Keskiviikko 22.11.2017

Kova pakkanen tuli Suomeen yöllä – ”Hallaa myös etelään”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2012 07:34

Lämpötila laski maanantain vastaisena yönä reilusti pakkasen puolelle Pohjois-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan eteläisin paikka, jossa oli pakkasta vielä aamukuudelta, oli Ranua.

Kylmimmät lukemat mitattiin Sallassa, jossa oli aamukuudelta 4,5 pakkasastetta, kertoo päivystävä meteorologi Antti Kokko Uudelle Suomelle. Myös Kittilässä oli 3,5 astetta pakkasta.

–Eteläisimmät pakkaslukemat saatiin Ranualla, jossa oli vielä aamulla 0,9 astetta pakkasta, Kokko kertoo.

Kylmä säärintama pysyy yhä Suomen päällä, joten pakkasöitä voi tulla lisää.

–Myös tulevina öinä yöpakkaset ovat mahdollisia Lapissa, ja jopa etelässä voi olla yksittäisiä hallatapauksia, Kokko kertoo.

Maanantaipäivä on tästä huolimatta kohtalaisen lämmin koko maassa, sillä Lapissakin lämpötila nousee päivän mittaan noin 15 asteeseen. Etelässä on parhaimmillaan noin 17–18 astetta lämmintä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarmo Kanerva

Näin se ilmaston lämpeneminen vekkulistuu. Pakkasta on heinäkuun alussa, sitten kylmä kesä jaja sitten taas elokuussa. Kuumuuden vaikutukset saattaa olla arvaamattomat ja hirvittävät ja veden paisumus saattaa olla 6 m ja taudit saattavat levitä. Ainakin kaupungeissa mittarit ovat lämmeneet kovasti paljon. Oli taas mittaushistorian vekkulein kesä.