Lauantai 21.10.2017

VR irtisanoo jopa 100 lipunmyynnistä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2012 14:36
  • Kuva: Leif Rosnell/VR Group
    Kuva
    Automaatit ovat vähentäneet lipunmyyjien töitä.

Valtion rautatieyhtiö VR aloittaa yt-neuvottelut lipunmyyntitoiminnoissaan. Alustavien arvioiden mukaan työtehtävien vähennystarve on 98 henkilötyövuotta. Muutokset on tarkoitus toteuttaa vuoden 2012 aikana.
Junalippujen myynti on siirtynyt voimakkaasti itsepalvelukanaviin, VR perustelee.

–Lipunmyyntejä tai asemia ei suljeta, mutta niiden palveluaikoja tarkistetaan vastaamaan muuttuneita asiakastarpeita. VR:llä on kaikkiaan 35 palveluasemaa eri puolilla rataverkkoa, VR kertoo.

Tällä hetkellä jo yli puolet junalipuista ostetaan VR:n itsepalvelukanavista eli verkkokaupasta ja lippuautomaateista. Esimerkiksi verkkokaupan myynti on viime vuoteen verrattuna kasvanut yli 50 prosenttia.

– Tämä näkyy perinteisten lipputoimistojen asiakasmäärien merkittävänä vähenemisenä, sanoo matkustajaliikennedivisioonan johtaja Antti Tiitola.


Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Arto Heikinaro

Totta, lipunmyynti siirtyy automaateille. Oliskohan muuten syynä se, että automaatteja lisätään ja ihmiset ohjataan automaateille ja Internetiin. Ja oliskohan syynä se, että lipunmyyntitoimistoja on vähennetty koko 2000 luvun.

Aivan samoin käy pankkipalvelujen. Pankkikonttoreita vähännetään ja vähennetään. Ja automaatti- sekä Internetpalveluja lisätään. Ja aivan samoin pankitkin perustelee konttorien vähentämisiä, ihmiset siirtyy automaattisten palvelujen pariin.

No, älkää ainakaan kouluttautuko palveluammattien pariin. Palveluyhteiskunta on jo historiaa, nyt eletään automaatioyhteiskunnassa.