Lauantai 25.5.2019

Käsittämätön moka: Soinin ”tuho” levisi maailmalle Suomen linjana

Luotu: 
17.8.2012 12:13
  • Kuva: Reuters.com
    Kuva
    Perussuomalaisten Timo Soini sanoi brittilehti Telegraphin haastattelussa, että eurovaluutta on ”pakkopaita”, joka ”tuhoaa Euroopan tulevaisuuden”. Maailmalle levinneessä uutistoimiston jutussa tämä kommentti oli lipsahtanut ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) suuhun.

”Europakkopaita aiheuttaa tuskaa miljoonille ja tuhoaa Euroopan tulevaisuuden”. Tämä ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) sanomaksi väitetty lause levisi perjantaina aamulla maailmalle uutistoimisto Reutersin välityksellä. Tosiasissa uutistoimistolle on käynyt paha virhe.

Kyseisen lausunnon antoi Telegraph-lehdelle perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini samassa jutussa, jossa Tuomioja kertoi Suomen varautumisesta euroalueen hajoamiseen. Virhe näyttää korjaantuneen aamun aikana monessa uutisen julkaisseessa lehdessä, mutta esimerkiksi uutistoimiston omalla sivulla juttu oli vielä keskipäivän aikaan alkuperäisessä muodossaan.

Toisin kuin Soini, ministeri Tuomioja ei sentään kuvannut euroryhmän tilannetta ”totaaliseksi katastrofiksi” ja euroalueen hajoamista ”vain ajan kysymykseksi”.

Molempien lausunnot ovat alun perin brittilehti Telegraphista. Tuomiojan omakin lausunto synnytti kohun, sillä haastattelu pakotti ministerikollega Alexander Stubbin tyrmäämään Tuomiojan puheet ulkoministerin omaksi ”spekulaatioksi”.

Kokoomuslainen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa pitää Tuomiojaa "Suomelle vaarallisena ulkoministerinä".

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Leila Mustanoja-Syysmeri

Ymmärrän Stubbin olevan pakotettu tyrmäämään Tuomiojan lausunnon virkansa puolesta, mutta nämä ristiin rastiin lentelevät mielipiteet euron kohtalosta osoittavat, miten sekavassa tilanteessa hallituksessakin ollaan euron tulevaisuuden suhteen. Minä tulkitsen asian niin, että mitä kiivaammin poliitikot - eivät vain suomalaiset - vakuuttavat järkkymätöntä tukeaan eurolle, sitä todennäköisempää on, että jokin repeämä rintamaan kytee pinnan alla.

Pekka Siikala

Juuri tämän verran voimme luottaa uutisiin ja mediaan. Soinin lausuntoa jaetaan Tuomiojan lausuntona. Vahinko ei koskaan korjaannu, sillä se ei korjaannu oikaisulla. Väärä uutinen on ammuttu nuoli. Sitä ei saa takaisin.

Erkki Hietalahti

En näe mitään syytä miksi tuota "väärää" pitäisi mennä korjailemaan, koska sehän on oikea totuus tästä eurohässäkästä johon Suomi on viety petollisilla menettelyillä mukaan. Oli se Tuomiojan tai Soinin lausunto, niin kansa on siinä vankkumattomasti mukana ja mitään yllättävää ei lausunnosta voi syntyä paitsi, että Soinin laariin sataa.

Petteri Forsten

Eikös se Pekka männäpäivänä juuri sanonut että internettiä ei ole olemassa ja pitää pitäytyä niissä perinteisissä printtimedioissa? Telegraph on vuodesta 1855 toiminnassa ollut lehti jolla on noin 700 000 levikki. Senhän on pakko olla ihan tarkka tiedonlähde. Puhumattakaan nyt Reutersista.

Pekka Toivonen

Timo Soini on päässyt puhumaan Erkki Tuomiojan suulla.
Ei tämä ole välttämättä mikään vahinko ainakaan henkilökohtaisella tasolla. Seurauksena voi olla huikeana visionäärinä muistettavan Tuomiojan uran rakettimainen nousu kansainvälisillä areenoilla , kunhan euro on kaatunut.

Sepetius Kangas

Ei siinä muuta vikaa ole kuin joku voi pitää täydellisen huu-haa miehen julistelua sellaisena eyttä voiko siinä olla jotain totta kun se tulee luotettavasta suusta. Monet ihmiset eivät ajattele mitä sellainen jota on pitänyt toden puhujana sanoo. Ainkin se hetken ihmetyttään.