Lauantai 21.10.2017

Ihmetys: ”Hirvisaari syyttää vähemmistöjä terrorismista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2012 11:00
  • Kuva: James Hirvisaari
    Kuva
    Kansanedustaja James Hirvisaarta (ps.) epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) homokirjoitus suututti vammaisjärjestön.

Vammaisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö Kynnys arvostelee kansanedustaja Hirvisaaren kohua herättänyttä kirjoitusta, jossa hän vertaa homoseksuaalisuutta kehitysvammaan. Hirvisaari puhuu tekstissään muun muassa "vähemmistöterrorismista".

– Hän syyttää vähemmistöjä terrorismista, koska ne ovat tehneet työtä yhdenvertaisuutensa eteen, Kynnyksen puheenjohtaja Amu Urhonen ihmettelee järjestön kannanotossa.

Hirvisaaren kirjoitus johti rikostutkintaan. Hirvisaarta epäillään kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Poliisi kuitenkin kertoi perjantaina, ettei haluaisi enää jatkaa rikostutkintaa, koska pitää rikosta vähäisenä.

Kynnyksen mukaan Hirvisaari yrittää päästä eroon positiivisesta syrjinnästä, joka on työkalu yhdenvertaisuuden toteutumiseksi. Tällaiset ajatukset ovat järjestön mielestä huolestuttavia kaikella tavalla vammaisten kannalta ja ne asettavat kyseenalaiseksi perus- ja ihmisoikeudet.

Vaikka homoudella ja kehitysvammaisuudella on Urhosen mukaan yhteisiä piirteitä, hän ei pidä niiden vastakkainasettelua järkevänä.

– Kumpikin on yksilöön liittyvä ominaisuus, jolle ei voi mitään. Kumpikin vähemmistö joutuu syrjinnän ja huonon kohtelun uhriksi liian usein, Urhonen kertoo.

– On kaikkien etu, että vähemmistöt ovat yhdenvertaisessa asemassa valtaväestön ja toistensa kanssa, hän jatkaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Minna Laitinen

Minua säälittää tuo Amu Urhonen. Ja kaikki ne murheen murtamat, anteeksi nyt - idiootit -, jotka eivät tajua Hirvisaaren kirjoituksesta loukkaantuessaan, että he ovat itse niitä, jotka pitävät vammaisuutta ja homoutta jotenkin huonoina asioina - Hirvisaarihan sitä ei tekstissään tehnyt.

Pekka Roivanen

Kilpalaulua siitä keille kuuluu suosituimmuusasema ns normaaleihin verrattuna. Suosituimmuutta vaaditaan suomenruotsalaisille, vammaisille, muslimeille, homoille... Mitä vielä? Naiset?

Jäljelle jäävät terveet suomenkieliset luterilaiset heteromiehet. He ovat niitä normaaleja ilman positiivista syrjintää pärjääviä ihmisiä.

Sitähän positiivisen syrjinnän vaatiminen oikeasti tarkoittaa.

Heli Hämäläinen

Uusi Suomi syyllistyy tässä maksettuun kakanheittojournalismiin. Kynnys ry on lähellä demareita. Kynnys ry rakentelee tässä olkiukon, mm. vihjailee rikoksesta, josta ei ole syytetty eikä tuomittu. Toisaalta syrjintää pitäisi vastustaa mutta ei positiivista SYRJINTÄÄ. Terrorismia pitää vastustaa, muttei positiivista terrorismia?

Huuskolle tiedoksi että kiitän kutsusta kuntatalolle, mutta en halua nauttia terveys- ja hoivabisnesfirmojen vieraanvaraisuutta. Pidän mielummin itsenäisyyteni, koska mielestäni Sote, vanhustenhoito ja lastensuojelu tulee säilyttää julkisesti tuotettuina kunnallisina palveluina. Minua ei siis voi ostaa, etenkään ei tukussa.

Simo Mäkelä

Amu Urhosen kannattaa lukea tuo alla linkitetty Jussi Halla-ahon kirjoitus:

http://www.halla-aho.com/scripta/katsaus_julkilausuman_kirvoittamiin_kom...

Siinä siteerataan mm. Persusuomalaisten syrjinnän vastaista julistusta:

"Tuomitsemme kaiken etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin, uskontoon tai vastaavaan seikkaan perustuvan syrjinnän tai suosimisen työmarkkinoilla, koulutuksessa ja muissa yhteyksissä."

Jokainen voi itse arvioida kuuluuko vammaisuus tuossa määriteltyihin ryhmiin. Esim. ovatko vammaiset etninen ryhmä jne.

Kirjoituksessaan Halla-aho perustelee myös, miksi sotaveteraanien ja vammaisten tukeminen ei ole positiivista syrjintää (jonka Hirvisaari ja Perussuomalaiset siis haluavat julkilausumassaan kieltää).

"Sotaveteraaneja tuetaan (joskaan ei riittävästi) siksi, että me olemme heille kunniavelassa. Vammaisia tuetaan siksi, että he ovat mitattavasti ja todennettavasti kompetenssirajoitteisia. "

Aika selvältähän tuo vaikutttaa.

Mika Virtanen

Huomaa, että on vaalit tulossa, kun tiedotusvälineet näin aktiivisesti loihtii näitä persurienauksia aika vilkkaalla mielikuvituksella.

Milloinhan suomalaiset alkavat epäillä tätä "demokratiaamme"? Minusta ainakin vaikuttaa siltä, että me äänestämme ihmisiä eduskuntaan ajamaan juuri niitä asioita, joita emme ikinä haluaisi ajettavan. Valitsemme heidät sinne vastustamaan ja kusettamaan meitä, samalla kun nahistelemme keskenämme mitättömistä asioista.

Poliittisia vaihtoehtoja on pilvin pimein, yksikään vaan ei aja tavallisen suomalaisen asiaa. Perussuomalaisten nousu on hyvää todistusaineistoa siitä, että miten vähän eroa vanhoilla puolueilla on keskenään. Ennen perussuomalaisia "nahisteltiin" ketkä pääsevät hallitukseen, nyt sinne mentiin yhdessä, jotta perussuomalaiset eivät sinne pääsisi. Orwelliläiseen tyyliin sitten syytettiin perussuomalaisia vastuunpakoilusta.

Vapaa media on täysi vitsi, se on osa väestönhallintaa ja on yksityisessä omistuksessa. Aivan kuten rahanluonti on yksityisten pankkien käsissä. Seuraavaksi varmaan infrastruktuuri yksityistetään.

Milloin tavallinen ihminen alkaa ihmettelemään, että miksi me teemme töitä ollenkaan, kun kaikki työn hedelmät valuvat suuren rahan käsiin ja silti olemme velkaa näille yksityisille pankeille.