Perjantai 19.7.2019

Perussuomalainen katuu Facebook-viestejään: ”Suutuspäissäni kirjoitin”

Luotu: 
24.9.2012 14:56
Päivitetty: 
24.9.2012 16:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaan Facebook-kommentit herättävät hämmennystä.

Perussuomalaisten kotkalainen kunnallisvaaliehdokas Amon Rautiainen herättää hämmennystä Facebook-kommentoinnillaan. Rautiaisen kirjoitukset ovat kiinnittäneet huomion myös perussuomalaisten Kymen piirin johdossa.

Kommentit levisivät julkisuuteen ehdokkaiden äärioikeistolaisiksi luokiteltavia kommentteja listaavan blogin kautta.

Rautiaisen mukaan hän kuitenkin kirjoittaa Facebook-seinällään kavereilleen, ei äänestäjille.

- Olen pahoillani tekstien aiheuttamasta mielipahasta, siellä on pahoja ylilyöntejä, mutta ei niitä ole tarkoitettu miksikään kadunmiehen agitoinniksi, Rautiainen sanoo.

Rautiainen kertoo jo siivonneensa Facebook-sivuaan.

Rautiaisen kommenteissa vastustetaan hyvin värikkäästi esimerkiksi ääri-islamia. Rautiainen muun muassa kirjoittaa, että maailman diktaattorina hän ”keittäisi elävältä” tietyn uskontokunnan edustajat. Tiettyjen suomalaispoliitikkojen ampumista hän kuvaa ”isänmaalliseksi teoksi”.

- En tarkoita sitä, suutuspäissäni kirjoitin niin, Rautiainen sanoo.

Rautiaisen mukaan päivitykset on kirjoitettu pienelle piirille, joka tuntee hänen huumorintajunsa, eikä niitä ole tarkoitettu otettaviksi kirjaimellisesti. Rautiainen kertoo olevansa huolissaan islamin leviämisestä Euroopassa. Se ei kuitenkaan ole hänen kuntavaaliteemansa.

Puolueesta on Rautiaisen mukaan oltu häneen yhteydessä, mutta ei aivan ylimmästä johdosta asti. 

Perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtaja Raul Lehto kertoo aikovansa kysäistä Kotkan paikallisosastosta, ollaanko siellä tietoisia kommenteista.

- Todennäköisesti ollaan, koska minäkin sain teidon sähköpostitse, Lehto sanoo.

Kotkan paikallisosaston ehdokasasetteluun Lehto ei voi eikä halua puuttua.

- Jokainen vastaa itse kirjoituksistaan, ja jokainen paikallisosasto vastaa omista ehdokashankinnoistaan.

Lehto kertoo toivovansa, että kommentointi pysyisi hyvän maun rajoissa, vaikka kaikilla onkin hänen mielestään oikeus ilmaista mielipiteensä.

- Ihmisten tarpeeton provosointi ja loukkaaminen on kuitenkin turhaa, Lehto sanoo.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini on aiemmin korostanut, että ehdokkaat pitäytyisivät kommenteissaan hyvän maun rajoissa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Karjalainen

Koska en ole perusssuomalainen, on ehkä hyvä kommentoida noin yleisesti, kun tulee seurattua näitä ilmiöitä. Puolue sinänsä, olipa se mikä tahansa, pitää sisällään erittäin vahvoja rasistisia piirteitä. Joissakin kokoomuslaisissa pienyrityspiireissä nousee esiin vain se, että lusmureita ovat kaikki, jotka eivät ole työelämässä ja tee kaikkea työtä, mitä tarjotaan. Työttömyys on heidän itsensä syy ( Nokia, Metso, Kesko... ? ) Tämäntapainen ajattelu on yleistä ns.oikeistolaisissa piireissä. Keskusta on voimakasta maaseutuyrittäjyyttä, ja se lyö myös tiettyä leimaa hyvin vahvoihin edellisen suuntaisiin ns. " pohjalaasiin " melipiteisiin, jotka kumpuavat itse tekemästä ja ansaitusta leivästä. Demareilla ei ole tuonlaista yksilöön perustuvaa diskriminointia. Yrittäjät kokevat, että sosialisti ryöstää kaiken hänen itse ansaitsemasta. Äärivasemmisto on kauheaa, koska pitää jakaa omistajan ansaitsemaa myös muille ja, se on kuin Neuvostoliitto. Unohdetaan autuaasti ne, jotka selkänahastaan ovat työn tulokset tehneet yrittäjille. Perussuomalaiste sisällä on monenkarvaisia kansalaisia, professoreista työläliseen, yrittäjään ja karvattomiin kansalaisiin. Ehkä se polulaatio kuitenkin kuvaa jopa tutkimuksellisesti paremmin koko Suomen populaation yleistä mieltä kuin muut puolueet itsekseen. Vai onko näin ?.....

Seppo Selkä

Jonkun pitäisi tasapuolisuuden vuoksi perustaa blogit myös:
- Guggenheim-museota ylistävistä ja muista veronmaksajien rahojen polttamisesta kiihottuvista ehdokkaista
ja
- suvaitsevaisuuspropagandaa levittävistä ehdokkaista

Maija Kauhanen

Käsittääkseni Kunnollisvaalit 2012 -blogi perustuu ajatukselle, että rasismi on vahingollista ja sitä vastaan pitää taistella. Monet, itseni mukaan luettuna, tuntuvat pitävän asiaa tärkeänä. Mikäänhän ei estä sinua perustamasta blogia aiheesta, jota itse pidät tärkeänä.

Jaakko Portti

Olisihan kunnissa oikeitakin asioita, joista voi "suutuspäissään meuhkata", ettei tarvitsisi möhliä asioilla, joista ei ole yhtään esityslistan kohtaa minkään valtuuston esityslistoilla.

Välttyisivät samalla "omat" silottelemiselta ja selittelyltä - "onhan muissakin puolueissa".

Typerehtiminen on typerehtimistä, vaikka se olisi "omien" tekemää.

Hannu Karppinen

Katkaise äärioikeiston tie!

Kun maanantai päivä oli surkea, onneksi löytyi jotain hauskaa.

Onko bloginpitäjä niitä antifasisteja jotka etsii niitä äärioikeistolaisia. Joskus kuitenkin kannatta lukea lehteä. Tälläistä oli viime vuonna. Missä näkyy suomalainen äärioikeisto kun supokaan ei pidä uhkana.

Tätä kommentti näyttää ajattelemattomuuttaan kirjoittanut.

http://www.hs.fi/kotimaa/Supo+suhtautuu+%C3%A4%C3%A4rioikeistoon+vakavas...

http://suomenantifa.blogspot.fi/

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2012/08/roolipelaajan-unelmaa.html

Tälläisiä ei löydy kuin blogeista, siitäpä ei melua synny.

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2012/09/jussi-siitarinen-mies-aarioik...

http://jussisiitarinen.blogspot.fi/

Ukko Makkonen

Kuinka vihainen voikaan ihminen, aikuinen sellainen olla kun tuollaista koko ajan kirjoittelee? Taitaisin kyllä kotkalaisena kiertää kaukaa moisen tatuointipuljun palvelut, apinanraivolla siellä varmaan lihaan kuvaa hakataan..

Jore Puusa

@Mikko Mäntymäki.
35 vuotta suomalaista vihaa valokuvanneena lehtikuvaajana pitää sanoa, että paljon mieluummin seurustelen etelän pummin kuin suomalaisen pummin kanssa. Seura on rattoisampaa. Mitäpä luulet Mikko persujen pystyvän tekemään muukalaiskammollesi? Luuletko, että heitä äänestämällä saat tilkittyä Suomen hermeettiseksi pulloksi, jonne ei tihku toisenlaisia ihmisiä?
Eipä taida se onnistua.
Ajattelepa Mikko, että Ruotsi otti vastaan ainakin 300 000 suomalaista pummia 50-60 ja -70 luvuilla. Siellä viimeiset Slussenin sissit örveltävät vieläkin kansallisuutemme komistuksena. Miten mielestäsi ruotsalaisten pitäisi Mikko heihin suhtautua. Ajaa takaisin Suomeen...jos ovat lisääntyneet, niin 500 000 suomalaista tyhjästä lisää olisi kaiketi Teille ulkomaalaistorjujille mukava ylläri. Mitäpä Mikko miettisit siis tästä vaihtoehdosta, toivotatko heidät takaisin?
Mikko hyvä, jos minun pitäisi mennä autiolle saarelle puhumattoman vihaisen rasistimiehen kanssa niin mieluummin ottaisin mukaan iloisia sosiaalisia ja kepeitä "etelän pummeja", aika kuluisi mukavasti jutellessa. Jos osaa kieltä. Ja siinä se syy onkin, suomalainen ei saa suutaan auki vaan vihaa nyrkki taskussa ja kadehtii mamun iloisuutta. Elämä on paljon helpompaa kun antaa muiden elää ja koettaa hiukan elää itsekin.

Kalle Kaskinen

Totuus tulee lapsen suusta!

Eli tässä tapauksessa lapsi on äärioikeistolainen rasisti, Perussuomalaisten kotkalainen kunnallisvaaliehdokas Amon Rautiainen.

Jos ei ymmärrä, että kaikki, jonka nettiin laittaa, siellä pysyy ja leviää ikuisesti.

Pieni vinkki poliitikoille: Kannattaa miettiä, mitä sanoo, ettei sano, mitä miettii.

Siis sillä varauksella, että on millä miettii...