Sunnuntai 26.5.2019

Mäkkärivero lytätään: ”Talonpojan tappolinja”

Luotu: 
12.9.2012 17:13
Päivitetty: 
12.9.2012 17:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Roskaruoan, energiajuomien, makeisten ja limsojen verotuksen korottaminen toisi Perussuomalaisten Nuorten mielestä monia ongelmia.
|

Keskustanuorten Suomeen ehdottama ”mäkkärivero” saa arvostelua Perussuomalaisten Nuorten  hallitukselta.

Heidän mielestään roskaruoan, energiajuomien, makeisten ja limsojen verotuksen kiristäminen toisi monia ongelmia.

– Keskustanuorten ehdotus iskisi kipeästi maatalouteen ja pikaruoka-alaan, joista jälkimmäinen palkkaa paljon nimenomaan nuoria, Puheenvuorossa julkaistussa Perussuomalaisten Nuorten kannanotossa kerrotaan.

– Keskustanuorten mäkkärivero on talonpojan tappolinja, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajalta Simo Elo kertoo Puheenvuoron blogissaan.

Perussuomalaiset Nuoret uskovat, että vero lisäisi rajan yli tapahtuvia ostoksia Virosta, Venäjältä ja Ruotsista.

– Yhteiskunnan puuttuminen verotuksen keinoin ruokatottumuksiin on ongelmallista, sillä ravintotieteilijöidenkään keskuudessa ei ole aina yhtenäistä mielipidettä kunkin ravintoaineen terveellisyydestä, Perussuomalaisten Nuorten pääsihteeri Simo Grönroos linjaa kannanotossa.

Keskustanuoret ehdottivat roskaruoan, makeisten, energiajuomien ja limsojen verotuksen korottamista sunnuntaina.

– Suomalaiset ikääntyvät ja palveluiden tarve kasvaa. Tehtävä politiikkaa, jolla painetta palveluista, sairauksien hoidossa ja ongelmien kärjistymisestä siirretään terveyden edistämiseen ja kaikenlaiseen ennaltaehkäisyyn, Suomen keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen kertoi sunnuntaina.

Pitäisikö roskaruoan, makeisten, energiajuomien ja limsojen verotusta korottaa?

990 ääntä annettu
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eemu Bertling

Roskaruoka tarkoittaa ruokaa josta syntyy paljon roskaa. Eli yleensä pikaruokaravintoloiden ruokia koska niissä on paljon kertäkäyttöisiä kääreitä ja pakkauksia.

Vero tuskin koskisi pikaruokaravintoloja koska niissä tarjoiltava ruoka, ranskalaisia lukuunottamatta, on kohtuullisen terveellistä. Tutkikaan piruuttanne paljo siinä ah niin terveellisessä perunamuusi+lihapullat ateriassanne on kaloreita älkääkä unohtako ruskeeta kastiketta ja lisuke leipää...

Pentti Westerholm

Ei se ns. roskaruoka ole sen epäterveenpään kuin muukaan ruoka.Ongelma syntyy siitä jos ahmit ruokaa enemmän kuin kulututat.Sama se millä ruualla saa itsensä ylipainoiseksi.Parempi olisi ylipainovero ,oman painoindeksin ylittäminen 5 kg ,toisi lisäveron.

Matti Mottonen

Eikö olisi helpompi sijoittaa ihmiset samantien laitoksiin, jossa valtion virallinen edustaja annostelee kaiken elämään liittyvän? Päästäisiin tupakasta, lihavuudesta, alkoholista, onnellisuudesta...

Ehkä päästäisiin tuosta anoreksiastakin.

Pekka Tiusanen

Subway on roskaruokaa, hampurilaiset ovat roskaruokaa. Kyllähän roskaruoka epäterveellistä on.

Uskoisinpa, että liikalihavuuden saa aikaan ihan kotiruoallakin ja varsinkin eineksillä. En pidä kuluttajien mahdollisuuksien rajoittamista entisestään kannatettavana vaihtoehtona.

Ari Ohvo

Keskustanuoret ovat AINA samaa mieltä vanhempiensa kanssa ja lopulta muuttuvat vanhempiensa kaltaisiksi myöhemmin elämässään. Keskustanuoret ovat samaa mieltä keskustavanhempien kanssa. Mikäs siinä. Hauskaahan se on seurata, kun sahaavat oksaa altaan. "Kyllä nyt on äiti iloinen, kun kannatamme roskaruuan ja Coca Colan vastaista kampanjaamme. " Herää tosin kysymys, että mihin Keskustanuoria tarvitaan, kun on jo Keskustapuolue.

Perussuomalaisten Nuorten toilailuista ei olekkaan vielä paljon kuultu. Maalailevat varmaan hakaristejä R-kioskin seinälle, sillä aikaa kun vanhemmat ovat valittamassa että kun duunarin palkalla ei ole varaa elättää maahanmuuttajia.