Perjantai 24.11.2017

Riita repesi hallituksessa: kylmä hyökkäys ”älyvapaata propagandaa” vastaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2012 12:30
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuinka monta hoitajaa pitäisi olla per vanhus? Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) otti rajun kannan.
|

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) puolustaa poikkeuksellisen kovin sanoin SDP:n tavoitetta saada vanhuspalvelulakiin sitova hoitajamitoitus.

Guzenina-Richardson pitää hallituskumppani kokoomuksen kantaa hoitajamitoitukseen ”älyvapaana” ja ”epä-älyllisenä” propagandana.

- On surullista, että kokoomus vastustaa nyt niiden vanhusten tilanteen parantamista, jotka eivät pysty enää kotonaan asumaan ja masinoi tämän vastustuksensa tueksi mittavan propagandakampanjan, jossa väitetään täysin epä-älyllisesti, että tämä tarkoittaisi kaikkien vanhusten laitostamista, Maria Guzenina-Richardson kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Ministeri kuvailee tunteitaan tutustuttuaan hoitajamitoituksesta käytyyn keskusteluun. Tunne on tragikoominen.

"Vastakkainasettelu tässä on sama kuin väitettäisiin Mikael Jungnerin viikonlopun sydänoperaatioon osallistuneen hoitohenkilökunna olevan pois kouluterveydenhuollosta."

Maria Guzenina-Richardson ihmettelee kuntien virkamiesten nihkeyttä saada hoivapalveluihin sitova mitoitus. Kunnissa vanhusten hoivapalveluiden ongelmat tiedetään, mutta mitään ei ole tapahtunut:

- Heidän taholtaan kuulee paljon puhetta strategioista ja muista ylätason näkemyksistä, joita on kuultu jo vuositolkulla. Jos halutaan puuttua epäkohtiin, eivät puheet riitä.

Lopulta Guzenina-Richardson vetää peliin viikonloppuna sydänkohtauksen saaneen ex-puoluesihteeri Mikael Jungnerin (sd.).

- Täysin autettavien vanhainkodeissa ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä asuvien vanhusten hoitoa on ohjattu tähän mennessä vain suosituksilla, suositukset eivät ole toimineet. Siksi sitovia mitoituksia tarvitaan. Se ei ole pois muilta kotiin vietävistä palveluista. Vastakkainasettelu tässä on sama kuin väitettäisiin Mikael Jungnerin viikonlopun sydänoperaatioon osallistuneen hoitohenkilökunna olevan pois kouluterveydenhuollosta.

Uusi Suomi laski viikonloppuna, mitä sitova hoitajamitoitus tarkoittaisi käytännössä vanhusten palveluissa. Lue lisää Uuden Suomen arkistosta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

hannu hamalainen

tekst suraan kuin kelan palanketista ..nätää olevan että sama homma jatkuu.. ei järjen häivää sopimusessa ei sanota mitään konkreettista.. poliittista san helinää..vahusten hoito pysyy samanlaisena.. samaa rahaa sirelään paikasta a paikkaan b,, populistin unelma.. kun joku valitaa sirretään raha toisilta toiseen kassaan kun siellä nin taas .. näin kerätään vaan suoisita . ja kunniaa.. koko homma polttista kusetusta..jokainen kerää vaan pisteitä omaan laarin.. toiseks ei rahalla saa laatua.. yksityispuolella se on eri juttu...ja laaaatu rippuu myös sairaan vahuksen taustasta..jokainen ministeri tulee tasan tarkkkaan saamaan laadukasta hoitoa.. joten he ovat tosi jäävejä sanomaan yhtään mitään.rikkaat rikastuva köyhiltä otetaan pois..laadun saa jos vitsii valittaa. ja juiosta lukulta luukulle.. köyhät ja yhteiskunalle arvottomille sairaaille.. sanotaan vaan et oot tääys terve.. ongelma on aina eikä tällä systeemillä korjaannu..polittista näytelmää jota käytetään vaaleissa kehuskeluun..

Ossi Väänänen

Selittäisikö joku, miten se voi vaikuttaa kodissa hoitamiseen. eihän sitä nyt missääntapauksessa pidä vähentää,
tai lopettaa.
Näiden hoitoavustajien, joilla ei ole riittävästi koulutusta pitäisi sopia laitoksien työntekiöiksi, kyllä siellä töitä riittää ilman sairaanhoitajan koulutustakin. Tätä taas demarit vastustavat.
Taitaa taas vaalit olla lähellä, kun vaalit on ohi demareiden mielipide saattaa kummasti muuttua.

Olli Juntunen

"Vastakkainasettelu tässä on sama kuin väitettäisiin Mikael Jungnerin viikonlopun sydänoperaatioon osallistuneen hoitohenkilökunnan olevan pois kouluterveydenhuollosta."

No asiahan on juuri näin. Vaikka kyseiset ihmiset tuskin olisivat menneet hoitamaan kouluterveydenhoitoa, niin siitä huolimatta kyseiseen leikkaukseen käytetyt varat ovat pois kaikesta muusta terveydenhuollosta.

Erkki Penttinen

Jos tässä maassa olis edes puolet täydellä järjellä varustettua kansanedustajaa niin ei tämänkaltaisista selvistä asioista tarvitsisi riidellä mutta kun kansanedustajaksi hakeutuu
ihminen jollä älyllinen taso on kastemadon tasolla niin tulos on sitten tämä.Mistäpä niitä
älyllisiä edustajaehdokkaita suomesta sinne saataisiin kun järkevillä on jo bicnekset siinä
mallissa etteivät viitsi eduskuntaan enää asettua pelleilemään.

Pekka Tuovinen

Kokoomuksen mielestä vanhuksen pitää olla kerryttänyt riittävästi varallisuutta elinaikanaan jotta voi OSTAA itselleen laadukasta hoitoa vanhoille päiville. Kokoomuksen mielestä köyhien ja keskituloisten tuleekin saada huonoa hoitoa koska vaihtoehto on että yhteiskunnan tulisi auttaa vanhuksiaan joka ei sovi kapitalistiseen ja plutokratiseen Kokoomus-ideologiaan.

Tuomas Sikander

Tottapa turiset.
Kaikkein perversseintä sekoomusta on vaade, että ahmettien pitäisi vielä saada tastä yksityistetystä oikeistokommunistisesta vanhustehoidostaan Juudaksen osingot välistä. Vasta sitten on ahneudesta luonnevikaisiksi tulleiden mukaan maailma mallillaan.

Vesa-Pekka Sainio

Ei taida tämä uusin hässäkkä olla ainoa kivi kengässä päähallituspuolueiden välillä. Harmittavinta tässä on se että muut hallituksen lilliputtipuolueet joutuvat katsomaan vierestä vailla mitään sananvaltaa yhtään mihinkään, kunhan vaan nyökkäilevät mukana kun on äänestyksen aika ja voittavan kannan saanut päähallituspuolue on sanonut miten edetään.

Jarkko Pesonen

Vastustan G-R:n ehdotusta monestakin syystä.

Ensinnäkin on mieletöntä vaatia jotain tiettyä määrää hoitajia vanhusta kohden, sillä hoitoyksiköiden ja potilaiden välillä on niin merkittäviä eroja hoitoisuudessa, ettei yhtenäistä vähimmäismäärää voida asettaa. On yksiköitä, joissa asiat hoituvat vallan hyvin kun on kaksi hoitajaa 12 vanhusta kohden. Sitten on taas niitä, joissa tarvitaan lähes jokaiselle vierihoitaja.

Toisekseen, vaikka rahat tähän saataisiinkin erinomaisella zimbabwelaisella talouspolitiikalla, niin hoitajia ei riittäisi. Aivan perushoitajia tai sairaanhoitajia olisi kortistossa lojumassa. Vai oliko tarkoitus nostaa koulujen aloituspaikkoja ja alentaa pääsyvaatimuksia? Tämäkään ei mitenkään riittäisi täyttämään eläköityvien hoitajien jättämää aukkoa työvoimaan. Hoitajapula ei lopu uhkasakoilla, eikä yhtään hoitajaa synny lisää siksi, että laki vaatii jonkin minimihenkilömäärän.

Demari on jälleen keksinyt mielestään erinomaisen tavan parantaa maailmaa asettamalla uusia sääntöjä ja kiintiöitä ajattelematta käytännön toteutusta. Mielestäni rouva ylioppilaan olisi ehkä parempi tehdä politiikan sijaan koulutustaan vastaavaa työtä vaikkapa mansikanmyyjänä.

Terveisin vapaa-ajallaan täystyöllistetty sairaanhoidon opiskelija.

Heikki Ojala

hoitoyksiköiden ja potilaiden välillä on niin merkittäviä eroja hoitoisuudessa, ettei yhtenäistä vähimmäismäärää voida asettaa. On yksiköitä, joissa asiat hoituvat vallan hyvin kun on kaksi hoitajaa 12 vanhusta kohden. Sitten on taas niitä, joissa tarvitaan lähes jokaiselle vierihoitaja.

juuri näin olisin kirjoittanut. Noin järki sanoo asian olevan. Kyse ei ole lapsista tai sairaista. Vaikka onhan vuodepotilaissakin eroja. En tiedä onko MGRän ajatuksessa mitään hyvää ja toteuttamiskelpoista.