Torstai 23.5.2019

Netti-ilmiö hassuttelee perussuomalaisilla: ”Katso silmiin”

Luotu: 
7.10.2012 13:35
Päivitetty: 
7.10.2012 14:11
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Internetiin on kuntavaalien alla avattu Helsingin katumuotia esittelevää Hel-Looks -blogia parodioiva Per-Looks -galleria, jonne on koottu Perussuomalaisten ehdokkaiden kuvia.

Gallerian tarkoituksena on todennäköisesti hassutella Perussuomalaisten ehdokkaiden kustannuksella.

Vihreiden ehdokkaana Helsingissä olevan Erkki Perälän mielestä Per-Looks -sivuston ongelmana on se, että pilkka ei kohdistu poliittisiin sisältöihin, vaan ihmisten ulkonäköön.

-Heidät on redusoitu perussuomalaiseksi kollektiiviksi, jota yhdistää puolueen lisäksi tavallinen ulkonäkö, Perälä kirjoittaa blogissaan.

Perälän mukaan vastaavanlainen galleria olisi koottavissa minkä tahansa puolueen ehdokkaista.

-Korniuden uhallakin haastan jokaisen katsomaan kutakin naureskelun kohdetta viiden sekunnin ajan silmiin ja pohtimaan, minkälainen ihminen sieltä katsoo takaisin.

Kokoomuksen ehdokkaan Helsingissä oleva Vesa Hack arvostelee Vihreitä nuoria Per-Looks -sivuston kannattamisesta.

-Sen tiedän, että monet vihreät nuoret hehkuttavat ja jakavat linkkiä netissä, Hack kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

Hack ei ole myöskään täysin vakuuttunut Perälän Per-Looks -kommenttien motiiveista.

-Pidän mahdollisena, että Perälä haluaa tuoda Per-Looksin esiin, mutta samalla vahvistaa kuvaa itsestään Hyvänä Ihmisenä, jolta riittää empatiaa myös perussuomalaisille.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Helena Eronen

Facebookissa lueskelin muutamia tiedostavien ja ah, niin kauniiden ihmisten kommentteja aiheesta. Mm. pubi-ruusuiksi ja työttömiksi natseiksi näitä ihmisiä siellä kutsuttiin.
Minusta tuo ilmiö on kamala. Olen todella pahoillani niiden puolesta, jotka tuolle roskasivustolle ovat kuvansa saaneet.

Nuutti Hyttinen

Ilmeisesti joltain on pettänyt arvostelukyky pahemman kerran, kun oma puolue ei pärjää asiakysymyksissä ja siksi pitää mennä henkilökohtaisuuksiin.

http://www.hs.fi/kotimaa/HS-gallup+Vihreiden+kannatus+laskussa+Helsingis...

Tuollainen pilkka vaan sattuu helposti omaan nilkkaan. Kiusaamalla muita julkisesti tuskin saa ainakaan lisää ääniä. Jos nämä "tiedostavat" ihmiset jatkavat samaan malliin, vihreät voivat vaalien jälkeen helposti löytää itsensä Helsingin neljänneksi suurimman puolueen roolista.

Urho Pieski

Paljonko tämä "uutisointi" lisäsi persujen kannatusta? Kannattaisi toimituksen vähän miettiä mistä aiheesta uutisoi, millainen olisi ollut uutisointi jos joku persulainen olisi tehnyt samanlaisen sivuston viherstalinisteista tai kommunisteista?

Mika Ruusunen

Miksi kaikki kuvittelevat, että sivuston on julkaissut Vihreät tai joku heidän kannattajistaan? Vihreät ja Perusuomalaiset eivät kilpaile lainkaan samoista äänestäjistä. Toivottavasti joku tekee tutkintapyynnön kuvista ja vaatii läheisten kuntavaalien vuoksi palvelimen omistajaa (New Yorkin poliisi varmasti mielellään auttaa virkaveljiä Suomessa) kertomaan kuvien julkaisijan. Arvaukseni on, että julkaisija löytyy lähempää Perussuomalaisia kuin moni arvaakaan.

Heikki Knookala

tämä jproos oli kyllä varsinainen komistus, mies, jolla todella on varaa kommentoida ehdokkaita rumiksi. Jos miettii vihreiden ehdokkaita, niin nopeasti tälläinen taviskin lataa viisi kuvaa, jotka kelpaavat samalle listalle. Jääköön nyt kuitenkin mielikuvioinniksi .

Sampo Sepäänen

Miten ihmeessä ihmisten tavallisten valokuvien yhdelle sivulle kokoaminen voi olla loukkaavaa? Siinähän on esillä suorastaan koko elämän kirjo puolueen sisältä, mikä on ihan hyvä asia. Puolue saa kerralla itselleen ihmisen näköiset kasvot. Eikä yksikään noista kuvista esitä ketään mitenkään epäedullisella tavalla vaan kaikki ovat ihan tavallisten ihmisten tavallisia kuvia.

Tässä on tullut nyt Perussuomalaisille roppakaupalla ilmaista julkisuutta. Kannattaisi käyttää tilaisuus hyväksi. Näitä tilaisuuksia ei varmaan liian usein tule. Laittakaa vaikka kuvat kaikista omista vapaaehtoisista kannattajistanne johonkin vastaavalle sivulle.

Daniel Ravén

Ilmeisesti Per Looks -blogin tekijän perimmäisenä tarkoituksena on ollut antaa kuva perussuomalaisista kantasuomalaisten degeneroituneena pohjasakkana, mutta kun tutustuin tuohon Hel Looks -sivuston antiin, niin Per Looks on ehkä jopa tarkempi kopio "esikuvastaan" kuin tekijä tarkoittikaan.

Hel Looks -galleriasta saisi nimittäin hyvin helposti Per Looks -kuvakavalkadin imitaation rajaamalla valikoidut kuvat pelkäksi kasvogalleriaksi. Eikä pelkän imitaation, sillä tuloksena olisi vaivatta varsinainen Looks from Hell - kauhukuvasto.

Olen kyllä itsekin niin perseestäreväistyn näköinen, etten tohdi edes kuvaa profiiliini lisätä. Mutta tärkeintä että tukka on hyvin ja kledjut kuosissa. Eiks? No ei.

Kaarle Akkanen

Vanhojen puolueiden ja hännystelijöiden tehtävänä tuntuu olevan kaikilla tavoilla yrittää viedä huomio pois asiasta. So. tuleva kuntavaalijytky. Hyvää päivää teillekin vaikka olettekin hermostuneita. Mitähän vielä tulemme näkemään ja kuulemaan?

Antero Hilpari

Eipä ole kauan siitä, kun vihreät olivat niitä ihme Koijärvihiippareita. Pukeutuivat kirpputorien pannumyssyihin ja muihin ihmevetimiin ja tukkatyyli sen mukaan.

Niin se tyyli muuttuu, kun pääsee mustien autojen takapenkeille tuhlailemaan valtion miljoonia. Tavallinen ihminen muuttuu pilkan kohteeksi.

Wood Pecker

Tytöt ovat aina kauniita, mutta poikien Boy George tyyli olisi jo saanut jäädä 1980-luvulle.
Politiikassa ratkaisee tietysti yhteiskunnallinen harrastuneisuus, tieto ja ymmärrys, jolla saralla ne jotka ovat osallisina tuottavassa tai tuotannollisessa toiminnassa näkevät usein herkästikin suunnan, johon kehitys tai "kehitys" on kulkemassa.
Kumpaa siis äänestää - narria vai narrin elättäjää ?