Perjantai 24.11.2017

Riita repesi heti hallituksessa – Yle: ”Surullista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.8.2012 08:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.).
|

Eilen julkistetut pääluvut valtion ensi vuoden budjetista kätkevät sisäänsä ikävän tiedon, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) Ylen haastattelussa.

Risikon huoli kohdistuu erityisesti lääkekorvauksiin, joiden määrää vähennetään.

- Lääkekorvauskustannuksia piti sitten vähentää. Onhan se surullista, että joudutaan säästämään sairailta ihmisiltä, Risikko sanoi tänään Ylelle.

Korvausten leikkaamisesta on päätetty jo hallitusneuvotteluista, joihin osallistuivat kaikki hallituspuolueet.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kutsui uutta budjettia, oikeudenmukaiseksi. Risikko on toista mieltä.

Lääkekorvausten tuottamia kustannuksia pyritään vähentämään 113 miljoonalla eurolla.

Urpilaisen esittelemä ehdotus ensi vuoden budjetiksi sisältää 1,3 miljardin veronkorotukset ja noin 400 miljoonaan euron menoleikkaukset.

Yhteensä valtion menot ovat ensi vuonna 54 miljardia euroa. Tuloja 6,6 miljardia euroa vähemmän. Ensi vuonna valtion velan määrä nousee noin 95 miljardiin euroon.

Budjetin ministeriökohtaiset luvut julkaistaan tänään. Valtiovarainministeriö lupaa budjettia julki iltapäivällä.

Hallituksen esitys budjetiksi tarvitsee vielä eduskunnan hyväksynnän. Hallituspuolueilla on eduskunnassa enemmistö, joten muutokset esitykseen ovat tavallisesti pieniä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Teemu Nälkänen

Lähetä palautetta Risikolle ja kysy, miksi hän haluaa ajaa hyvinvointiyhteiskunnan julkiset terveyspalvelut alas! Sen siitä saa, kun kokoomus on hallituksessa ja sosiaali- ja terveysministeri on kokoomuslainen. Onneksi STM:ssä on peruspalveluministerinä demari, joka huolehtii aidosti kansalaisten hyvinvoinnista!

Teemu Nälkänen

Väärin. Kokoomuslainen on sosiaali- ja terveysministerinä. Aivan kuten Samppa Suhonen kirjoitti, Risikko on tästä hyvin tietoinen. Hän itse on esittänyt leikkauksia. Hän siis kritisoi itseään ja omia päätöksiään. Surkea yritys pestä kätensä ikävästä asiasta. Ei onnistunut.

Samppa Suhonen

Ihmettelen kokoomuslaisen Risikon irtopisteiden keräilyä ja populismia. Eikös juuri hän ole sosiaali- ja terveysministerinä vastuussa siitä, mistä hänen sektorillaan leikataan. Risikko on kokoajan tiennyt ja hyväksynyt, että lääkekorvauksia leikataan.

Timo Nenonen

Suomessa kuritetaan saitaitakin ihmisiä, jotta käteinen voi lahjoitella esim. Espanjan pankeille rahaa. Hommassa ei ole mitään tolkkua, miten näin mädästä ja ilmeisesti korruptoidusta hallituksesta päästään eroon???

Pekka Toivonen

Vanhukset eivät pysty ostamaan heille määrättyjä lääkkeitä. Taudit pahenevat. Vanhukset joutuvat sairastuttuaan laitoksiin. Laitoksissa heille aloitetaan ne samat lääkkeet, joihin heillä ei kotona ollut varaa , mutta joiden avulla he olisivat selviytyneet kotona vielä vuosia.
Ovatko päättäjämme mielisairaita ?