Keskiviikko 12.12.2018

Veroprosentti laskee ainoastaan Ahvenanmaalla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.11.2007 18:53

Kuntien keskimääräinen tuloveroprosentti nousee jälleen, kertoo Kuntaliitto. Kuntaliiton keräämistä ennakkotiedoista selviää, että 119 kuntaa aikoo nostaa tuloveroprosenttiaan ensi vuodelle ja keskimääräinen veroprosentti on 18,55. Tämä tarkoittaa, että vero nousee useammassa kuin joka neljännessä kunnassa. Ainoastaan kolme Ahvenanmaan kuntaa laskee verojaan.

Ensi vuonna jo kuudessa kunnassa, Karjaalla, Pelkosenniemellä, Pohjassa, Kestilässä, Oulaisissa ja Rantsilassa on käytössä 21 prosentin veroprosentti. Tuloveroprosenttien korotukset nostavat kuntien verotuloja noin 80 miljoonaa euroa eli vajaat puoli prosenttia.

Suurimpana yksittäisenä tekijänä veroprosentin korotuksille on kuntasektorin kallis palkkaratkaisu, arvioi Kuntaliitto. Se myös toteaa, että veronkorotuspaineita jää tulevillekin vuosille.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tapioneva

Pannaan Ruotsin maanpuolustusajattelu kuntoon tarjoamalla Maarianhaminaa laivastotukikohdaksi Venäjän Itämeren laivastolle. Näin perusasiat palaisivat arvoonsa ja pohjoiseurooppalainen rauhankumppanuus voimistuisi.