Lauantai 21.10.2017

IS: Ruoan hinta nouseekin tylysti – tässä vähävaraisen ratkaisu?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.8.2012 07:53
  • Kuva: Kesko
    Kuva

Elintarvikkeiden hinnat nousevat tänä vuonna huomattavasti enemmän kuin aiemmin arvioitiin, kertoo Ilta-Sanomat.

–Ennustimme elintarvikehintojen nousuksi tänä vuonna neljä prosenttia, mutta se tuleekin olemaan 6–7 prosenttia, sanoo professori Jyrki Niemi maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta.

Lihatuotteet ovat kallistuneet tänä vuonna jo kahdeksan prosenttia. Maataloustuottajien MTK:n mukaan nousu jatkuu, koska myös kustannukset nousevat.

Päivittäiskauppa ry:n mukaan vaihtoehto kotimaisten tuotteiden hinnannousulle on tuonti.

–Edullisempia tuotteita tarvitsevat löytävät vaihtoehdon omista merkeistä ja tuontiruoasta, sanoo yhdistyksen johtaja Kari Luoto.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sara Virta

Nyt ois hyvä ja aina ois hyvä ja koska ei olis hyvä omistaa muutamaa hehtaaria maata, pikkuinen navetta jossa voisi pitää mullikan, lampaan ja kanoja ihan noin kotivarana ja mikä ettei harrasteenakin. Pieni ruis- ja heinäpelto pitää ihmisen ruuastta näitten lisäksi.

Mikko Sippola

En ymmärrä tuota tuonti matematiikkaa kun Suomessa on Euroopan alhaisimmat tuottaja hinnat ainakin lihapuolella. Mistä sitä sitten halvemalla tuot? Tietysti noita Pirkka/Euroshopper/Rainbow sun muissa halpis tuotteissa käytettäviä niukin naukin elintarvikkeeksi kelpaavia jämä eriä on saatavilla kun niiden ainoa muu käyttötarkoitus sen vaihtoehdon lisäksi että ne tuodaan suomeen marinoitavaksi on hävittäminen. Onhan se parempi antaa vanhan antibiootti emakon ruhot pakkasesta vaikka ilmaiseksi kun joutua maksamaan niiden hävittämisestä.

Raija Moilanen

Kerrompa minäkin teille pihvien ostajat. Joku tuolla kertoi blogissa mitä eurosopper, xra jne. halpis tuotteet sisältää kun oli varaa kertoa. Milläs niitä mullikoita ruokitaan?

Kana käyttää syömästään ruuasta 20 prossaa. Otetaan kanankakka talteen ja nam... mullikalle ja sialle kelpaavat kuulemma hyvin. Bon a Petit ne, joilla on varaa.