Keskiviikko 16.1.2019

Islamilainen puolue tukee Nasheja - Tässä syy

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.3.2009 09:23

Suomen islamilainen puolue aikoo järjestää oman mielenosoituksensa maanantaista Viro-seminaaria vastaan. Mielenilmaus järjestetään Vladimir Putinin tukemien Nashi-nuorten rinnalla. Islamilaisen puolueen puheenjohtaja Abdullah Tammen mukaan yhtenä syynä on Viron muslimiväestö.

- He ovat suurelta osin venäläisiä ja taustaltaan tataareja. Muslimiväestö ei myöskään saa rakentaa omia moskeijoita. Venäläisten kohtelu yleensä on ala-arvoista ja syrjivää, Tammi kertoo Uudelle Suomelle.

Viron rasistinen politiikka luo Tammen mukaan jännitettä ja hän pelkää, että Virossa syntyy Pohjois-Irlannin kaltainen konflikti. Hän uskoo sen voivan heijastua myös Suomeen.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vierailija

Suomessahan on oltu kovin huolissaan Tšetšeniasta.

"Islamilaisen puolueen perustaja pyrki sotimaan Tšetšeniaan

Suomen islamilaisen puolueen perustajiin kuuluva Sauli Ingman kyseli kahdeksan vuotta sitten internetin kansainvälisissä keskusteluryhmissä, miten hän pääsisi taistelemaan Tšetšenian ja Dagestanin kapinallisten joukkoihin.

Tuolloin 37-vuotias Ingman lähetti internetiin kaksi englanninkielistä viestiä. Toisessa hän kysyi, voiko hän liittyä Dagestanin kapinallisiin muslimeihin sodassa "vääräuskoista ortodoksis-kommunistis-kapitalistista Venäjää" vastaan.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Islamilaisen+puolueen+perustaja+pyrki...

Vierailija

No, ainakin monipuolista.

"Tammi on toiminut 1970-luvulta lähtien erilaisissa poliittisissa ja uskonnollisissa järjestöissä. Hän on toiminut muun muassa Pekka Siitoimen natsiliikkeessä, SKDL:n ja SMP:n kunnallisvaaliehdokkaana, esiintynyt mormonisaarnaajana, ollut Vapaakirkossa, Adventtikirkossa ja Jehovan todistajissa.[1] Hän on toiminut saarnaajana, palopäällikkönä ja vasemmistolaisena ammattiyhdistyspoliitikkona[2]. Tammi on sanonut palvelleensa KGB:tä 1970-luvun alkupuolelta aina 1990-luvun puoliväliin saakka ja keränneensä noissa toimissa tietoa lähinnä erilaisista uskonnollisista yhteisöistä ja Raamattujen salakuljetuksesta Neuvostoliittoon.[3][1]"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Tammi

Ateisti

Vaikka Abdullah Tammi seuraajineen ei välttämättä ole se ryhmä,joka saa muslimien kannatuksen, islamilainen puolue tarvitaan - samasta syystä kuin kristillinen puoluekin.

Nyt muilla, maallisilla puolueilla, on se käsitys, että muslimit voivat liittyä heidän jäsenikseen ja kannattajikseen ja että tästä on hyötyä. Tämä on yksi syy sen takana, että maahamme halutaan niin innokkaasti vastaanottaa nimenomaan muslimeja.

Ajatelkaa mikä riesa kristillisistä poliitikoista olisi tullut maamme puolueille, jos kristillisillä ei olisi omaa puoluettaan, vaan he sähläisivät kaikissa muissa puolueissa!

tapio_o_neva

Ehdotan, että Suomen Kristillisdemokraatit rp. perustuttaa islamilaisen puoluejärjestön, ja että Abdullah Tammi nimitetään Perussuomalais-Kristillisdemokraattisen vaalilistan ehdokkaaksi eurovaaleihin.

Minusta kaikki perus-Abdullahit on hyvä saada samaan joukkoon katolilaisen Timo Soinin kanssa: ellei suoraan niin vaaliliitolla. Ortodoksinen Siimes jo onkin Eteläranta 10:ssä.

SIMO PERTTULA

Mielenkiintoinen dokumentti,jokin aika sitten!Siinä hän esitteli paikkoja,joissa Neuvostoliiton aikana oli saamassa oppeja N-Liiton turvallisuuspalvelun yms.toiminnasta.Hän mainitsi ohjelmassa olleensa yhdessä opintiellä,erään hyvin tunnetun Suomalaisen poliitikon kanssa.Tomittajan kysyessä tuon poliitikon nimeä Tammi vastasi suunnilleen näin:"Olen sopinut kyseisen henkilön kanssa,että en paljasta hänen nimeään,koska tuo poliitikko toimii edelleen Suomen politiikassa?
Olisiko tässä syytä Tammen toimintaan,sen tietää hän itse!Vahinko,että en tarkemmin muista tuota ohjelmaa.Mutta ei Tammi kauan ole ollut Islamilaisen puolueen johtaja,ja ohjelman aikaan hän oli!

tapio_o_neva

SKP:llä oli Neuvostoliitossa koulutettavia, jotka menivät maahan Tukholman kautta siksi, että suojelupoliisi kirjasi heidän kulkemisensa Suomen rajoilta Neuvostoliittoon.

Neuvostoliitossa opiskelivat aikoinaan Suomen opetusministeriön valtiollisest stipediaatit, joista kuuluisin on Finnairin toimitusjohtaja Jukka Hienonen, Suomi-Neuvostoliitto-Seuran stipendiaatit, SKP:n stipendiaatit, joista kuuluisin on Kimmo Kiljunen sekä sitten oli vielä ryhmä salaisessa koulutuksessa olevia, joita suojelupoliisi vahti.

Tämän viimeisen ryhmän jäsenet eivät halua julkisuuteen, koska kokoomusministereille voisi syntyä kiusaus vetää asianomaiset maanpetospäilyihin törkeästä vakoilusta Rusin tapauksen tapaan.

Kuitenkin on niin, että SKP:n piirissä toimineista salaisen toimintalinjan henkilöt kyllä tuntenevat toisensa.

Ateisti

Eikö Viro muuten mitattu hiljan maailman uskonnottomimmaksi maaksi? Ei tarvitse elättää valtiokirkkoja ja mättää verovaroja siihen säkkiin, jossa pohjaa ei ole.

Siinä on Tammella ja muslimeilla jo aihetta vihata ja arvostella Viroa.

Vieras

Heli Suomisen juttu Helsingin Sanomissa 11.2.2009 kertoi, että 143 maan vertailussa Viro oli ateistisin. Vain 14 prosentille virolaisista uskonto on tärkeä jokapäiväisessä elämässä.

Seuraavaksi ateistisimpisia maita olivat Ruotsi, Tanska ja Norja. Suomalaiset olivat sijalla 14. Suomessa 29 prosenttia piti uskontoa tärkeänä.

Hyvin usein olemme nähneet, että Ruotsi, Tanska ja Norja ovat Suomea edellä asiassa jos toisessa. Nyt pieni Viro kiilasi kärkeen.

Mette

Abdullah Tammi tekee vakavaa vahinkoa Suomessa asuville islamin uskoon kuuluville. Monet harhaannutetaan uskomaan, että Tammen propaganda edustaa islamia yleensä ja Suomen islaminuskoisia erityisesti. Miten moni tietää, että kyseessä on kymmenkunnan suomalaisen perustama hihhulipuolue, jonka tarkoitus on vain saada mediajulkisuutta?

iiviannamasso

Tiedoksi niille lujkijoille, jotka eivät tilannetta tunne:
Viron tataarivähemmistö on väestö-osuudelta suunnilleen samankokoinen kuin Suomen, ja myös yhtä täydellisesti yhteiskuntaan integroitunut.

Virossa on muslimeita kaikenkaikkiaan hyvin vähän, koska lähinnä taloudellisten olosuhteiden takia läntiseen Eurooppaan kohdistunut muuttoaalto ei ole juurikaan ehtinyt sinne. Tataarien lisäksi Viron pieni ja hyvin sopeutunut muslimivähemmistö koostuu lähinnä entisen N.Liiton alueelta muuttaneista: aserit, tsetseenit ym. He ovat tyytyväisiä, että saavat asua vapaassa, demokraattisessa valtiossa.

Vähän on myös irakilaisia pakolaisia ja esim. turkkilaisia, ja nämäkin yksilöt ovat hyvin kotoutuneita Virossa. Viron "muslimiongelma" on siis olemassa vain Abdullah Tammen päässä.

"SIP" on aiemminkin levittänyt safkan vertaista Viron vastaista propagandaa ja uhkaillut kotisivuillaan Viroa mm. terrori-iskuilla.

tapio_o_neva

Virossa ei kovinkaan suurta uskontaistelua ole käyty sen jälkeen, kun Moskovan alaisten venäläisortodoksisten seurakuntien omaisuus siirrettiin virolaisemmalle organisaatiolle lainmuutoksella. Kyse oli tuollon pikemminkin omaisuudesta ja bruttotoimintamahdollisuuksista kuin uskosta.

Suomessa perinteisesti ei ole luotettu Moskovan ortodokseihin eikä Virossakaan, koska organisaatio on nähty keinona syöttää maahan illegaaleja.

Kuitenkin monet venäläiset Virossa pitivät tuota kampanjaa uskontoa loukkaavana politiikan tekona. Sen vuoksi Viron tullit Venäjälle kaksinkertaistettiin esimerkiksi suomalaisista ja Paulig Exportin Viron paahtimoinvestointi meni pieleen.

Tuosta muslimien tilanteesta ei ole paljoa juttua. En usko, että varsinaiset venäläiset kuin Edgar Savisaarkaan aktiivisesti toimisivat islamin hyväksi. Kaupunkihan voi vaikuttaa kiinteistöihin.