Maanantai 27.5.2019

Suojelupoliisi havahtui Suomen äärioikeistosta: ”Väinämöinen”

Luotu: 
28.8.2012 12:01
Päivitetty: 
28.8.2012 15:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Anders Behring Breivik esitti äärioikeistolaiset tervehdyksen oikeussalissa vuonna 2011. Suomalaistutkijan mukaan Breivik jakamaa ideologiaa on levitetty myös Suomessa ennen Norjan joukkomurhia. Arkistokuva.
|

Suomessa elää hengellinen ja aatteellinen valmius väkivaltaiseen islamia vastustavaan terrorismiin. Aatteen kannattajat jakavat ideologian, puheenparren ja halun toimia yhdessä Norjan joukkomurhaaja Anders Behring Breivikin kanssa.

Suojelupoliisin tutkijan Maria Paason elokuussa julkaistu raportti suomalaisesta vastajihadista maalaa synkän kuvan kansalaisten halusta toimia. Islaminvastaista propagandaa levittää Suomessa kaksi nimimerkkiä, joiden kuvaukset mahdollisesta toiminnasta ovat erittäin samankaltaisia Breivikin manifestin kanssa.

Paason arvion mukaan laajaa yhteiskunnallista laittomia keinoja käyttävää liikettä ei Suomessa ”melko suurella todennäköisyydellä” synny. Yksittäisten toimijoiden konkreettinen uhka on kuitenkin kasvanut Pohjoismaissa.

- Breivikin toiminta on yleisen moraalikäsityksen mukaan järjetöntä, mutta hän toimi ideologian ajamana. Häntä on turha pitää yksittäisenä ”hulluna”, Paaso kirjoittaa tutkimuksensa johtopäätöksissä.

Väinämöinen

Paaso huomauttaa, ettei Breivik suinkaan ole yksin ajatustensa kanssa, vaan vastaavaa ideologiaa levitetään erityisesti internetissä eri asteisina versioina. Suomesta ääriesimerkki on nimimerkki Väinämöinen.

Suojelupoliisi ei tiedä, kuka on Väinämöisen nimimerkin takana. Nimimerkki on julkaissut ennen Norjan veritekoa kaksi versiota manifestista. Kirjoitukset koostuvat ”ideologian julkituomisesta, konkreettisesta tavoitteiden esittämisestä ja organisaatiokuvauksesta”.

- Järjestön strategia ja taktiikka ovat väkivaltaisia, ja niiden kohteina ovat maahanmuuttajataustaiset henkilöt sekä monikulttuurisuusagendaa ajavat suomalaiset, Paaso kuvailee.

- Väinämöisen manifestien ideologinen pohja ja sitä tukeva argumentaatio muistuttavat Breivikin manifestin sisältöä.

Yhteys Breivikiin

Paason analyysin mukaan Väinämöinen muistuttaa Breivikiä myös siten, että molemmat näkevät väkivallan olevan ainoa vaihtoehto vastustamansa yhteiskunnallisen kehityksen pysäyttämiseksi. Väinämöisen retoriikka on koventunut manifestin toisessa versiossa.

- Jälkimmäisen version mukaan poliittisen järjestelmän etsikkoaika meni - -, ja nyt on toiminnan aika, Paaso tulkitsee.

Suojelupoliisin tutkija painottaa, että Väinämöisen tekstit eivät ole natsimielisiä, vaan kohdistuvat nimenomaan islamiin kulttuurina ja sen aiheuttamaan demografiseen uhkaan.

Kaksi listaa

Väinämöinen myös listaa suomalaisia, jotka kirjoittajan mielestä edistävät Suomen ”mädätystä”. Listalla on poliitikkoja, virkamiehiä, toimittajia ja yksityishenkilöitä.

Paaso puolestaan listaa vastajihad-ideologiaa tukevia suomalaisia toimijoita tutkimuksessaan. Listalle pääsevät kaksi nimeltä mainittua henkilöä: kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) ja turkulainen poliitikko Olavi Mäenpää.

Tutkimuksessa vastajihadin edustajiksi mainitaan myös järjestöjä tai ryhmittymiä kuten Suomen Sisu – joka on Paason mukaan painattanut Väinämöistä tukevia tarroja – Suomalaisuuden liitto ja Mäenpään Suomen kansan sinivalkoiset. Lisäksi viitataan nimeltä mainitsematta Hommaforumin keskustelijoihin ja ”osaan perussuomalaisten aktiiveista”.

Uusi Suomi jätti haastattelupyynnön suojelupoliisin tutkijalle Maria Paasolle. Suojelupoliisin mukaan teksti on tältä osin "epäselvästi muotoiltu", eivätkä esimerkiksi perussuomalaiset ja Suomalaisuuden liitto ole osallistuneet suoraan vastajihadistisen aatteen levittämiseen. Lisää tässä jutussa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jani Heinonen

Ns. maahanmuuttokriittisetkö miettivät joukolla moisia? Omien muistikuvieni mukaan he älämölösivät nupit kaakossa, kuinka kaikki muslimit pitää vähintään karkottaa Madagaskarille. Breivik murhasi kylmäverisesti kymmeniä lapsia, pitäisikö maahanmuuttokriittisiin kohdistuvan reaktion olla samassa suhteessa?

Lauri Gardemeister

Näillä keskustelupalstojen idiooteilla tarkoitat kai jotain Seppo Lehtoa, ja hänen toimiinsa on puututtu, pelkästään mielipiteidensä jakamisesta sai enemmän ehdotontota kuin moni ihmisten hakkaaja tai raiskaaja jopa pedofiili.
Noista pääsee nykyään ehdollisella.
Onhan Seppo Lehdon päänahka hieno siellä Fobba-yksikön sienällä.
Minäkään en usko että Seppo olisi käytäntöön asti uhkauksiaan saattanut, ei kukaan muu kuin oikeuslaitos.
Häkkituomiotakaan Sepolle en pidä niin pahana, mutta kun oikeat väkivaltaa käyttävät rikolliset selviät paljon pienemmillää tuomiollla, voisin sanoa että oikeuslaitos ajaa itsensä sakaiseen tilaan ja oikeuslaitos on perua Ruotasin vallan ajalta moni laki oli vielä vuotta 50 sitten voimassa samasa muodossa kun oli säädetty 1700-luvulla , Eli aateliset rahvasta vastaan siksipä toisen pahoinpiteleminen oli pienempi rikos kuin lampaan varastaminen aateliselta.
Suomen laki oli 1700 luvulla ilman muita lakikirjoja suoraan raamatusta, solevltavimis vaikeuksia toki oli toiseen kulttuuriin tuhansia vuosia aikaisempiin kulttuureihin verrattuna. Mutta lain mukaan Suomessa oli tuolloin Mooseksen laki, kun ihmettelemme nykyään ihmisten innostusta Sharia-lakiin, niin ei se niin kaukana ole ollut, vaikka uskonpuhdistus ja asenteet muuttivat käytäntöjä Suomessa.
Olen käynyt joissakin Sharia maissa muuallakin kuin Ruotsissa, mutta hirveen vähän oli paikoitellen kiviä, joilla olisi tottelemattoman lapsen kivittänyt. JOs jostai olisi kiven löytänyt niin sitä olisi pitänyt heittää monta kertaa.
Imeisesti siinä vaioheessa kun raamatussa pitkätukkien kivitystuomiot annettiin oli kivä saatavilla, kuten on nytkin kun pikkupojat kivittävät valitun kansan tankkeja.

Mikael Holm

Paaso ilmeisesti kalastelee tässä poliisille lisärahoitusta tai ainakin jo päätettyjen säästöjen peruuttamista maalaamalla piruja seinille.

Puheista ja kirjoituksista on pitkä matka tekoihin, ja suunsoittaja Mäenpään sekä Halla-Ahon mainitseminen vie uskottavuuden koko uutiselta, joka raportista on kirjoitettu.

Yksi esimerkki siitä, miten Supo on vain määräävässä asemassa olevan valtiovallan käsikassara. Joutaisi lakkauttaa turhana toisin kuin KRP ja LP.

Hannu Haili

Kaikenlaisia juttuja nämä Paasot suoltavat. Ja kyseessä on muka raportti.
Mm Halla-ahon esilletuoma kritiikki on varsin asiapitoista ja asiallista. On tutkijalta puhdasta tarkoitushakuista maahanmuuttokrittisten mustamaalaamista puhua jostain vastajihadista ja Halla-ahosta samaan aikaan.
Maahanmuuttokriittisyys on tervettä nykypolitiikan arvostelua!

Olli Knuuttila

Tässä on kommentoijilla pettämätön logiikka. Jos joku ilmoittaa olevansa maahanmuuttovastainen ja sitä mieltä, että asia tulisi ratkaista ja vihjaa väkivallankin käyttöön, ei poliisin ainakaan kannata kiinnittää siihen huomiota. Siis pyrkiessään ennakoimaan tämänkaltaisia tekoja ja estämään ne.
Mihinkähän sitä sitten tulisi kiinnittää huomioota?

Pekka Tuovinen

Mielestäni tämä Väinämöinen kuulostaa samanlaiselta hullulta kuin suuri osa muslimeista, eli Väinämöinen on väkivaltaisine aatteineen ihan samaa porukkaa kuin muslimitkin väkivaltaisine aatteineen.

Rauhaan tässä pitäisi pyrkiä ja kuten täysin 100 % varmuudella ylivoimainen osa suomalaisista ajattelee niin muslimeita ei oikeasti kaivata Suomeen yhtään enempää! Onhan tämä ihan naurettava lume-demokratia mutta voisi ne edustajat edes jossain asioissa meitä kansalaisiakin kuunnella, maahanmuuttoa ei tahdota.

Muslimeiden keskuudessa on liikaa fanaatikkoja ja täytyy ehdottomasti huomioida että muslimeilla on brutaalit menetelmät niitä muslimeita kohtaan, jotka ei tottele tai yrittää erota, eli kun ääriaines ottaa homman haltuun ja alkaa vaatia muilta muslimeilta tottelua ja "toimia uskonnon puolustamiseksi" niin harva uskaltaa vastustaa muslimien riveissä. Jos muslimeita olisi 50 % suomalaisista niin pyrkisivät hankkiutumaan meistä muista eroon ja vaatisivat islam-lakia tännekin. Kaikenlaiset fanaatikot ja idiootit ON uhka rauhalle mutta ei mitään minkä vuoksi pitäisi itse alkaa fanaatikoksi. Pitää vaan Rehellisesti puhua mielipiteensä kaikille ja luottaa siihen että asiat menevät hyvin. Peace.

Tommi Nieminen

Olipahan jo aikakin huolestua, ennen kuin Norjan tapaus toistuu meillä. Islam-ahdistus on jotensakin käsittämätön ilmiö, jota tuskin millään järjellä voi ymmärtää. Kohtapuoliin islamille täytynee myöntää jonkinlainen erityisasema maailman vainotuimpana uskontona, koska kaikki maailman paha tunnutaan kaatavan nyt sitä edustavien niskaan.

Pekka Tuovinen

Smash Asem?? Oikeasti. Ota asioista selvää. Sielläkin riehujia oli poliisit, siellä ihan viattomia ohikulkijoita kyykytettiin ja tungettiin busseihin. Siinä oli todella paha ylilyönti POLIISILTA, ei mielenosoittajilta. Mediassa Vanhanen vääristeli vielä lisäksi asioita ja kehui todella surkeaa poliisin toimintaa hyväksi.

Pekka Tuovinen

"Islam-ahdistus on jotensakin käsittämätön ilmiö, jota tuskin millään järjellä voi ymmärtää. "
Mielestäni tuo on kyllä täysin ymmärrettävää kun kyseessä on kuitenkin uskonto, jossa käytetään vieläkin täysin hyväksyttävästi kivitystä rangaistuksena raiskauksen uhreille tyyliin koska kyseinen nainen joutui joukkoraiskatuksi niin hänet kivitetään kuoliaaksi ja ollaan jihadissa muuta maailmaa vastaan ja pommitetaan siviilejä itsemurhaiskuilla ja kieltäydytään ihan kaikenlaisesta myönnytyksestä ja jokaisessa maassa jossa on paljon muslimeja vaaditaan sharia-lakia nykyaikaisen reilun lain tilalle, allahista ei saa piirtää kuvaa tai pommitetaan ja ammutaan rynnäkkökivääreillä tuhatpäisessä ihmisLAUMASSA ilmaan ja huudetaan, joltain kehitysvammaiselta 13 vuotiaalta tytöltä löytyy revittyjä koraanin sivuja niin vaaditaan henkeä pois jumalanpilkkana jne. Miksi luulet että jos tänne otettaisiin nyt 5 miljoonaa muslimia niin ne ei käyttäytyisi täällä täsmälleen samalla tavalla kuin muuallakin? Tuollainen toispuoleinen kaiken hyväksyminen on typerää, pitä nähdä asiat sellaisina kuin ne on.

Jari Martikainen

Tommin kanssa täysin samaa mieltä. Islamille on ehdottamasti saatava erityisasema maailman vainotuimpana uskontona.
Muslimeita vainotaan länsimaissa hillittömästi aivan syyttä, kun taas kristittyjä kohdellaan muslimimaissa aivan loistavasti. Muslimit ovat sopeutuneet länsimaihin täysin ongelmitta ja rikastuttaneet kulttuuriamme. Islam ei ole koskaan saanut mitään pahaa aikaan. Muslimimaat ovatkin esimerkkinä suvaitsevaisuudesta ja muista islamin erinomaisista saavutuksista koko maailmalle.
On täysin käsittämätöntä, että jotkut propellipäät kehtaavat vastustaa maahanmuuttoa näistä paratiiseista. Arvostelevatpa vielä törkeän rasistisesti muslimien virheettömiä tapoja ja kulttuuria.

Arvo Koiso

Linnunkakka on likaista: Lintuinfluenza.

Nettikeskustelu on likaista: Terrorizmi.

Juuri julkaistun raportin mukaan lintujen ulosteet sisältävät edelleen melkoisesti kolibakteereja, ja asiaa selvittämään määrätty työryhmä onkin päätellyt että pitkäaikainen altistuminen voi aiheuttaa pahoinvointia, ripulia tahi päänsärkyä. Myös ihottuma mahdollista.

Juha Korhonen

Eli: hallitsemattoman maahanmuuton, perusteettomien turvapaikkapäätösten ja holtittomien "perheen"yhdistämisten kaikenlainen kritiikki on nyky-Suomessa vakava ajatusrikos.

Uskomatonta, miten Halla-Aho, joka on ainoastaan julkaissut ajatuksiaan ja kritiikkiä PERUSTELUINEEN aikomuksenaan herättää keskustelua ja tuoda esille sellaisia puolia ilmiöistä, mistä muut vaikenevat, rinnastetaan hörhöön joka menee ampumaan ihmisiä omaksi sairaaksi huvikseen.

Taru Elkama

Kukaan teistä SUPOn arvostelijoista ei ole sitten lukenut kyseistä raporttia, eikä tietenkään tutustunut tämän Väinämöisen kirjoituksiin. Siellähän on täydellinen terrorismi-suunnitelma. Ohjeineen kaikkineen. Ei ole ihme, että SUPO on hieman huolissaan.

Pekka Liimatainen

Miten tälläiset niinsanottujen suvaitsevaisten raportit ylipäänsä pääsevät ilmoille, eikö niiden tekijöitä hävetä?
Valtaosa kansasta alkaa oikeasti olemaan valistuneita maahanmuuton haitoista, ja nimenomaan maahanmuuton, jonka seurauksena naisten asema heikkenee, sossun luukulle tulee tungosta ym negatiivista.
Sitäkö ei tosiaankaan saa vastustaa, vaan suomalaisten vanhusten on todellakin maattava vaipoissaan että rautatieasemalla hengailijoilla olisi tulevaisuudessakin taattu toimeentulo ja asunto.
Plus heidän kavereilleen, joita edelleenkin haalitaan määrätyn uskonnon maista..

Anna mun kaikki kestää.

Jussi Keskinen

Olli Nuutila.

valeprofessori Himanen ( Kataisen lempilapsi ) on valitellut, että ”talouskriisi voi johtaa jännitteisiin ja muukalaisvihaan” ( globaalitalous tarvitsee maahnmuuttajia orjatyövoimaksi ) Aivan niin. Voihan sitä huolissaan olla ja tekoja voisi ymmärtää mikä ei tarkoita, että ne hyväksyisi. Eihän noi pelot synny ihan tuulesta temmattuna. Ja eikös se olisi hyvä selvittää mikä siellä kengässä hiertää, kun on jalka mennyt vereslihalle - ainakin Norjassa. Ei tämä ole minkään yksittäisen hullun tekosia. Kyllähän nyt edes senverran pitäs osta historiasta, että ei tuo sorsiminen tuota kyllä mitään muuta kuin väkivaltaa.
" mihinkä sitä sitten tulis kiiinnittää hoomiota" ...niin juuri, olist jättäny ton viimesen lauseen edes pois.

Timo Pouru

Ainahan näitä vääriä mielipiteitä on esiintynyt. 70-luvulla eräät haihattelijat julkesivat olla neuvostovastaisia ja nyt jotkut ajattelemattomat yksilöt eivät tajua poliittisen islamin siunauksellisuutta Euroopalle. Hienoa, että meillä on valpas viranomainen, joka varmasti pystyy panemaan nämä vaaralliset yksilöt kuriin.

Heikki Polojärvi

Tässä kuvailtiin tämän Väinämöisen kirjoitusten sisältöä varsin ylimalkaisesti. Mitähän hänen kirjoituksensa oikeasti sisältävät?

Olen nykyisin varsin skeptinen kaikkea maahanmuuttokritiikkiä vastaan kohdistuvaa arvostelua kohtaan. Sen verran yliampuvaa se on ollut, etten ihmettelisi jos tässäkin olisi paisuteltu "äärioikeiston uhka" suhteettomuuksiin.

Jussi Keskinen

Siellä siellä se Väinö on
Siellä siellä se Väinö on
Alla omenapuun ei voi olla kukaan muu
Siellä siellä se Väinö on

Dunuja mbe kumala Väinö ma Väinö
Jukka ding ke le
Kati ding ke le
Alah man ning mbe simajala
A-aaa Väinö

Harri Lehtimäki

Voiko tällainen ajatusten kriminalisointi olla tottakaan auvoisassa Suomessamme armon vuonna 2012? Näköjään voi. Mutta törkeäksi asian tekee se, että laillisesti ja demokraattisesti valittua kansanedustajaa verrataan johonkin massamurhaajaan! Tai Suomalaisuuden Liittoa, joka on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, voidaan käsitellä, kuin jotain laitonta rikollisjärjestöä. Tietääköhän tutkija, mikä on Suomalaisuuden liiton tehtävä ja tarkoitus? Tuossa linkki: http://suomalaisuudenliitto.fi

Heikki Toimela

Laillisesti ja demokraattisesti valittiin Hitlerkin.
Suomalaisuuden liitto on ottanut asiakseen ruotsinkielen vastustamiseen ikäänkuin Suomessa saisi olla vain äidinkieleltään suomea puhuvia. Se on tehnyt Suomalaisuuden liitosta "ein Volk sind sie und eine Sprache haben sie alle"-järjestön.

Richard Jarnefelt

Käsittääkseni kukaan täysipäinen ei vastusta ruotsin kieltä, vaan vain ruotsinkielisten etuoikeuksia, pakkoruotsia, koko maan epätodellista kaksikielisyyttä ja turhaa apartheidia (eri päiväkodit, eri koulut, eri korkeakoulut, eri vanhainkodit... = kallista!).

Kersti Rajala

En sano etteikö huolestumiseen voisi olla aihetta, mutta väistämättä mieleeni tulee McCarthyn- aika Yhdysvalloissa. Silloin kommunisteja nähtiin vilistelevän joka paikassa. Kommunismin pelko sai paranoidisia piirteitä. Toivottavasti Suomessa ei ole syntymässä vastaavaa yleisesti hyväksyttyä vainoharhaisuutta.

I.l. Kikurinen

Islamin pelko on juurikin tuollainen kehittymässä oleva yleisesti hyväksytty mccarthylainen vainoharhaisuuden muoto.

Tai no, eihän se oikeasti islamin pelkoa ole, vaan yksinkertaisesti vain "alempirotuisiin" kohdistuvaa vihaa.

Supo on valitettavasti huolestumisessaan jo kymmenen vuotta myöhässä.

Carl Berg

Islamin kannattajat ml Maria Paaso ovat nykyajan natsiliikettä.
Toisin ajattelevat eristetään, omaa mantraa toistetaan joka yhteydessä.
Onko näillä jo jonkinlainen tietty tervehdys? Ruotsissa nämä kuvittelevat ottaneensa kadut hallintaansa ja huutavat "inga rasister på våra gator"

Marko Kervinen

BREIVIK EI TEE NATSITERVEHDYSTÄ. Katsokaa itse netistä mitä merkki tarkoittaa. Se on vasemmiston käyttämä eli kommunistien merkki. Teemu Kammonen tietää muttei korjaa. Sellainen työnantaja kuin työntekijä.

http://www.pxleyes.com/blog/2012/01/25-russian-propaganda-poster-designs...

SItten castro ja kaveri
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/apr/20/cuba-reform-theatre-...

Hugo Chavez ja kaveri
http://3.bp.blogspot.com/_HKGbCMyB6Nw/S2yOQEjQX2I/AAAAAAAAA20/fXDFiFn6F4...

Marxist
http://www.marxists.org/archive/ibarruri/index.htm

jne.

Jari-Pekka Vuorela

Tämä ketju sinänsä osoittaa, että vaara on todellinen. Suomessa oltiin piru vieköön perustamassa "yksikansallista" puoluetta nimeltä Valkoinen liitto ennen kuin yksi tämän porukan aatetovereista tuli tappaneeksi ison läjän sosiaalidemokraattisia lapsia.

Richard Jarnefelt

Seppo Lehdon saama tuomio oli törkeä. On täysin käsittämätöntä määrätä vankeutta siitä, että sanoo neekeriä neekeriksi. Mutta näin sairaaksi on Suomi mennyt. :-(

Ylipäänsäkin yhdenmukaisuuden ja yhden totuuden vaatiminen on suuri tappio kansakunnalle, eikä siitä seuraa hyvää.

Meillähän ei saa (saisi) kritisoida EU:ta, euroa, kaksikielisyyttä, pakolaispolitiikkaa jne. Ilmiö leviää! Nyt esim. kirkollinen keskustelupalsta sivuilla www.kotimaa24.fi on myös ruvennut oikein palkatun moderaattorin avulla sensuroimaan ja bannaamaan. (Uusi Suomi on valitettavasti tehnyt tätä myös.)

Mikä on seuraava elämänalue??

Luovuus kuolee, fiksut ihmiset muuttavat pois. Sitten tänne jäävät vain Stubbin äänestäjät, jotka valkaisevat höröhampaitaan ja ovat kilvan kaikesta samaa mieltä. Kiva maa.

Jukka Mikkola

Mitä psykopaatteihin tulee, niin kannattaa katsoa erittäin etevän, tutkimusprofessori ja ylilääkäri Hannu Lauerman mielenkiintoinen luento.

Suosittelin jo toisaalla tutkija Maria Paasoa tutustumaan tähän asiaan. Yleisöluennosta on yhtä sun toista opittavaa jokaiselle Matti Meikäläiselle. Kannattaa katsoa!

Psykopaatteja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Näin on ollut kautta ihmiskunnan historian.

http://www.youtube.com/watch?v=vdyHBSl2eW4

Jukka Mikkola

Mikäli ei jaksa katsoa mielenkiintoista luentoa kokonaan, niin psykopaattiosuuteen pääsee ajasta 20:58 eteenpäin. Breivik on todettu ilmeisesti asosiaaliseksi ja narsistiseksi persoonallisuudeksi viimeisimmässä mielentilatutkimuksessa. Psykopaatti Breivik ei ole ”hullu”, joten häntä ei tuomittu pakkohoitoon, vaan vankeuteen.

Jukka Aakula

Ranskalainen kirjailija Richard Millet antoi haastattelun France Info radiolle ja totesi että Norja sai mitä ansaitsi. Norjalainen webbisivu kertoo asiasta:

“Multiculturalism, as it has been imported from the United States, is the worst thing possible for Europe … and creates a mosaic of ghettoes in which the [host] nation no longer exists,” Millet told France Info radio on Aug. 27. “Breivik, I believe, perceived that and responded to that question with the most monstrous reply.”

Little wonder that such views — published just as Breivik was being sentenced Aug. 24 — have sparked controversy in France. As word of Millet’s writing spreads, so too may the objections it has inspired.

Breivik, Millet writes, is “an exemplary product of Western decadence” and a “child of the ideologico-racial fracture that extra-European immigration has introduced in Europe.”

Because he sees the resulting “loss of national identity” and “Islamization of Europe” decaying “Christian roots” everywhere, Millet appears to believe acts similar to Breivik’s may be replicated outside Norway as well.

“Within this decadence, Breivik is without doubt what Norway deserved, and what awaits our societies that won’t stop blinding themselves in denial,” Millet writes in “Éloge Littéraire d’Anders Breivik,” one of three essays published under the collective title Langue Fantôme (Ghost Language) on Aug. 24 by publisher Éditions Pierre-Guillaume de Roux. “European nations are dissolving socially at the same time as they’re losing their Christian essence in favor of general relativism.”

Katso myös Time-lehden raportti asiasta: http://world.time.com/2012/08/28/french-essayist-blames-multi-culturalis...

Tähän on tultu. Ilmeisesti tällainen ajattelu leviää Euroopassa ja myös Suomessa. Breivikin teoilla syntyy ehkä ymmärrystä. Aika näyttää.

Jukka Aakula

Le Monde kirjoitti Millet'stä - käännös Document.no (http://www.document.no/2012/08/fransk-redaktor-provoserer-med-breivik-essay)

In Norway , nobody knew about Richard Millet until July. Man storefront, though.Born in 1953, this French writer belongs to the prestigious peer Gallimard, where he works as an editor for several years. Above all, he is the author of a work abundant, consisting of fifty novels and essays, one of which, The Feeling of language, won the Test of the French Academy in 1994 (editions of The Round Table).
In the midst of this avalanche, not a book of Norwegian accessible. It is therefore not the quality of his prose which earned Richard Millet a little media coverage, but it has caused amazement. On 23 July, the information given by daily Aftenpostenwas picked up by several sites and Norwegian newspapers. All were moved by the title of a chilling pamphlet to be published in Paris by Pierre-Guillaume Roux.

Published one month later, on August 24, this collection Language phantom includes two texts by Richard Millet, one of which is called “literary praise ofAnders Breivik . “ And that the same day the court renders its verdict Norwegian in the trial of the man who killed 77 people coldly, July 22, 2011, in Oslo and on the island of Utoya. Verdict: guilty of terrorist acts. Since then, silence in the media in Norway. In France, however, the case raises Millet a mixture of embarrassment and indignation in the middle felted publishing.

Millet speaks what, exactly? After having taken the precaution of saying he does not approve the act of Breivik, the author refers to the “formal perfection” of the crime and its dimension “literary.” the Norwegian would, somehow, the spearhead of despair European facing a generalized loss of national and cultural identity. In eighteen pages, Richard Millet place with rage litany of hatred that has spilled into other writings, including Stigma, published by Gallimard in 2008. Part of a right-wing thought which does not hesitate to astheticize violence, Millet is not in its infancy in terms of anathema.

A book published simultaneously in Pierre-Guillaume Roux, From the terror antiracism as literary, gives also the perverse pleasures of the genre. The man hates a lot, and in a style elegant, yet often convoluted. Still clear enough that the objects of his scorn appear distinctly the social -democracy (and democracy itself), the non-European immigration, the remains of Marxism, as well as their supposed corollaries, ignorance, politically correct and the weakening of the language. All leading to the collapse of Europe , a continent where defeated “civil war is over.”

“Ravages of multiculturalism”

Breivik is not insane, Millet insists it is a “sign hopeless and despairing, the underestimation of Europe from the ravages of multiculturalism.” His actions are“at best a manifestation derisory survival instinct civilization. “And again:” In this decadence, Breivik is likely that Norway deserved, and what awaits our companythat s continually ‘s blind to better deny . “

Even teachers to think of the extreme right have hardly ventured to comment onthe killings in Norway. They “low profile,” said Jean-Yves Camus, a researcher at the Institute of International and Strategic Relations (IRIS), a specialist in sweeping lines. Why then does it take a publisher risk publish such a text?

Pierre-Guillaume Roux, who created his house in 2010, the response was immediate: “This text is part of the tradition of the pamphlet that grows a little respect, says the publisher. It is an old tradition, which allows to emerge a real debate, even if they are harsh. In the case of Richard Millet, it is a great contemporary writer, so the meaning of the questions which it is all the greater . “What is there to respect staff, the content of this book? “I understand what he wanted to say in these pages, “answered Pierre-Guillaume Roux, who surprised” violence of the echo. “

Gallimard side, however, it is time to embarrassment. Already in 2008, Antoine Gallimard told the world he would not publish other books like The Stigma. Afterhaving stated that he saw in Richard Millet “one of the best editors” of the house, the CEO had concluded: “I paid my tribute to solidarity.” Since Millet was the editor of Alexis Jenni , Goncourt in 2011, as he had been that of Jonathan Littell , Goncourt 2006.

That make today a particularly effective employee, maker of literary prizes, but the ideological drift worsens from book to book? Especially in May 2012 editions Fata Morgana published a pamphlet (Syrian Spring) in which Richard Millet, faithful to its past commitments to the Lebanese Phalangists, provides strong support forBashar al-Assad .

Antoine Gallimard, who is on vacation, did not respond to this question. But in the house, the confusion is palpable. We feel at Jean-Marie Laclavetine , also a writer and editor. “I feel a sense of desolation and sadness, but not anger. This is not the first time he publishes unacceptable things. He writing beautiful texts, it is sensitive and profound when it comes to music or literature, but it is stupid when he talks about politics . I feel that it is not him. “To the editor, who has always maintained friendly relations with his colleague Richard Millet “is better than meaningless these positions, summary, which draw the hair on the head. “He can not imagine to go ask the head of his colleague Antoine Gallimard, who remains in control of the decision.

“An act politically dangerous”

Same side consternation of some authors Gallimard. Tahar Ben Jelloun , for example, believes that Richard Millet “loses his head.” To Moroccan writer, it is the employer Millet judge the situation, but it is obvious that this “praise” “of risk pose a problem to the reading committee. “Jean-Marie Laclavetine As he says” chagrined “that” derives strange and very worrying “.

Annie Ernaux is even more so. It considers that this text Breivik is “a politically dangerous act” and that his publication challenging the presence of Richard Millet in the committee. “His ideology, his stance undertake the house,” said the writer, before adding : “The question of a collective response is now asked of all writers Gallimard.”

Meanwhile, many are shared between perplexity, despondency and a feeling that Richard Millet desperately trying to attract attention. It is true that this text bazooka may assert the writer more notoriety, albeit terrible, all his books together. The author takes delight in advance when he wrote in De antiracism as literary terror: “I am one of the most hated French writers. Interesting position, which makes me an exceptional being.”

In Norway, this “interesting position” now allows him to exist - at least on the Web.Since July 23, Richard Millet been a leaflet Wikipedia, installed by an administrator Norwegian. An honor that very few contemporary French writers may flatter , including more famous and thought far more subtle.

Raphaëlle Rérolle

Hannu Karppinen

No ei samalla tavalla mouhoteta anarkisteista.
Sillä eihän Suomessa kovin monta keskustelun aihetta sovi.
Menisivät samalla tavalla tutkimaan takku.net foorumia.
Vieläkö ne anarkistit toimii?

http://aijaa.com/0026910598522

Oikeastaan blogeissa hyviä kommentteja.

Seppo Lehto kaksi vuotta kaksi kuukautta nettikirjoittelusta.

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/06/02/seppo-lehdon-tuomio/

Breivikillä on kohotettu nyrkki.

http://murphyssoninlaw.blogspot.com/2012/08/breivik-ja-kohotettu-nyrkki....

http://tummasavelhymnissamme.blogspot.fi/2012/07/aarioikeistosta-kirkumi...

Jukka Ryhänen

Supo: minä muuten tiedän yhden Väinämöisen. Ja se on tosi vaarallinen. Siis ihan mielettömän vaarallinen.

Se on ennen kaikkea henkistä. Se on kietoutunut kaikkialle. Soluttautunut televisioon, radioon, lehdistöön, mainontaan. Ihan joka paikkaan.

Se on tämä nykymeno ja arvottomuus. Suvaitsevaisuus.

Niccolo Machiavellli

On sivuseikka, minkälaisen tervehdyksen Breivik teki. Totuus on, että B. On äärioikeistolainen nationalisti. Koska hänen vanhempansa tai ainakin toinen oli demari, ovat eräät suomalaiset nationalistit nimenneet hänet vasemmistolaiseksi.
Tai, että hän olisi tulos sosialidemokraattisesta kasvatuksesta.
Ennenkuin Breivik teki tekonsa, Suomeenkin oltiin perustamassa Valkoisen vallan liittoja tai jotain vastaavaa.
Olen lukenut sen Väinämöisen tekstejä pari vuotta sitten. Hän vaikutti henkilöltä, jonka koko valveillaoloaika on kulunut maahanmuuton ongelmia miettiessä.

Maahanmuutto nykyvauhdilla ei ole uhka suomalaisuudelle. Toisin kuin esim Jussi Halla-Aho esittää, se ei kasva lähiaikoinakaan uhaksi.
äärioikestolaisuuskaan ei ole uhka. suomalaiset eivät pidä ääriliikkeistä. Eivät ole koskaan pitäneet.
IKL sai koottua vain muutaman sen ajan hommafoorumilaisen...
Perussuomalaiset puolueena ei ole äärioikeistolainen. Se on vain ääriyksinkertainen.