Lauantai 25.11.2017

HS: Päivi Räsäselle tyly viesti – ”Tämä on suomalaista korruptiota”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.9.2012 08:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) nimittämä kansliapäällikkö ei miellytä oppositiota.

Poliittiset virkanimitykset kuohuttavat jälleen. Tällä kertaa kritiikin kohteena on sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) puoluetoverin valinta sisäministeriön korkeimmaksi virkamieheksi, kansliapäälliköksi.

Helsingin Sanomien mukaan oppositio katsoo, että vasta vuodesta 2009 valtiovarainministeriössä työskennellyt Päivi Nerg ei ollut pätevin hakija.

–Tämä on suomalaista korruptiota. Tähän tehtävään oli parempia ehdokkaita, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner arvostelee.

Päivi Räsäsen mukaan Nergin valinta ei ollut poliittinen, vaan yleinen johtajakokemus ratkaisi valinnan. 54-vuotias Nerg on työskennellyt valtiovarainministeriössä hallinto- ja kehitysjohtajana, kahden yliopiston fuusioitumisesta vastaavana johtajana Itä-Suomen yliopistossa sekä Kuopion yliopistossa hallintojohtajana ja koulutus- ja kehittämiskeskuksen johtajana.

Virkaan ilmoittautui määräaikaan mennessä 21 henkilöä. Nergin virka on seitsenvuotinen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Taipale

Jaa että valinta ei ollut poliittinen? No höps. Totta kai se on poliittinen.

Että poliittinen nimitys olisi korruptiota? No höps. Poliittiset nimitykset kuuluvat suomalaiseen järjestelmään. Miksi tämä olisi sen pahempi kuin joku Viljasen nimitys kansliapäälliköksi? Onko vain kolmella suurimmalla puolueella sekä vihreillä oikeus saada omia läänityksiään ministeriöihin?

KD piti saada hallitukseen persujytkyä torjumaan. Tämä on demareille, kokoomukselle ja vihreille siitä maksettavaa hintaa. Eläkää tämän kanssa.

Siksi toisekseen nyt ilmeisesti saadaan virkamieheksi nainen (bonuspisteitä feminismistä), ei liian nuori (bonuspisteitä ikärasismin välttämisestä), muodollisesti pätevä (bonuspisteitä Biaudet-tyylin välttämisestä) ja ilmeisesti jopa oikeastikin pätevä henkilö. Nergin yleistä hallintokokemusta ja ihmissuhdetaitoja ei kukaan ole kovin vakavasti kiistänyt. Antaa mennä vain.

Mika Virtanen

Kummasti näitä kohuja ei tule, kun muut hallituspuolueet tekevät näitä nimityksiä. Arhinmäki teki samat temput, lehdistö vain mainitsi asiasta, mutta kohua ei syntynyt.

Tulee mieleen Halla-aho-kohut. Halla-aho on ehdottomasti paras mies päättämään maahanmuuttoasioista, mutta hänestä lehdistö hankkiutui eroon oikeusfarssin siivittämänä. Tässä tahallaan väärinymmärretyssä oikeusjutussa ei nähdä korruptiota, mutta Päivi Räsänen tapauksessa siitä kohistaan heti?

Omituiselta kalskahtaa, varsinkin kun tietää miten tiukassa kontrollissa tiedotusvälineet ovat. Hallitus ei hallitse tiedotusvälineitä, vaan tiedotusvälineet ovat ajautuneet käytännössä täysin juutalaisten hallintaan ja mielestäni he käyttävät tätä valtaa erittäin kyseenalaisella tavalla.