Maanantai 17.12.2018

Uusi lyttäys Tuomiojalle: ”Suomelle vaarallinen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2012 12:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomuksen meppi Petri Sarvamaa.
|

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa pitää SDP:n Erkki Tuomiojaa ”Suomelle vaarallisena ulkoministerinä”.

Sarvamaa kirjoittaa blogissaan ajatuksistaan, jotka heräsivät Tuomiojan brittilehti Telegraphille antamasta haastattelusta. Haastattelussa Tuomioja totesi, ettei luota EU:ta johtavaan sisäpiiriin. Tuomioja myös sanoi, että EU saattaisi voida paremmin, jos joku euromaa irtautuisi yhteisvaluutasta.

- Tuomioja lyö raskaalla lekalla rikki Suomen maineen EU:n rakentavana voimana. On yksi asia suhtautua epäluuloisesti yhdentymisen syventämiseen talousunionin vahvistamisella, ja kokonaan toinen asia lausua henkilökohtainen epäluottamus julkisesti raskaimmalla mahdollisella tavalla. Erkki Tuomioja on Suomen ulkoministeri ja hänen lausuntonsa jää EU:n historiaan lähtemättömästi, Sarvamaa kirjoittaa.

- Vielä suurempi asia on kuitenkin Tuomiojan ajattelun taustalla oleva käsitys, jonka mukaan EU voisi jotenkin onnellisesti palata poliittiseksi unioniksi euron hajoamisen seurauksena.

Europarlamentaarikko kuvailee ajatusta ”todellisuudelle vieraaksi”.

- Tuomiojan ajattelun tuloksena olisi paluu vuosikymmenten takaiseen ruutuun, Sarvamaa kirjoittaa.

Lue Sarvamaan koko blogikirjoitus täältä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

christinaholm

Siis Sarvamaan mielestä Suomesta pitäisi antaa maailmalle sensuroitu eli vääristelty kuva ja uskotella että 100% suomalaisista taputtaa EU johdolle ja epäonnistuneelle elvytykselle.
Sekä markkinoiden että EU:n on osattava vielä hetken elää näiden demokratian viimeisistä rippeistä kertovien lausuntojen kanssa vaikka ne tietysti häiritsevät "yhdistyneen latinalaisen euroopan" suurjohtajia.
Totalitarismin tuntomerkki on kritiikin tietoinen tukahduttaminen. Miksi kokoomus lähtee sellaiseen vaalien alla?

Hannu Rautomäki

Sarvamaa edustaa euroeliitin linjaa "meni syteen tai saveen"-ajattelua, jossa vaihtoehdot, ja etenkin niiden julkituominen ovat kerettiläisinä ikään kuin kiellettyjä ja jopa vaarallisia.
Se, että Tuomioja rikkoo hallitusrintamaa on pikkumurhe verrattuna EU:n ja euron nykytilaan, jota Tuomiojan tai Soinin lausunnot eivät muuksi muuta, vaan sen tekevät talouden realiteetit.

Olli-Pauli Sarvaranta

"Turmiolan" Erkin lausahdukset voisi jättää omaan arvoonsa, jollei hän sattuisi olemaan Suomen ulkoministeri. Se krediitti hänelle on tietysti annettava, että hän on varmasti oikeassa siinä, että kulisseissa virkamiehet varautuvat kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin, mutta he eivät suinkaan toivo euroalueen hajoamista. On sitten eri juttu missä yhteydessä asiasta on syytä julkisesti lausua, etenkin jos jo ennalta tietää asiasta nousevan kohun.

Sepetius Kangas

Olet oikeassa. Erkki oli 60 luvulla parhaimmillaan. Tosin suku siihen velvoitti. Nyt hän on vanha ukko joka kuvittelee omien ajatusten olevan varsin kumoomattomia. Kärttyinen vanha ukko ninnkuin minäkin. joka usein laukoo ajattelettomuuksia. Paha on siinä. että hän puhuu ulkoministerin vakansilla. Kuulle Erkki kannattaisi antaa muiden lukea mitä sanot ennen niiden esille tuloa. Ei kannata ruveta fiilistelemään omilla aivoituksilla. Kyllä sieltä alta asiaa löytyy.

Arvo Koiso

Pidän jokseenkin erikoisena, että Sarvamaan kaltaisten puheissa pohjavire on se että kaikki tuhoutuu eikä toivoa ole, jos ei ole euroa. Vaikuttaa siltä, että mikäli näin käy, siis euroalue muuttaisi muotoaan, nämä Sarvamaat ilmeisesti painuvat ennenaikaiselle eläkkeelle tuhisemaan kesämökilleen. Onko se niin että hanskat naulaan vaan, jos joutuisikin ihan oikeasti miettimään muutakin kuin korulauseita?

On niin fataalia, jotenkin komean pompöösiä lohkaista "ei koskaan," ja vetäytyä taka-alalle ja jättää rauniot kuin paska kädestä?

Sepetius Kangas

Ei suinkaan kaikki tuhoudu. Kyllä elämä jatkuu. Stalingradisskin elettii vajaa 900 vuorokautta tosin 650 000 kuoli ja heista ianoastaa 5% sakasan armeijan tulituksiin. muut kuoli nälkään. aina oasa kansasta selviää. Euron luhistuminen ei suinkaan ole verrattavissa tähän. Mutta varsin paljon nälkää ja puutetta se tuo. Varsinkin työssäkäyville ja pienyrittäjille. Hehän aina ensiksi on tulilinjalla. Ehkä me eläkeläiset pärjätään. meille on vatio sentään vielä suonut piene osan elossa pysymiseen. Kuka sitten eurosta eroamisesta hyötyy. sehän on keinottelijoiden ryhmä joka elää valuutan heilahtelulla. ainakin niin kauan kuin työssäolevien ja pien yrittäjien rahat riittää. Eli yleensä loiset hyötyy epävakudesta.

Janne Linna

EU on uusi tuhatvuotinen valtakunta!. Euro on peruuttamaton. There is no plan B.

Espanja EI tarvitse tukipakettia, Kreikka EI tarvitse tukipakettia, Portugali EI tarvitse tukipakettia jne jne.

Hohhoi!, saapi sanoa, että hohhoi!...

Leila Mustanoja-Syysmeri

Kovin yksisilmäisiltä ja mustavalkoisilta Sarvamaan ajatuksenjuoksu ja päätelmät vaikuttavat. Puhumattakaan hänen herranpelostaan. Jos esim. saksalaiset poliitikot ja talousvaikuttajat pohtivat avoimesti euron ongelmatiikkaa ja mahdollista hajoamisesta, niin eivät kai Tuomiojan lausunnot aiheuta maailmanloppua. Lähinnä ne osoittavat sen, miten überhauraalla pohjalla koko euroryhmän yhtenäisyys on. Jos eurojärjestelmä ei kestä kovaa kritiikkiä, niin se joutaa mennäkin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että EU hajoaisi, se on tarkoitushakuisesta ja liioiteltua pelottelua.

Kari Ahlava

Merkel on jo sanonut, ettei Saksa maksa uutta erää Kreikalle, jos ei säästötoimia ole toteutettu. Eikä anna liioin aikalisää, mitä ensi viikolla kreikkalaiset menevät Berliiniin pyytämään. Der Spiegel on jo julistanut, että Kreikan konkurssi tulee. Se tulee syyskuussa. Mitä nämä päivittelyt ovat sen rinnalla, mitä saksalaiset ovat jo päättäneet?

http://uutisvahti.blogspot.fi

Mika Virtanen

"Europarlamentaarikko" varmaankin tarkoittaa tässä oikeasti, että Tuomiojan puheet ovat hänen uralleen hyvin vaarallisia puheita. Stubb on toinen eurokiimailija vailla vertaistaan, lieköhän hänelle jo luvattu unelmavirka Euroopan Valkoisesta talosta?

Tommi Lodman

Aika näyttää ketkä on Suomelle vaarallisia... ehkä sinä olet? ja oletko valmis kohtaamaan sen kuin mies? huppu vai ilman? kun tilanne muuttuu erilaiseksi, käännätkö takkisi, vai /ja uskooko porukka sinuun? Jos tilanne pysyy samana ja paranee (epäilen) sinusta tulee suuri ja mahtava journalisti... sinulla siis on 2 vaihtoehtoa, ja se on parempi kuin suomalaisella kansalaisella joka ei voinnut valita euroa tai markkaa...olet siis onnekas jurinamaatti.