Maanantai 25.9.2017

Satoja kiloja hasista Suomeen – tynnyriliiga jäi kiinni

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.9.2012 11:08
  • Kuva: Keskusrikospoliisi
    Kuva
    Poliisin kuva tynnyristä, jollaisissa huumeet tuotiin Suomeen.

Keskusrikospoliisi selvittää yhdessä Hollannin poliisin kanssa mittavaa huumeiden salakuljetusta Hollannista Suomeen.

Keskusrikospoliisi on tutkinut kuluneen vuoden aikana huumausaineiden maahantuontiorganisaatiota, jonka epäillään salakuljettaneen viime vuonna Hollannista Suomeen satoja kiloja hasista. Organisaation toiminta on ollut ammattimaista ja järjestäytynyttä, poliisi kertoo.

Hasis lähetettiin Hollannista pakattuna sinisiin metallitynnyreihin, joiden ilmoitettiin sisältävän kyllästysainetta. Tynnyreiden vastaanottajiksi oli merkitty tekaistuja suomalaisia yrityksiä. Kuljetuksiin rikolliset käyttivät eri kuljetusyritysten palveluksia.

KRP pääsi huumeliigan vastaanottajien jäljille Suomessa, kun Alankomaiden viranomaiset takavarikoivat viime vuoden joulukuussa 141 kilon hasiserän tynnyristä, joka oli matkalla Loviisan Isnäsiin.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että Suomeen on lähetetty viidellä eri kerralla yhteensä kuusi tynnyriä, joiden kaikkien epäillään sisältäneen huomattavan määrän huumausainetta. Poliisin mukaan tynnyreiden hollantilainen toimittaja oli koko ajan sama.

Suomessa huumausaineiden vastaanottajina on ollut kaksi erillistä tahoa. Näihin kuuluvat viisi henkilöä ovat vangittuina. Lisäksi esitutkinnan aikana on ollut vangittuna useita henkilöitä epäiltynä
osallisuudesta hasiksen maahantuontiin. Yksi yhä vangittuina olevista on poliisin rikolliseksi luokitteleman United Brotherhood -järjestön jäsen.

Esitutkinnan yhteydessä on takavarikoitu kymmenen kiloa amfetamiinia sekä kaksi luvatonta kivääriä.

Esitutkinta on siirretty Helsingin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan ja asian käsittely alkanee Helsingin käräjäoikeudessa lähiviikkoina. Myös Hollannin viranomaiset selvittävät salakuljetuksiin liittyviä tapahtumia Hollannissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: