Maanantai 25.9.2017

Vihreältä sarkastinen piikki: "Keskustelu ei koske lainkaan perussuomalaisia"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.8.2012 17:58
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Grönlannin jäätikön sulamisaste on Börje Uimosen mukaan tehnyt tänä kesänä sulamisennätyksen. Arkistokuva.

Vihreän puolueen Börje Uimosen mukaan ilmaston globaali lämpeneminen ja pohjoisen napajäätikön sulaminen on ollut tänä vuonna entistä nopeampaa.

-Suomen viileästä kesästä huolimatta globaalin ilmaston lämpeneminen siis jatkuu ennustetusti, Uimonen kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

Uimosen mielestä kuntapäättäjät ovat ratkaisevassa asemassa ilmastonmuutosta torjuttaessa ja hän haastaakin blogissaan kuntavaaliehdokkaat esittelemään lupauksensa asiaan liittyen.

Blogissaan Uimonen kommentoi myös sarkastisesti Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin lausuntoja ilmastonmuutokseen liittyen.

-Keskustelu ei koske lainkaan perussuomalaisia, koska Soini on jo ilmoittanut ettei ihminen vaikuta ilmaston lämpenemiseen, Uimonen kirjoittaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

"kuntapäättäjät ovat ratkaisevassa asemassa ilmastonmuutosta torjuttaessa.."

Ikävä kyllä, Suomen kuntapäättäjien toimilla ei ole käytännön merkitystä globaaliin ilmastonmuutokseen.
Ratkaisevassa asemassa olevat päättäjät pitäisi löytää Kiinasta, USA:sta, sekä muista teollisuus- ja teollistuvista maista.
Globaali ongelma vaatii globaalit päätökset.

Tapani Rouhiainen

Vihreät ovat niin terävän sarkastisia. Mutta kun perussuomalainen arvostelee terävästi jotakuta, hän onkin aina rasistinen.

Vai oletteko joskus lukeneet jostakin toimittajan väittävän perussuomalaisen poliitikon kommenttia esim maahanmuutosta sarkastiseksi, vaikka se sitä selvästi olisi?

Juha Korhonen

Edes siitä ei ole tiedossa mitään varmaa, mihin SUUNTAAN ilmasto on tällä hetkellä muuttumassa. Eikä siitä, mikä on ihmisen osuus asiaan. Kaikki mitä siitä puhutaan, on pelkkien arvailujen varassa (tietokonesimulaatio = hyvältä näyttävä arvaus)

Jukka A Kilpiö

Luin tuon Uimosen pakinan. Eihän siinä ollut järjen hiventäkään. Sitten keskustelussa mentiin siihen miten kunta vois olla tukemassa yrityselämää. Elämän kevät, mitä roskaa...Ei taida tuolla olla mitään käsitystä miten yritysmaailma OIKEASTI toimii.

Ari-Vesa Parviainen

Syvällä jalkojemme alla pyörii Kuun kokoinen ydinvoimala.
Ja taivaalla helottaa megakokoinen-aurinko, vaihtelevine sykleineen.

Miten joku voi kuvitella, että tekemisemme vaikuttaisivat mitään mihinkään?
Aika isona äijänä täytyy itseään pitää. Lähinnä (surku)hupaisa harha.

Tietty, jos moisella hölynpölyllä voi herättää huonon omatunnon, ja laittaa väen maksamaan tyhjästä, joku varmasi tienaa. Kuin aneet muinoin.

Hannu Korpilampi

Mutta tottakai. Maailma on tuhoutumassa. Se tuhoutuu koska *sinä* elät liian turhamaisesti ja pröystäillen. Se pelastuu jos elät askeettisemmin ja jumaalaa pelkäävästi.

Jos tämä on liian suuri uhraus, voit antaa ylipapeille rahaa. He osaavat käyttää sen tavalla joka neutraloi syntisi.

Kuntapäättäjillä on kriittinen mahdollisuus pakottaa kuntien asukkaat elämään askeettisesti ja näin vähentää ilmastosynnin määrää maailmassa.

Jos näin tehdään niin pakkohan moisen uroteon on myös säähän vaikuttaa! Olisihan se hullua ajatella ettei noin monen ihmisen henkilökohtainen uhraus toisi menneisyyden ihania ääri-ilmiöttömiä keskiarvosäitä takaisin!

Lauri Viljanen

Uimosella tuntuu olevan enemmän intoa kuin ymmärrystä. Napajäätikön sulaminen on jo ymmärtämätön asia. Runsaat 1000 vuotta sitten viikingit viljelivät maata Gröönlannissa .Tuskinpa he nauriitaan jäätiköllä kasvattivat?

Kaarle Akkanen

Jotkut asiantuntijat sanovat, että tämä on NORMAALIA kausikehitystä pitkällä aikajanalla! Toisaalta fanaatikot ovat jääneet kiinni valehtelusta ja ennustelaskelmien "peukaloinnista"! Näin on saatu toivottu maailmanlopun skenaario. T
ällä sitten ratsastetaan ja painostetaan hallituksia sekä puolueita!?
Meidän sitten pitäisi (taas) olla eturintamassa ryssimässä elintasoamme ja olla hyväntahtoisia hölmöjä!!!

Minna Laitinen

Kerta kerran jälkeen petyn aina yhä uudelleen siihen, miten kammottavan asenteellisesti toimittajat suhtautuvat perussuomalaisiin, ja suorastaan hakemalla hakevat jotain ikävää "uutisoitavaa". Suren myös journalismin kompastelua henkilökohtaisiin kaunoihin. Ei oikeasti ole minkääntasoinen "uutinen", jos joku ihan mr. nobody omassa pikkublogissaan yrittää irvailla Timo Soinille. Toisaalta näin lukijan kannalta on kyllä hyvä, että tällaisia läpinäkyviä asennevammoja pääsee toimitukselta jatkuvasti läpi - osaamme jatkossakin lukea Uuden Suomen "uutiset" tarkemmalla täikammalla. Tietoisina siitä, että läsnä ei ole journalismi, vaan julkisen mielipiteen manipulointiyritys ja yhden yksittäisen puolueen vahingoittamishalu.

Pekka Tuovinen

USA ja Kiina on ne jotka tämän asian päättää ja kuten kaikki tietää noissa kahdessa maassa ei ajatella mitään eikä ketään muuta kuin omaa napaa ja rahaa. Molempia maita johtaa mielisairaat fasistit. Toisin sanoen ilmastonmuutos kiihtyy ja fasisteja kiinnostaa enemmän muiden ihmisten ohjailu ja hallinta kuin luonnonmullistukset.

Mielestäni suurin ja nopeiten toteutuva uhka on pohjoisen napajäätikön sulaminen siihen pisteeseen että Golfvirta ei enää toimi, tapahtunee aivan muutaman vuoden sisään. Jokainen tietää peruskoulusta että Golfvirta lämmittää täällä todella paljon koska kuljettaa lämmintä vettä etelästä tänne pohjoiseen jnejnejne. Todennäköisesti tätä muutosta ei voitaisi enää estää muutenkaan ja on yhdentekevää johtuuko se ihmisestä vai kiinankaalista, tärkeää on se että näin tapahtuu ja kukaan joka voi vaikuttaa siihen ei tee sille yhtään mitään eli se toteutuu. Vaikutusta ei tiedetä mutta käsittääkseni vaikutus ilmenee muutamassa viikossa siitä kun veden suunnan takaisin etelään kääntävä viilentävä jää on sulanut pois. Mihin vesi sitten jatkossa virtaa ja mitä sitten muutenkin tapahtuu on käsittääkseni mysteeri vaikkakin jonkinlaisia simulaatioita on varmasti ajettu. Jos virta pysähtyy niin käsittääkseni pienoinen jääkausi on väistämätöntä koska lämmintä merivirtaa ei enää ole.

Sittenpä nähdään kuinka käy, en ainakaan itse viitsi pahemmin stressata sitä kun en voi asiaan vaikuttaa :)

Hannu Korpilampi

"Mielestäni suurin ja nopeiten toteutuva uhka on pohjoisen napajäätikön sulaminen siihen pisteeseen että Golfvirta ei enää toimi, tapahtunee aivan muutaman vuoden sisään."

Tämä on eräänlainen urbaani legenda, joka lähti liikkeelle siitä kun eräs vastavalmistunut meritieteilijä tutki golf-virran voimakkuutta ja totesi että se virtasi vähän hitaammin kuin muutama vuosi aikaisemmin.

Poliittisesti erittäin hyödyllisenä tätä kauhukuvaa sitten lietsottiin vuosikausia ja unohdettiin vaivihkaa, kun vähitellen "hidastumisen" huomattiin olevan vain luonnollista vaihtelua, eikä merivirran voimakkuudessa ole havaittavissa mitään muutosta.

Tämä ei ole ihme, sillä golf-virta saa voimansa maapallon pyörimisliikkeestä, eikä se liity mitenkään makeaan veteen.

Väite pysyy kuitenkin kierrossa, koska se tuntuu niin luonnolliselta: ilmastonmuutos muuttaa kaiken aina vain kurjemmaksi. Kylmät alueet kylmenevät, lämpimät kuumentuvat, kuivat kuivuvat, märät kastuvat lisää jne. Jos jotain positiivista löytyy, pitää lukija palauttaa vielä samassa virkkeessä maanpinnalle toteamalla: "mutta...".

Pienestä lämpenemisestä positiivisten asioiden löytäminen trooppisen lajin näkökulmasta enimmäkseen kylmällä planeetalla kun olisi yhtä naurettavaa kuin etsisi hyviä puolia helvettiin joutumisesta. Kai.