Sunnuntai 20.1.2019

Tutkintapyyntö kansanedustajasta: ”On vielä poliisimieskin!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.10.2012 18:26
Päivitetty: 
12.10.2012 18:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa dosentti Johan Bäckman.
  • Kuva: Tom Packalén
    Kuva
    Kansanedustaja Tom Packalén (ps.).
|

Oikeussosiologian dosentti Johan Bäckman aikoo tehdä tutkintapyynnön kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) julkaisemasta kirjoituksesta. Bäckmanin mukaan Packalén on loukannut hänen kunniaansa.

Packalén julkaisi tänään sosiaalisessa mediassa kirjoituksen otsikolla ”Johan Bäckman, oletko FSB:n agentti?”. Myöhemmin hän lähetti kirjoituksensa myös lehdistötiedotteen liitteenä julkaistavaksi mediassa.

Johan Bäckman suhtautui tekstiin aluksi naureskellen. Tämän jälkeen Bäckman kertoi tekevänsä tekstistä poliisiasian.

- Packalén esittää vihjauksia, jotka ovat valheellisia. Aion tehdä tästä rikosilmoituksen vielä tänään, Bäckman sanoo Uudelle Suomelle.

Kirjoituksessaan Packalén kysyy Bäckmanilta suoraan, saako tämä tuloja Venäjän valtiolta. Packalén toteaa myös, että Venäjän turvallisuuspalvelu FSB voisi olla kiinnostunut yhteystyöstä Bäckmanin kaltaisen henkilön kanssa.

- Kirjoitus on kauttaaltaan sellainen, että se loukkaa minua. Luulisi, että kansanedustaja – joka on vielä poliisimies – tietäisi jotain ihmisoikeuksista ja sananvapaudesta, Bäckman huudahtaa.

Uuden Suomen haastattelema kansanedustaja Tom Packalén kiistää loukanneensa Bäckmanin kunniaa.

- Kysyin asiallisen ja perustellun kysymyksen. Toivon, että Bäckman vastaa, Packalén sanoo.

- [Bäckmanin] toiminta on herättänyt suurta hämmennystä Suomessa. Ministerit ovat sanoneet, että ei hän asiaa puhu. Hän kertoo jotain muuta kuin totuutta.

”Toimittajat puhuivat suoraan”

Johan Bäckman on ollut viime päivinä venäläisäidin lasten huostaanottokohun keskiössä. Hänen roolinsa Venäjän mediassa on herättänyt kysymyksiä ja esimerkiksi ministerit Maria Guzenina-Richardson (sd.) ja Erkki Tuomioja (sd.) ovat maininneet hänet nimeltä.

Venäjän mediassa on ollut uskomattomia väitteitä suomalaisesta lastensuojelusta. Suomi on kiistänyt väitteet ja ryhtynyt ministeritasolla toimittamaan suomalaisnäkemystä venäläismediaan.

Uuden Suomen haastattelussa Johan Bäckman kertoo venäläisen median ottaneen suoraan yhteyttä Suomen lastensuojelun kanssa ongelmiin joutuneisiin venäläisperheisiin.

- Suomen lastensuojelun asiat eivät ole hyvin. Järjestelmä sortaa venäläisiä tekaisemalla väkivaltailmoituksia ja ottamalla lapsia helpommin huostaan [kuin mitä suomalaisperheiden kohdalla], Bäckman sanoo.

”Yksikin tapaus on liikaa”

Kysyttäessä, mihin Bäckman perustaa väitteensä venäläisperheiden erityisestä sortamisesta, selvää vastausta ei tule.

- Ei tämä kritiikki [lastensuojelua kohtaan] mitään uutta ole. Samoja moitteita on esitetty jo vuosia. Se on suljettu järjestelmä, jossa päätöksiä huostaanotoista tehdään mielivaltaisesti.

Samaa kritiikkiä ovat esittäneet myös suomalaiset lastensuojelun asiakkaat. Voiko yksittäisistä tapauksista vetää johtopäätöksen, että nimenomaan venäläisiä kohdeltaisiin erityisen huonosti?

- Näitä [venäläis]tapauksia on ollut useampia viimeisten vuosien aikana. Venäläiset saavat erityiskohtelua. Jos otetaan esimerkiksi tämä Vantaan tapaus, yksikin on liikaa, Bäckman sanoo.

”Venäjä maltillinen”

Lapsikiistat on tulkittu liittyvän venäläisten poliitikkojen mediapeliin, jossa he haluavat näyttää pitävänsä kansalaistensa puolia ulkomailla. Tapauksia on tulkittu käytettävän sisä- ja ulkopolitiikan tekoon.

Venäjä on suhtautunut Bäckmanin mukaan huostaanottokiistaan ja Suomen lastensuojeluun ”maltillisesti”.

- Toimet ovat rajoittuneet diplomatiaan, nootteihin ja lehdistökeskusteluun. Ongelma on Suomen asenne, että kaikki olisi täällä hyvin lastensuojelussa, Bäckman tulkitsee.

Hän vaatii lapsiasioihin keskittyvän neuvotteluelimen perustamista Suomen ja Venäjän välille. Suomalaispoliitikot ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö ovat pitäneet erillistä elintä turhana.

- Tämä vahingoittaa suhteita Suomen Venäjään, Bäckman uskoo.

Uusi Suomi poisti blogipalvelustaan tänään kansanedustaja Tom Packalénin kirjoituksen Puheenvuoron käyttöehtojen vastaisena.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Eiköhän tästäkin asiasta selvitä, kun asiat tutkitaan pohjamutia myöden. Tämä keskuluyhteyden puute venäläisten kanssa on suomalisten virkamiesten ja poliitikkojen syytä. Puolueita ja nimiä ei kannata tässä yhteydessä mainita...

Heikki Karjalainen

Jos kansaisille edes hieman tunnettu, yliopistodesentti olisi esittänyt vastaavat väitteet Venäjällä, Venäjän kansalaisena, ja Venäjän sosiaalijärjestelmää kohtaan, hän olisi vankilassa kuten Hodorkovski ja pitkään. Voiskio Bäckman kertoa, miksi hän toimii niinkuin toimii, Suomen lainsäädäntöä vastaan, vai onko lainsäädäntö aivan väärä. Ja Venäjällä asiat ovat paremmin.

Tuula Saskia

Onko median pakko tanssia tämän selkeästi häiriintyneen ja Suomea vihaavan henkilön kummallisuuksien tahdissa?

En ymmärrä - ja toisaalta tajuankin.

Eräs perheeni lähisukulainen toimi suunnilleen samalla metodilla.
Kyseessä oli mies, joka ilmeisesti oli psykopaatti.

Onko Bäckman ehkä juuri sitä?
Mitä psykopaatille voi tehdä muuta kuin avata oven sairaalaan?

Missään tapauksessa yliopisto ei saa avata ovia hänelle millään tekosyyllä.

jouko viitala

Suomalaisen ihmisen perustarkoituksena pitäisi minun mielestäni olla Suomen ja suomalaisten kaikkinaisen edun vaaliminen.
Yllämainitun henkilön toimissa en kyllä minkaanlaista suomalaisten edun hyväksi toimimista ole havainnut. Ainakin kaikki minun tietooni tulleet asiat, kommentit yms
ovat olleet Suomen ja suomalaisten kannalta kielteisiä ja yrityksiä nimenomaan
vahingoittaa meitä.
Minusta Bäckmannin toimet ovat sellaisia, että Packalenin kysymykset ovat olleet aivan aiheellisiä. Kyllä Bäckman on itse toimillaan enemmän omaa kunniaansa syönyt kuin Packalenin kysely.

Olavi Nieminen

Bäckmanin kirjoitukset ja asiointi Venäjälle pitää poistaa, eikä häntä kritisoineet kirjoitukset, koska demokratia vaatii sitä.

Millä oikeudella Bäckman toimii Suomen valtiota vastaan kansainvälisellä tasolla?
Vielä ihmeellisempää on, ettei hän joudu vastuuseen teoistaan!

Erkki Penttinen

Tuula etkö tiedä että suomessa ei ole toimivaa oikeuslaitosta joka pystyisi nämä Bäkmanit
poistamaan markkinoilta tuhoa tekemästä.Meidän oikeuslaitos toimii täydellä teholla Eerikin ja Ratakadun seksiasioiden kimpussa. Oikeuslaitoksemme on valtaamassa sirkuksen asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa jonka ansiosta kansanedustajatkin ovat alkaneet saamaan oppia mikä laitos se oikeastaan on.Sen alkuperäinen tehtävä on hämärtynyt täydellisesti aivan muutaman vuoden sisällä sen henkilökunnalta ja se on alkanut urakoimaan Päivi Räsäsen päähänpistojen parissa .KKO:n arvovalta tippui nollille parkkisakko firmojen kiistan ratkaisuun jossa se sylki lainlaatijoita silmille eikä asiaan ole saatu selvyyttä vieläkään.Venäläiset nauraa partaansa tämänkaltaiselle pelleilylle mitä
nykysuomessa tapahtuu.Miksi ei Maria Guzeniinaa lähetetetty heti asian julkitulon aikaan venäjälle selvittämään tilannetta.Eikö ollut aihetta.

Tommi HT

Bäckman vaikuttaa olevan hyvin herkkähipiäinen ihminen. Hän saa "keksiä" ja "uskotella" muille, siis lähinnä venäläiselle medialle mitä vain, mutta kaikki häntä koskea on kunnianloukkausta häntä kohtaan. Tuskin Bäckmanilta mitään oikeasta vastausta saa. Olisi joskus mielenkiintoista tietää mitä hän vastaisia rehellisesti niihin väärin tietoihin, joita venäjäismedia on häneltä saadut. Muistissa on toki Antonin tapaus ja Bäckmanin toiminta siinä.

Ismo Ellilä

Ihan turha valittaa meillä on vallankahva joka on nuoruudesta tuttu ilman osallisuutta ja miksi valittaa kun pitää kuitenkin näytellä planeetan parasta ihmisoikeusvaltiota ja neuvoa muita.Lahjus on parasta antaa mikroaaltouuni päässä ettei erehdytä mistä on kyse.JFK,oikeus tapahtuu aina ja paha saa rangaistuksen sekä vielä puolta ei voi vaihtaa kuten joku etana luulee.

Petri Suomi

Tämän do(e)sentin tapauksessa kenenkään ei tarvitse miettiä miksi meillä ollaan otsikoissa. Hän ei ole mitään Suomessa. Valitettavasti hänellä on korvia Venäjällä. Poistonkin uhalla. Dosentti ei kerro totuutta, vain sen mitä venäjällä haluaa Putin - henkiset kuulla. Kysymys Marialle: Onko poliisi Senaatintorilla kaappaamaan venäläisiä lapsia huostaan?
Tänään median edustaja venäjältä kysyi ministeriltämme.

Leila Mustanoja-Syysmeri

Bäckman tietää, ettei hänen tekemänsä rikosilmoitus johda mihinkään ja siksi hän uhoaa. Jos kuitenkin asiasta mentäisiin oikeuteen, niin Bäckmanille tulisikin kuumat paikat, kun hänen tulisi todistaa omat puheensa tosiksi. Kerrankin hän joutuisi vastaamaan puheistaan tosiasioihin perustuen. Nyt taitaa vain käydä niin, että kailottamalla rikosilmoituksen tekemisestä hän tekee itsestään marttyyria venäläisten silmissä.
Minusta hänet tulisi ignoreerata täysin eikä siteerata missään, mikään ei olisi kauheampi kohtalo Bäckmanin kaltaiselle julkisuudesta elävälle.

Arvo Koiso

Se täytyy kyllä Bätmänin eduksi mainita, että se osaa vetää SHOWN!

Mielenkiintoista sikäli, että missään muualla maailmassa tätä showta ei juuri noteerata. Sääli. Tässä alkaisi olemaan trillerin ainekset kasassa?

Arvo Koiso

Hyvä kysymys. Oma veikkaukseni on, että puolet Venäjän kansasta on sen verran alkuihmisen tasolla, että ne pistäisi Bätmänin kylmäksi heti. Oletko yhtään katsonut tai nähnyt, millaisia puupäitä jostain kaukasukselta oikein tulee?

Minähän olen ihan helvetin fiksu jätkä, tietysti.

Ari-Vesa Parviainen

Eipä desanttia enää tuossa iässä milään hoidoilla voi korjata.
Motiivi oman oksan sahaukseen ei ole minulle selvinnyt.

Tuskin edes muovikassilista ruplia on tarjolla?
Jokin muu syvempi syy tätynee olla, katkeruuteen ja valheisiin Suomea kohtaan.

Juontuukohan jostain onnettomasta lapsuudesta? Terve ei kuseta tietämättömiä.

Simo Pietiläinen

uusi
Ei Bäckmanin tutkintapyyntöjä kannata pelätä. Niitä hän on tehnyt niin paljon niin monista henkilöistä. Tiukan paikan tullen hänellä menee pupu pöksyyn. Minullekin lähetti säälittävän anteeksipyyntökirjeen meuhkaamisensa jälkeen.
Tom Packalen on mies paikallaan. Monet kansanedustajat ovat samaa mieltä, mutta eivät uskalla avata suutaan.
Hienoa Tom Packalen.

Veikko Penttinen

Ja tämän sitten US sensuroi. Tätä rataa kun mennään saamme Venäjän kiinni sananvapauasioissa ja jos vauhti pysyy tällaisena kuin se on viime vuosina ollut niin ohikin voidaan pyyhkäistä.

Saatanan sensuurihysteerikot en muuta sano, mutta puhisen ja puhkun kiukkua.

Petri Suomi

Tätä samaa minäkin olen miettinyt. Mistä dosentti saa perheensä elatukseen rahaa?

Jos nyt kuitenkin lyötäisiin vastapalloon ja laitettaisiin oikein vaikea kierre vielä siihen.

Kun viimeksi kävin Viipurissa junalla, niin kävllessäni hotellille minut ympäröi poikajoukko. Noin 8-15 vuotiaita likaisissa vaateissa pyytämässä rahaa ja mikä pahinta, myymässä itseään ainakin noin teoriassa. Saattoihan tarkoituksena olla ryöstää, sillä repustani oltiin silminnähden kiinnostuneita. Pojat osasivat muutaman sanan suomea ja minä taas venäjää. "Piiritys" päättyi sopuisasti ja pojat kertoivat asuvansa kaukolämpötunneleissa, koska kotiin ei ole asiaa siellä dokaavien aivan tuntemattomien henkilöiden vuoksi. Ei sinne ole mitään asiaa, sanoi moni.

Myöhemmin hotellissa minua varoitettiin pojista, sillä heidän joukossaan on monta narkomaania ja liimanhaistelijaa. Heillä on aina turvanaan veitsi tai jopa ampuma-ase. Hotellin respassa eräs virkailija suorastaan pyysi, että illalla ja yöllä käyttäisin yksin kulkiessani vain taksia. Häneltä myös kuulin mikä ero lastensuojelulla on Suomessa ja Venäjällä. Suomessa huostaanotto voidaan tehdä viranomaisten toimesta, jos vanhemmat eivät kykene huolehtimaan lapsistaan. Venäjällä ei, sillä se katsotaan perheen sisäisiin asioihin puuttumiseksi. Perhekäsitys on Venäjällä erilainen kuin meillä. Virallisesti näitä lapsia ei ole kadulla Venäjällä, koska se on perheasia. Paikalliset ovat jo tottuneet heihin ja suhtautuvat kuin rosvojoukkoon. Heitä on ollut auttamassa (en tiedä toimiiko vieläkin) suomalainen diakoniatyö, tarjoten vaatteita ja mahdollisuuden peseytymiseen, siistin paikan nukkua ja jopa koulun. Edellytyksenä on päihteettömyys. Heistä on tehty dokumettifilmi, joka on esitetty meillä televisiossa joku vuosi sitten. Mitähän tähän Dosentti Backman sanoisi? Tästä syystä en ymmärrä dosentin asennetta. En millään. Eikä varmasti suurin osa suomalaisista.

Nämä seikat eivät kuitenkaan oikeuta levittelemään suoranaisia valheita Suomesta ja meidän sisäisistä asioista. Muuttaessaan vakituisesti Suomeen mistä maasta tahansa, henkilöön sovelletaan meidän lakejamme ja asetuksiamme. Ei sen maan, mistä tulee, jos ei omaa diblomaattistatusta.

Ville Salomäki

Iltalehti tiesi sanoa, että Johan Bäckmanin tulot on noin 1,7 miljoonaa euroa vuodessa. Veikkaisin, että ne ovat pääomatuloja hänen isänsä tekemistään sijoituksista. (Hänen isänsä oli Iltalehden mukaan Hartwallin toimitusjohtaja joskus vuosia sitten)

Jukka Mikkola

Mitä tulee sananvapauteen, olisi ehkä hyvä myös pikku hiljaa puhua siihen liittyvästä SANANVASTUUSTA. Tämä olisi Bäckmanin hyvä pitää mielessä.

Käsitykseni mukaan, jos kysytään jotain, niin se on pelkkä kysymys, jolla kysyjä haluaa tietää jostain asiasta. Kysymys ei ole siis mikään väite jostakin. Se ei täytä kunnanloukkauksen tunnusmerkistöä. Ehkä sitä ei opeteta oikeussosiologiassa.

Uskon, että Tom Packalén kokeneena poliisimiehenä tietää tasan tarkkaan, missä tässäkin asiassa mennään. En näe mitään kunniaa loukkaavaa Tom Packalénin blogissa. Sen mitä siinä näen on se, että Helsingin kaupunginvaltuusto tarvitsee hänen kaltaisiaan Miehiä.

Alexius Manfelt

Miksiyliopistoteivät peruutta dosentuutinimitystään? Hän jopa kääntää asian vääörin kun pitää itseään professorina. Jukka Kemppinen,joka on oikea professori kääntää dosentin tittelin englanniksi reader, joka vastaa oikeasti tittelia.

Minusta tuo kahdu ei ole muuta kuin desantti ja ansaitsee desantin kohtelun.

Kaarle Akkanen

Desantti on tosiaankin oikea "arvonimi" ko. herralle. Miten joku oppilaitos voi sietää kyseistä "herraa"? Eikö ole "munaa" antaa kenkää, sallitaanko mitä tahansa valtion vastaista toimintaa? Kyse ei enään ole mistään mielipeen vapaudesta, vaan eettisesti ja moraalisesti täysin tuomittavasta oman pesään "kusemisesta"! Tämäkö on sitä ns. suvaitsevaisuutta? Milloin tulee raja vastaan? Kuka rohkenee sen kertoa?

Esa Virta

No joko se desantti Bätmän on jossain mediassa vastannut Tomin kysymykseen?
Tuleeko sitä ruplarahaa riihikuivana tilille vai ei?
Suomen kansan pitäisi tietää mitä sen älymystö [tärähtäneistö] oikein puuhastelee.

Tuula Saskia

Otaksun, että viranomaisillamme ei ole mahdollisuutta tehdä mitään.
Mutta poliittisilla päättäjillä kyllä.

Lait on säädettävä sitten, ettei tapaus Bäckman toistu.

Ja yliopiston rehtori ( yliopstohan on itsenäinen).Tiede ei saa sumentaa oikeutta ja moraalia. Eikä ainakaan suojata pahantekijää, moraalista rikollista.

Petri Suomi

Johan Backmanilla on maahantulokielto Viroon. Hän kirjoitti kirjassaan ettei Viro Latvia ja Liettua ole itsenäinen valtio, vaan kuuluvat Venäjään. Mitä meillä on tehty? Ainoa joka uskaltaa julkituoda asian hymistelemättä on PS kansanedustaja Tom Packalén. Tässäkin kaikki?

Sinikka Savola

Viisaammilta kopioituja kokemuksia:
- Harhaluuloisuushäiriöissä henkilön toimintakyky tai käyttäytyminen ei vakavammin ole heikentynyt eikä käytös harhaluuloja lukuun ottamatta ole selkeästi outoa tai eriskummallista
- Varsinaisen harhaluuloisuushäiriön tärkein oire on pysyvä harhaluulo, joka muistuttaa lähinnä päähänpinttymää eli pakkomiellettä. Häiriö on psykoottinen tila, koska mitkään vastakkaiset todistelut eivät voi horjuttaa uskoa harhaluuloon, ja havainnot tulkitaan aina tukemaan harhaluuloa. Harhaluuloisuushäiriössä harhaluulot ovat varsin erilaisia kuin skitsofreniaan liittyvät harhaluulot. Skitsofreniassa harhaluulot ovat yleensä kummallisia ja absurdeja – harhaluuloisuushäiriössä ne saattaisivat sinänsä olla jotenkin mahdollisia mutta luultavasti epätodennäköisiä.
- alttius tulkita ympäristön tapahtumat ja ihmisten eleet todellisuutta vastaamattomalla tavalla
- kokee, että häntä tai jotakuta hänen läheistään vainotaan tai kohdellaan jollain tavoin kaltoin
- todellisuutta vastaamattomista kuvitelmista johtuvia ongelmia
- harhaluuloisuushäiriöstä kärsivällä on alttius tulkita ympäristön tapahtumat ja ihmisten eleet tavalla (merkityselämykset ja suhteuttamisharhat), joka tukee heidän uskojaan. Tuloksena ovat riitaisat väittelyt ja kaikkien osapuolten ärtyneisyys.
- uskoo, että hänelle on tehty vääryyttä ja aloittelee jatkuvasti oikeudenkäyntejä

Tuula Saskia

Richard Järnefelt , henkilö , joka on ollut esillä pakkoruotsin vastustajana, ilmoitti kuuluvansa Bäckmanin piiriin. Olen myötäillyt Järnefeltiä. pakkoruotsiasiassa. Yritin ilmoittaa kauhistukseni asiasta hänen blogiinsa. Kuten arvaatte: viestiäni ei hyväksytty.

Markku Ollikainen

Suomessa varmaan kannattaa olla maltillinen tässäkin asiassa. Paasikiven-Kekkosen linjan viisaus oli tunnustaa realiteetit maastossa. Iso Kirja toteaa saman asian: parempi elävä koira kuin kuollut leijona. Uhoaminen ei ole koskaan viisasta.

Asumme näet mielellään monen rintaman voimapolitiikalla asioita ajavan suuren naapurin vieressä. Venäjä kuuluu Aasian kulttuureissa yleiseen "isot kalat syövät pienet kalat" kulttuuriympäristöön. Naapuria epäillään helposti siitä, mitä ja miten itse tehdään. Nyt kun esimerkiksi Eurooppa on heikkouden tilassa eikä amerikkalaisten tulevaisuudesta tiedä, Venäjällä voi syntyä tilaisuuden mahdollistama kiusaus tehdä jotakin omien asioidensa ajamiseksi.

Aikaisempi venäläisen kenraalin vierailu ja nyt lapsiasiat liittynevät isompaan kuvioon, Venäjän haluun ulottaa vaikutusvaltaansa oman alueensa suoja-alueeksi katsomansa Suomen sisälle.
Siksi ehdotetaan yhteisten toimikuntien perustamista. Yhden perustaminen johtaa seuraavan perustamiseen ja niin edelleen suurempaa integraatioon suuren naapurin kanssa. Ja kun väline vaikuttaa saadaan aikaan, sitä myös helposti käytetään.

Naapurin kuvaaminen pahaa tekeväksi rikollisvaltioksi muokkaa mielipiteitä omassa maassa ja antaa näin poliittista "laillisuutta" puuttua näihin "vääryyksiin". Medialla tehtävä manipulaatio halutun tuloksen saamiseksi luonnolliseksi, toiminnan näyttämiseksi johdonmukaiseksi ja "oikeutetuksi" on tuttua kaikkialla maailmassa.
"Mainilan laukausten" periaate ja tulokset tiedetään. Jos halutaan tehdä jotakin, siihen etsitään/ laaditaan riittävän "hyvä" syy.

Johan Backmanin tämän hetken toimet eivät ole Suomelle eduksi. Hän taitaa ns. nostaa omaa lippuaan korkeammalle, että se näkyisi riittävän kauas ja palkittaisiin arvoisellaan asemalla jossakin joskus, esimerkiksi Suomessa tai Venäjällä.
Ehkäpä Johan Backman ei ole saanut Suomessa riittävästi toivomaansa hyvää huomiota, joten sitä etsitään ehkäpä hienoisessa revanssihengessäkin jostakin muualta. Vääristä asioista kannattaa sanoa jotakin ääneen, mutta Johan Backmania ei kannata pilkata tai muuten käsitellä väärin, koska se ei ole sivistynyttä, viisasta eikä kenellekään eduksi.

Tom Packalenin kysymys sisänsä on hyvä kysymys kaikkina aikoina itse kullekin. Jokainen joutuu miettimään/ tiedostamaan tavoitteitaan ja niiden taustalla olevia motiiveitaan.

Ensio Virtanen

Tämä herra dosentti on vähintään maanpetturi. Pitäisi karkoittaa Siperiaan!

Miksei kukaan tee mitään vaan kuuntelee pötyä,joka tämän miehen suusta tulee ja seisoo TUMPUT SUORINA!!

Nyt Timo Soini,aukaise sanainen arkkusi-ON TOIMINNAN PAIKKA

Rami Ovaskainen

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288507194157.html

Mies on pokkana todennut että Suomessa on keskitysleirejä... mm. lapissa. Ja muuta kivaa... tuossakin vain pieni osa jutuista ja aina kaikki Suomea ja suomalaisia vastaan.

Pieni osa totuutta aina silloin tällöin sidosaineeksi ja sekoitetaan se suureen määrään puhdasta paskaa. Vanha tuttu propagandakikka ja uppoaa valitettavan moniin... syitä voisi arvailla... mutta mies niin perin helposti tehtailee lakijuttuja, niin jätetäänpä ne syiden pohdinnat mielikuvituksen varaan :D ei tarvitse kamalasti mielikuvitusta kyllä käyttää...