Tiistai 24.10.2017

”Joku poika sanoi, voitko ottaa hänet kiinni – soitin jo poliisin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.9.2012 17:03
Päivitetty: 
3.9.2012 17:26
  • Kuva: Linda Pelkonen / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisi eristi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Ateneuminkujan.
|

Helsingin ydinkeskustassa yhden ihmisen kuolemaan johtanut välikohtaus on ohi. Poliisi otti kiinni ampujaksi epäillyn miehen heti tuoreeltaan Mikonkadun ja Yliopistokadun risteyksessä.

Uuden Suomen silminnäkijältä saaman tiedon mukaan ampujaksi epäilty mies olisi 18-20-vuotias mies. Hän tunsi uhrin entuudestaan. Surman motiivi on toimituksen lähteen mukaan kosto.

Surmapaikan läheisyydessä työskentelevä mies kertoo Uudelle Suomelle todistaneensa surmaa läheltä. Hän osallistui kertomansa mukaan myös epäillyn miehen kiinniottoon.

Silminnäkijä kertoo tarkistaneensa heti ammuskelun jälkeen uhrin kunnon. Päähän osuman saanut mies oli tuolloin vielä elossa. Tämän jälkeen mies kertoo lähteneensä ampujan perään kohti Mikonkatua ja estäneensä tätä lähtemästä paikalta.

Helsingin poliisi vahvistaa, että epäilty mies otettiin kiinni Mikonkadun ja Yliopistokadun kulmassa. Vielä kello 16.45 poliisin tilannekeskuksesta ei voitu vahvistaa sitä, osallistuiko epäillyn kiinniottoon sivullisia ihmisiä.

- Joku poika sanoi, että ”voitko ottaa hänet kiinni, soitin jo poliisin”, mies kuvailee tilannetta.

Uuden Suomen haastattelema mies kertoo keskustelleensa epäillyn miehen kanssa ennen poliisin saapumista paikalle. Epäilty oli kertoman mukaan tunnustanut tekonsa ja kertonut syyn surmaan.

Poliisi vahvisti jo aiemmin, että ampuja tähtäsi vain yhteen henkilöön surmapaikalla.

Uuden Suomen tavoittaman toisen silminnäkijän mukaan Aikatalossa kuului kolme tai neljä laukausta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit