Perjantai 24.11.2017

Suomella on “maine” Espanjassa – Katainen vierailulla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.9.2012 17:37
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä suomalaiset ovat tiukkoja budjettikurissa. Arkistokuva.
|

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) tapasi Espanjan pääministerin Mariano Rajoyn Madridissa tänään tiistaina, Valtionvarainministeriö kertoo.

– Suomella on Espanjassa tiukkapipon maine, ja myönsin, että kun puhutaan budjettikurista niin tiukkuutemme on totta, Katainen kertoo.

Katainen kertoo korostaneensa vierailullaan, että markkinat eivät ole kohdelleet Espanjaa reilusti, sillä espanjalaiset ovat vieneet läpi vakuuttavia talousuudistuksia ja paikanneet budjettivajettaan.

– Pääministeri Rajoy ymmärsi myös erittäin hyvin ne syyt, joiden perusteella Suomi vaatii takuut Espanjan pankkien tukipaketille kesällä, Katainen kertoo.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matias Härkönen

Voi närhen mu*at sentään! Itse juttelin Espanjalaisten kanssa kesällä kun siellä vierailin ja lähinnä nauroivat meille Suomalaisille kun olemme niin sinisilmäisiä ja maksamme kaikkien muiden velat. Mutta mielellään ottavat rahat vastaan sanoivat hymy suussa.

Juhani Putkinen

"myönsin, että kun puhutaan budjettikurista niin tiukkuutemme on totta, Katainen kertoo."

Siinä tiukkuudessa budjettikurin suhteen on vielä reilusti parantamisen varaa. Menoja pitää leikata reilusti pistämällä julkisen sektorin byrokraatteja kilometritehtaalle.

Timo Nenonen

Uutisissa käteinen vakuutti, että Suomi on 100% euron takana, mistähän toi äijä sen oikein tempaisi. Hyvin suuri joukko ihmisiä on kyllästynyt jatkuviin tukipakettikarkeloihin, joille ei loppua näy ja joiden maksajiksi joutuvat eivät ainoastaan me, lapsemme, myös lapsenlapsemmekin. Se 100% kutistuu kaiketi 10, kun aletaan maksuhalukkaita etsimään. Suunnitteilla on jo useammallakin perheellä muutto johonkin EI-euromaahan näitä täysjärjettömiä tuki-ja takauspaketteja karkuun. Me ainakaan emme ala maksamaan näin idioottien päättäjien Suomelle tekemiä velkoja ja vastuita. Maksakoon poliitikot itse ne, me olemme jo kurkkua myöten täynnä tätä käteisen ja stupidon suuruudenhulluutta.

Jukka Mikkola

On hyvä, että kirjoittaja toi esille tämän muuttonäkökohdan. Näin tulee varmasti käymään tulevina vuosina. Ei kukaan korkeasti koulutettu ja kielitaitoinen nuori suomalainen jää tähän maahan näiden jättiläisvelkojen vangiksi, jos ei ole pakko. Nuoret muuttavat muualle ja se on täysin ymmärrettävää. Näinhän tapahtuu jo kaiken aikaa nuorten keskuudessa kriisimaissa. Tästä Kreikka ja Espanja ovat hyviä esimerkkejä.

Suomi tulee myös menettämään tällä Kataisen harjoittamalla ”lapiointi”- politiikalla potentiaalisia veronmaksajia tulevaisuudessa.

En yhtään ihmettelisi, jos ”arkkitehdeiltä” itseltään löytyisi yllättäen suunnitelma B omasta ”takataskusta”. Se voisi olla esimerkiksi joku korkea ja hyväpalkkainen virka Brysselin ”sateenvarjon” suojassa. ”Aika paljastaa totuuden”, sanoi roomalainen filosofi ja valtiomies Seneca aikanaan.

Kaarle Akkanen

Mutta kun Suomen asenteella ei ole mitään merkitystä, se on se ongelma! Diplomaattisia kohteliaisuuksia ja ajatuksia kyllä vaihdetaan, mutta kotiin tultaessa arki (todellisuus) odottaa. Me olemme niin pieni tekijä, että joudumme vain kuittaamaan ISOJEN tekemät päätökset! Ja sitten hallitus yrittää selittää, pelotella ja jopa uhkailla! Että jos emme, niin taivas tippuu päällemme ja muuta kauheaa tapahtuu! Näin meillä, surullista!