksenhakuelimiä.

– Päätökset on arvioitava ja perusteltava riittävän laajasti ja selkeästi, jotta niiden ymmärrettävyys paranisi. Päätösten perustelujen paraneminen lisäisi vakuutusjärjestelmän avoimuutta.

Risikko kutsui sosiaalivakuutuksen asiantuntijat keskustelemaan vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisestä kesäkuussa. Asiantuntijaryhmä kokoontuu uudelleen alkusyksystä, minkä jälkeen ministeriössä päätetään toteutettavista toimenpiteistä.

Korkeimman oikeuden presidentti Pauline Koskelo on moittinut kesäkuussa vakuutusoikeutta Helsingin Sanomissa siitä, että KKO on joutunut puuttumaan kiihtyvään tahtiin sen ratkaisuihin. Vakuutusoikeuden ylilääkäri Eero Hyvärinen päätti tänään erota tehtävästään arvostelun vuoksi, kertoo HS.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Salo

Olen Risikon Paulan kanssa samaa mieltä. Nyt ei kuitenkaan kannata lähteä enää mihinkään kevyisin pintatarkistuksiin. Ehdotankin suoraan, että hän ottaa arvovallaan vakuutuskonserni Sammon läpivalaisuun. Olemmehan me kaikki veronmaksajat sen suurin yksittäinen osakkeenomistaja. Tästä avoimesta linkkauksesta kohteliaimmin lisää.

Ja pitää muistaa, että vakuutuslääkärit ja vakuutuslakimiehet ovat erittäin merkittävän julkisen vallan käyttäjiä. Esimerkiksi lakisääteisessä työtapaturmavakuutuksessa.

- Maan tapa läpivalaisuun -
http://suomi2017.wordpress.com/2012/07/30/presidentinvaalit-2012-maan-ta...

Julkaistu heinäkuu 30, 2012

Vuonna 2009 Sami Parkkonen kirjoitti Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla (2.11.) “Maan tapa täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit”.

Juhani Vinberg

kokemukseni mukaan lääkäreillä ei tässä asiassa ole sananvaltaa. Kaikki vakuutuslääkärit voisivatkin irtisanoutua tehtävistään ja jättää päätöksenteon juristeille ja merkonomeille, jotka ne päätökset muutenkin tekevät lääkäreiden mielipiteitä kohteliaasti kuunnellen, mutta huomiotta jättäen.

Kimmo K

Nyt kun asia otettiin esille, niin täytyy sanoa, että korjattavaa löytyy ja paljon. Pelkästään jo ammattitautilaki pitää uudistaa totaalisesti. Nyt se on lähes naurettavalla tolalla ja "porsaanreikiä" täynnä, tässä syyttävä sormi osoittaa poliitikkoja kohti. Miten voi olla mahdollista esim. että työstä johtuneista rasitusvammoista ammattitautilain mukaan korvataan vain jännetupintulehdus, tenniskyynärpää ja rannekanavaoireyhtymä? Ja näistäkin mainituista yritetään välttää korvaukset viimeiseen asti. Lisäksi vakuutusyhtiön ei tarvitse perustella millään tavalla päätöksiään, eikä vahingoittunut voi tälle asialle mitään... Voit ainoastaan valittaa päätöksestä, ensin muutoksenhakulautakuntaan, jossa käsittely kestää noin puoli vuotta, sen jälkeen voit taas valittaa vakuutus oikeuteen... Käytännössä nämä ovat turhia, koska siellä istuu nämä samat pellet, jotka saavat vakuutusyhtiöltä palkkansa. Tämän jälkeen pääsee valittamaan asiasta ylempiin oikeusasteisiin, joissa alkaa sitten tapahtumaan muutoksia, jos aihetta oikeasti on. Voi vain kuvitella, mitä tälläinen valitusrumba tulee maksamaan yhteiskunnalle... Olisi aika pistää jo asiat mallilleen ja laittaa piste tuolle vakuutusyhtiöiden ja niiden lääkäreiden korruptio touhulle.

Pekka Tuovinen

Vakuutusyhtiöt on korruption ytimessä suomessa. Jokaisen ihmisen palkastakin otetaan noin 15 % suoraan vakuutusyhtiöille ennen kuin rahat edes tulee tilinauhalle, josta maksetaan sitten vielä viitisen prosenttia lisää. Siinä yksi petos. Jokaisen ihmisen palkasta menee suurin osa vakuutusyhtiöille ja valtiolle.

Toinen petos on lähes mikä tahansa vakuutus, jos vaikka olet hankkinut kotivakuutuksen ja maksat siitä 500 € vuodessa niin todennäköisesti menetät siinä 500 € vuodessa ja vesivahingon sattuessa tiedäthän että vakuutusyhtiö ei korvaa juuri mitään. Laitteiden hajoaminenkaan ei ole mikään järkevä syy kotivakuutukselle koska omavastuut on niin korkeat. Hyvä syy kotivakuutukselle on mahdollinen puun kaatuminen talon päälle ja kuinka todennäköistä on että moista tapahtuu? 10 vuodessa kotivakuutuksen hinnalla saa vaikka mitä. Vakuutusyhtiö tekee rahaa vakuutuksilla eli todennäköisyys sanoo että lähes täydellä varmuudella maksat enemmän kuin saat. Jos pelkäät että jotain tapahtuu niin selvitä kuinka paljon kyseinen vakuutus maksaa ja pistä rahaa sen verran talteen. Jos tätä ei tapahdu niin saat samat rahat käytettyä johonin muuhun. Jos ostat vakuutuksen niin onnettomuuden sattuessa et todennäköisesti edes saa korvausta josta olet vuosia maksanut. Vakuutuksia myydään samalla huijauksella kuin meiltä on viety vapauskin: pelottelulla. Itse pelkään eniten fasisti-poliitikkoja ja heidän vahtikoiriaan (eli ihmisiä jotka tottelevat ylempiarvoisiaan vailla moraalia ja tervettä järkeä) ja näihin maailman mätäpaiseisiin ei vakuutukset auta.

Kimmo Leino

Mitkään kosmeettiset toimenpiteet eivät todellakaan riitä ! Siittä olen edellisten kirjoittajien kanssa täysin samaa miletä, mutta harva edes tietää kuinka korkealla tasolla tämä kaikki on hyväksytty ?

Nimittäin 2 kokonaista Eduksuntaa on hyväksynyt Suomen perustuslain 118 §:ään seuraavanlaisen lisäyksen : ... kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ... Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäkäli syyte perustuslin mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa. Noin seisoo meidän nykyisessä "perustuslaissa" ; siis lainsäädännölliset ihmisoikeusrikokset- ja loukkaukset ovat siten tehty hyväksyttäviksi !

Ja esimerkiksi itsensä "tukkapoöllyä" antaneen KKO:n presidentin suulla on KKO:n päätöksen 11/2012 yhteydessä lausuttu seuraavaa: ...perustuslain XXX pykälä soveltuu huonosti perusteluksi päätökseen, jonka korjaaminen olisi tullut suorittaa LAINSÄÄDÄNTÖTEITSE !

Ja varmemmaksi vakuudeksi hän jatkaa: rahallisia seuraamuksi KKO EI KÄSITTELE !

Tuossa tapauksessa KKO 11/2012 on todennettavissa lainsäädännöllinen ihmiosikeusrikos; josta jo 2005 Eduksunnan oikeusasiamies päätöksessään 876/2/05 katsoi Suomen lain olevan PUUTTEELLINEN, koska poliisilla ei ollut oikeutta suorittaa esistutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa eli LAINSÄÄDÄNNÖLLISESSÄ IHMISOIKEUSLOUKKAUSTAPAUKSESSA ! Tuo "oikeusasiamiehen" päätös salattiin 20.12. 2007 asti lähes siihen asti, kun Suomen rikoslakia oli "korjattu" He 55/2007 mukaisesti poistamaan silloin PERUSTUSLAKIIN kuulunut rinnakkainen syyteoikeus tavallisena lakina TAKAUTUVASTI !

Nyt siis jopa "perustuslakimme" suojaa jopa KKO:n presidentin kertomia ihmisoikeusrikollisia ja tietenkin häntä ITSEÄÄN !

Koska 8.9. 2005 tekemäni rikosilmoitus lainsäädännöllisestä ihmisoikeusrikoskesta suomalaisia lapsia ja aviomiehiä kohtaan on yhä "esitutkinnassa" ( eoa päätöksen "kaltainen" asia, jonka EIT "seuloi" 27.3. 2008 pois käsittelystä ) oli mielestäni Tarja Halonen JÄÄVI allekirjoittaessaan alle perustuslain ja etenkin sen 118 §:n lisäyksen TAKAUTUVANA !

Suomessa "oikeuslaitosten" lisäksi manipuloinnin ja poliittisen pelin kohteena on ollut PERUSTUSLAKI; sekä useat muut "lait" ja asetukset !

Mm. asetus 84/2009 vei HAASTEOIKEUDEN Yhdenvertaisuuslain nojalla senjälkeen; kun Eduskunta ensin oli hyväksynyt 2008 KAIKENKATTAVAN Yhdenvertaisuuslain !

Jopa Kansainvälinen rikostuomiosituin piti tehdä "toimivallattomaksi yksittäistapauksissa"; ettei Kansainvälinen rikostuomioistuin olisi tullut toimivaltaiseksi Suomea koskevissa tapauksissa; kuten eoa 876/2/05; jossa koko maan "oikeusjärjestelmä" on todettu TOIMIVALLATTOMAKSI !
Perustuslain muutoksen jälkeen "organisaatiomuutosta" tarvitaan myös siksi, että kaikki 118 §:n lisäyksen tarkoittamat asiat ILMAN Kansainvälisen rikostuomioistuimen "organisaatiomuutosta" olisivat SUORAAN menneet "kansainväliseen" !

Tuija Braxin allakirjoittamalla "orgamnisaatiomuutoksella" Suomeen "tuotua" Ruanda-"oikeudenkäyntiä" veronmaksajat ovat kustantaneet jo 4 miljoonalla eurolla; sen arvoinen siis on Tarja Halosen ja entisen OM Koskisen ihmisoikeusimago ? Ilman näitä toimenpiteitä ja OM Koskisen "vapaaehtoista" eroa kesällä 2005 EOA päätöksen 876/2/05 kaltainen "presidentin- ja ministerinvastuuasia" olisi tullut Eduskunnan JULKISEEN käsittelyyn juuri ennen 2006 vaaleja !

Koko Euroopan "oikeuslaitos" on siis mädätetty 2006 vaalipetoksen peittelyn takia ? Ja samassa syssyssä meni Suomen perustuslaki merkityksesttämäksi; koska se SALLII lainsäädännölliset IHMISOIKEUSRIKOKSET ! ( 118 §).

Selitettävää siis löytyy Koskiselta; Haloselta; Luhtaselta ja Braxilta sekä "ihmisoikeustuomioistuimen" suomalaishenkilökunnalta; joka ilman jääviystarkastelua "seuloi" pois käsittelystä ja TUHOSI Valtakunnasyyttäjänvirastoa koskevia asiakirjoja ( eoa päätöksen 876/2/05 ) "kaltaisen" tapauksen taustojen osalta.

Koko Suomen "oikeusjärjestelmä" KHO; KKO ja nyt siis vakuutus"oikeus" on tällä toiminnalla todistettu IHMISOIKEUKSIA rikkoviksi tahoiksi; jotka ovat olleet poliittisen "eliitin" talutusnuorassa; kuten KKO päätös 11/2012 jo yksistään todistaa !

Valtakunnanoikeus tuskin koskaan enää kokoontuu, koska Perustuslaki sallii ihmisoikeusrikokset ? Sekä poliisi ei saa tutkia rikoksia ?

Edellämainittujen asiakirjojen omistajana ( tai kopioiden ) katsonkin vuosina 2010 - 2011 KKO:n vakuutusoikeudelle annettujen "tukkapöllyjen" olleen vain oman imagon kohottelua !

Todellisten ihmisoikeuksien aika Suomessa on ohi 2 Eduskunnan hyväksymän "perustuslain" takia !

Ennen vuotta 2005 minäkin uskoin Suomen olevan ihmisoikeusvaltio; mutta EOA päätös 876/2/05 ja EIT vuoden 2005 "seulontaprosesntti" 97 % suomalaisjutuista muutti kaiken; siis todellakin Suomen EIT "tuomiot" ovat tulleet 3 % tapauksia !

Jokainen edellämainittu väite on todennettavissa julkisista asiakirjoista; tosin osa on Suomen "oikeuslaitoksessa" julistettu salaiseksi vuoteen 2065 asti !

Lapset ja oman maan heteromiehet eivät täällä oikeutta saa; se on todettu !

Oma sukulaisenikin odotti "vakuutuskorvausta" työtapaturmasta "vaivaiset" 17 vuotta ! ( ja hän puhuu tapauksesta avoimesti ).

Mutta ei siinä vielä kaikki Eduskunnassa on meneillään "lakiesitys" jolla jopa 3 miljardia PK-yrittäjien LIIKAA perittyjä vakuutusmaksuja ollaan vuodenvaihteessa 2012/ 2013 siirtämässä VAKUUTUSYHTIÖIDEN taseisiin; eivätkä ne enää olisikaan VELKAA vakuutuksenottajille ... lukekaa lisää: Olli Pusa / renkien kaappaus tai Yrittäjäsanomista tai Iltalehdestä "Eduskunnassa muhii miljardikaappaus" !

Varkauskaan ei ole varkaus, jos se tehdään Eduskunnassa ja "vakuutusyhtiöille" !

Tätä jo "harjoiteltiin" 2010, kun vakuutusyhtiöiden yhteinen vakuusrahasto ( 200 miljoonaa ) purettiin lakimuutoksella ja tuosta summasta 100 miljoonaa lähti SUORAAN "pelastamaan" Islantilaispankkeja ... moniko tiesi asiasta, joka on luettavissa eduskunnan "julkisista" asiakirjoista ?

Koska "harjoitus" onnistui on vuodenvaihteessa summana 3 miljardia ? Kyllä siittä joidenkin vehviiläisten asuntokauppoja kustantaa useammankin ?

Tulevaisuudessa siis PK-yrittäjien vakuutusmaksut nousevat, koska maksuja leikkaavat "rahastot" on VARASTETTU Eduskunnan tuella ! ( jos laki ennen vuodenvaihdetta hyväksytään )

Tässä "rakentavaa" keskustelua julkisten asiakirjojen pohjalta !