Tiistai 26.9.2017

”Ben Zyskowicz heräsi eurohuumasta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2012 10:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) pistäisi Kreikan tukipiikin kiinni. Kuvassa Zyskowicz eduskunnassa puoluetoveri Kimmo Sasin kanssa.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz lopettaisi Kreikan tukemisen, mikäli maa ei pysy toisen tukipakettinsa ehdoissa. Oppositiopuolue keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen katsoo Zyskowiczin ”heränneen eurohuumasta”.

–Ben Zyskowiczin vaade Kreikan tukihanojen sulkemisesta kertoo terveestä kannan muutoksesta, Pekkarinen sanoo kannanotossaan.

–On hyvä, että edes yksi kokoomuslainen poliitikko herää eurohuumasta.

Pekkarisen mielestä myös muiden velkamaiden rahoittaminen suomalaisten veronmaksajien rahoilla olisi lopetettava.

–Kriisimaiden talouksien tervehdyttäminen pitää vihdoin viimein osoittaa niille, joille se kuuluu: tolkuttomasti lainoja myöntäneille pankeille ja muille rahoittajille, sekä näiden kotivaltioille. Valtioille, jotka eivät pysty elämään euron pelisääntöjen mukaan, on osoitettava tie ulos eurosta, Pekkarinen sanoo.

Kreikka on kansainvälisten lehtitietojen mukaan hakemassa kahden vuoden jatkoaikaa säästöohjelmalle, joka sovittiin maan toisen, 130 miljardin euron tukipaketin ehdoksi. Ben Zyskowicz sanoi viikonloppuna Ylen ja Lapin Kansan haastatteluissa, että hän ei hyväksy ”kolmannen” tukipaketin antamista Kreikalle. Jos säästöohjelmaa lykätään, Kreikka tarvitsisi toisen tukipaketin päälle vielä lisätukea.

–Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä tukipakettipiikki Kreikan osalta pitää nyt panna poikki, Zyskowicz sanoo Ylelle.

–Mikäli Kreikka ei pysty tai halua toteuttaa tämän kakkostukipaketin ehtoja, niin silloin myöskään tämän kakkostukipaketin seuraavia eriä ei tule maksaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Saarinen

Mikähän porvaripolitiikkoon on mennyt, kun ääni alkaa muuttumaan kellossa, tähänasti porvarit on vähät välittänyt siitä jos maksumies on ollut veronmaksaja se raha on ollut suojatonta rahaa, toisin kuin yksityinen raha, jota on varjeltu viimeiseen asti, joku jekkuhan tässä on takana.?

Minna Laitinen

Ei, vaan vaalit ovat lähestymässä ja Zyskowicz ja Tuomioja ottavat narrin viitan harteilleen saadakseen äänestäjät uskomaan, että edes joku demareissa ja kokoomuksessa on samaa mieltä äänestäjien kanssa. Ja iso osa kansasta huokaa onnellisena, että "vihdoinkin ne ovat tulleet järkiinsä" - ja äänestävät jälleen demareita ja kokoomusta. Ja nämä tietenkin sitten vaalien jälkeen jatkavat ihan tyynesti sitä politiikkaa, mitä kansa nyt vastustaa - ja väittävät vielä saaneensa siihen kansan mandaatin.

Kunnon kusetus taas käynnissä. Aiemmin siihen on etupäässä syyllistynyt Kokoomus Zysse-naamiolla, mutta nyt demareissa näköjään kopioidaan sama show Tuomiojan avustuksella.

Olavi Nieminen

Suomella ei ole varaa maksaa enää toisten maiden virheistä. Nuo maat hoitakoot omat asiansa itse ja hakekoot syylliset vastuuseen. Nuo maat irrotkoon eurosta tai sitten Suomi toimikoon Ruotsin mallin mukaisesti.

Aiemmin jo EU totesi Espanjan ja Italian olevan liian suuria avustettavia.
Nyt on menossa törkeä peli, jossa todelliset syylliset salataan ja laskuja satelee Suomeen.

Suomen rahahanat on suljettava!!!
Suomen verokiristys on lopetettava !!!
Esim. kallis autovero kattaa teiden ylläpidon, eikä sitä saa tuplata tieverolla!

Olli-Pauli Sarvaranta

Huokaus, luulisi kommentoijienkin sisäistäneen pelin hengen! EU:lla ei ollut varaa antaa Kreikan kaatua pelin alkuvaiheessa. Tuloksena olisi ollut Euroopan kattava talouden kaaos. Nyt on ollut aikaa varautua Kreikan kaatumiseen, jonka ei enää uskota horjuttavan pahasti muun Euroopan taloutta. Ken elää, hän näkee!

Jarmo Kanerva

Vaan myöhäistä on syyllisten katua. Muistakaa vaaleissa.

Virhe on jo tapahtunut. Suomi on jo hyväksynyt EVM:n ja rajattomat ehdot. Suomalaisilta ei enää kysytä mitään ja itsemääräämisoikeus on jo annettu ulkovalloille omiin rahoihin. EVM vie ja suomalaiset vikisee ja makselee.

Ei tuolla enää paikkailla ääniä vaaleissa. Katainen & Urpilainen &Co sitoivat Suomen euron velka-avioliittoon, eikä siitä voi edes Paavi erottaa.

Kreikka nyt on niin pieni tekijä, ettei se isoa Eurooppaa kaataisi mihinkään.

Minna Laitinen

No voi *HUOKAUS*. Ettekö te ihan oikeasti ole vielä huomanneet tätä Kokoomuksen kaavaa? Ihan KAIKISSA vaaleissa vähän ennen vaaleja ilmapiirimittauksissa selvitetään, että mikä on kansalle kynnyskysymys, ja KUN se kuitenkin on Kokoomuksen aiemmin esittämän ja/tai toiminnan vastainen, niin Zysse lähetetään liikkeelle ilmaisemaan "oma henkilökohtainen kantansa", joka on sitten tietenkin tämän kansan syvien rivien tahdon mukainen. Tavoitteena juuri se, että äänestäjä ajattelee, että "hyvä, että siellä Kokoomuksessakin tämä vihdoin tajutaan" - ja äänestää edelleen Kokoomusta. Tajuamatta, että Kokoomus kuitenkin on eri mieltä, kuin mitä Zysse sanoo - ja että ratkaisevassa äänestyksessä eduskunnassa Zysse painaa kiltisti sitä samaa nappulaa, mitä ihan jokainen muukin kokoomuslainen.

Teitä viilataan linssiin, rakkaat ystävät.

Älkää nyt hyvänen aika osoittako Kokoomukselle, että äänestäjät ovat juuri niin tyhmiä, kuin mitä he jopa ääneen ovat arvelleet meidän olevankin.

Jarmo Kanerva

Ilmeisesti apupuolueet on otettu mukaan nostamaan puheenaiheeksi jokin kiistanalainen juttu kun on tulossa jokin iso tärkeä päätös. Toistaseksi savuverhona on käytetty jo homoliittoja, eutanaasia, vähän pakkoruotsia muttei sitä haluta nostaa nyt kun tulee omaan nilkkaan. Mitähän ne keksivät seuraavaksi ? Jokaiselle alkolukko kotioveen ja gps-seuranta nilkkaan tms ?

Kari Ahlava

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan sanotaan. Vaan kalliiksi tuli. Kuka osaa laskea lopullisen hinnan Lipposen aloittamalle eurosekoilulle? Sanotaan, että Suomi on hyötynyt eurosta, mutta oliko pakko vuotaa se hyöty pois, jos sitä olikaan edes? Ei Ruotsille tule mitään kustannuksia, sieltä on ennen otettu mallia ja olisi pitänyt pysyä siinä linjassa. Poliittinen lasku ei maksa menetettyjä sekoilurahoja.