Sunnuntai 19.11.2017

Timo Soinin ratkaisu yllätti: ”Päätös on laiton”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.9.2012 13:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten puoluehallitus päätti Timo Soinin johdolla, että perussuomalaisten Helsingin piirissä vaalityötä ei johda piirin riitaantunut johto, vaan asiamies.
|

Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtajaksi ilmoittautunut Arto Välikangas aikoo osallistua piirihallituksen kokoukseen sunnuntaina puheenjohtajana. 

- En ymmärrä, miten muutenkaan voisin toimia, hän sanoo.

Välikangas korosti Uudelle Suomelle, että yhdistyslain mukaan yhdistyksen päätösvalta on yhdistyksen jäsenillä. Hänen mielestään perussuomalaisten puoluehallitus ei voi päättää, että piiri toimii ilman johtajaa. Erikoisesta järjestelystä kertoivat tänään puolueen puheenjohtaja Timo Soini ja Helsingin piirin puheenjohtajana viime vuoden lopusta asti toiminut Juha Väätäinen.

Väätäinen on sanonut, että Välikangas on syrjäyttänyt hänet ja ilmoittautunut puheenjohtajaksi laittomasti. Välikangas sen sijaan on sitä mieltä, että hänet on valittu yhdistyksen sääntöjen mukaisella menettelyllä.

- Jos puolue asettaa vaaliasiamiehen, se on ihan ok. Mutta yhdistyksen valtaa ei voida delegoida puoluehallituksen päätöksellä, Välikangas sanoo.

Väätäinen kertoi tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa, että käytännössä piiri on tällä hetkellä ilman puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa. Välikangas on toiminut piirin varapuheenjohtajana.

- Jos näin on todella päätetty, se on yhdistyslain mukaan laitonta, Välikangas sanoo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Leivo

Välillä nämä Uuden Suomen otsikot on aivan sietämättömän huonoja. Haloo toimittajat! Miksi ihmeessä joka ikiseen otsikkoon on aivan pakko änkeä joku lainaus? Onko teillä joku ohjesääntö sitä varten? Tämäkin juttu piti lukea moneen kertaan, ennenkuin ymmärsi, ketä oikeastaan lainattiin. Otsikko antaa ymmärtää, että Timo Soini on ratkaissut, että "päätös on laiton". Ilmeisesti otsikossa kuitenkin lainataan Välikangasta, mene ja tiedä.

Ehdotankin, että lisäätte johonkin ohjeen otsikoiden tulkitsemisen helpottamiseksi: usarin otsikoissa välimerkillä erotetaan usein kaksi toisistaan täysin irrallista asiaa ja lainaukset eivät välttämättä liity mitenkään otsikossa mainituihin henkilöihin.

Jani Heinonen

Valtuustotyöskentely sujunee kuin rasvattu salama tällä konklaavilla. Onnea helsinkiläisille perussuomalaisten äänestäjille.

Siellä muuten sitten mitään klikkejä oo. Vihervasemmistolaisten toimittajien keksintöä tuommoiset.

Antro Pulkki

Puheenjohtajan erottaa sama joukko joka hänet on siihen valinnut.

Josko tuo joukko on äänestyskelpoisten mielestä valinnut väärän pj:n niin äänestyskelpoisten on valittava uusi joukko.

Joukon voi kutsua kokoon sääntöjen mukaisesti pj/hallitus/hallituksen jäsen/tilintarkastaja/määräenemmistö äänestyskelpoisista/yksi äänestyskelpoinen käräjäoikeuden päätöksellä.

Mikä tässä mättää?

jouko viitala

Kuka on oikeassa sitä en todellakaan tiedä!
Vaan sitäkään, en kyllä tajua, että kun ihminen edes pikkuisen saa valtaa , niin
sen kanssa ei jaksa järkevästi toimia.
Ei koske ainoastaan perussuomalaisia. Vajavainen ajatukseni ei vain ymmärrä,
että perussuomalaiset ja heidän päättäjänsä sortuvat juuri siihen, mistä heitä epäillään. Eli riitelyyn. Mikä meissä ihmisissä on oikein vikana? Taitaa vastaus kysymykseen kyllä selkeästi: tyhmyys.

Veli Miinala

Jos piirihallitus on valinnut Välikankaan on Väätäiseltä luottamus mennyt ja Juhan
olisi viisainta erota.En ymmärrä miten persut voisivat toimia kaikkien suomalaisten
parhaaksi kun omien puoluetoverienkin kanssa on niin vaikeaa.

Antero Hilpari

Väätäinen on pohjoisenjuntti. Mitä se täällä tekee?

Juha urheilijaluonteellaan ei tietenkään anna mitään periksi ikinä, vaikka se olisi puolueelle pahaksi. Oululainen junttijuoksija sopii edustajaksi kunnallisvaaleissa johonkin böndelle. Tämä valtataistelu taitaa olla Väätäinen Väätäinen Väätäinen.

Petri Suomi

Väätäinen oli hyvin näkyvä Aurinkorannikolla ja Malagassa aikoinaan, mutta se mitä häntä näin ja tapasin oli lähinnä vaikeaa. Taiteilija mainosmies ja mitä muuta....
Monta aluetta tuli varmaan kokeiltua, mutta mitään selvää miehestä ei saanut.
Olikohan se saunabisnekään kovin tuottoisaa?

Jukka Laitinen

Muiden puolueiden ei tarvitse yrittää "torjua" perussuomalaisten kunta-jytkyä. Sen tekevät perussuomalaiset itse. Tulee liian paljon väkeä, joille nousee k--i päähän ja perussuomaiset esiintyvät jatkossa useampana puolueena.

Johan Von

Suomessa on aina ollut puollue jossaa taisstellaaan onko menettely lilllista vai laitonnta. Ensin oli SMP ja nyt perustuslaillliseet. Jotka hakevat toisiensa toimista llaillssuutta. Muut puolueeett senntää ovat osanneet itse päättää tekojesa laillisuuden.

Johan Von

Perrusuomalaisten pitää perustaa sellaisia yhdistyksiä joissa on vain puheenjohtajia ja yksi jäsen. Ei tarvi riidellä äänestyksistä. Mielenkiintoista silti on jos jäsen äänestää tyhjää.. Mikä kyllä on ymmärrettävää kun persujen joukkoa katselee..

Tero Siltanen

Persut alkaa kuullostamaan koko ajan enemmän ja enemmän entisiltä puolueilta. Kauankohan menee kun käy sama kuin vihreille. Sulautuu yhteen isoon harmaaseen massaan jossa ei kansan etujen mukaisia päätöksiä tehdä. Vieraiden valtioiden ja mega yritysten mukaisia päätöksiä kyllä tehdään harvase päivä. Voisko joku kunta sanonoutua irti hesan pelleilystä. Omat lait ja miliisi pystyyn. Puollustus voidaan järjestää sveitsi tyyppisesti niin ei suomen eikä muunkaan maan joukot sinne tule. Tarvitaan myös oma uusi suomenlippu. Ei vanhaa voi hyvällä omallatunnolla salkoon nostaa kun tietää että se on myyty Bilderberg ryhmälle kiitos muutaman poliitikon sekä yritysjohtajan a la suomi.