Tiistai 21.11.2017

HS: Huostaanotot Suomessa satojen miljoonien liiketoimintaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.10.2012 07:14

Lasten huostaanotto on Suomessa satojen miljoonien arvoinen ala, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan terveysalan suuret yksityiset yritykset ovat entistä kiinnostuneempia lasten sijaishuollon järjestämisestä. 

HS:n mukaan lasten sijaishuolto on jopa 620 miljoonan euron liikeala. Sijiashuollossa toimii useita pieniä yrityksiä. HS:n mukaan ne ovat saaneet terveysalan suuryrityksiltä ostotarjouksia.

Huostaanotot ovat lisääntyneet Suomessa voimakkaasti. Muun muassa avustusjärjestö Helsinki Missio on kritisoinut huostaanottojen määrää kampanjallaanJärjestön mukaan huostaanottojen määrä on räjähtänyt 1990-luvun alusta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

astrid mustonen

Aiheellinen kirjoitus ja aiheellinen kannanotto Hesan tapahtumalla (missio). Mielestäni lasten ja perheiden asioilla ei ole syytä käydä bisnestä.

Kerran huvikseni katselin netistä jonkun lastensuojelulaitoksen yhteystietojen kautta omistussuhteita ja henkilöiden yhteyksiä. Ei ne suinkaan mitään salaisia olleet mutta pisti silmään että henkilöllä oli taustoja rakennusfirmojen ja muidenkin samansuuntaisten selkeästi bisnestarkoituksella olevien juttujen kanssa.

Ei kai siinä mitään. Mutta.
Lastensuojelupaikat. Etusijalla on jokin muu juttu kun kannattavuus. Tiedän että isot firmatkin ylläpitävät osastoja jne. Siinä liikutaan aika aralla alueella.

Lapset ovat kauppatavaraa.

ei kaikki ole ihan oikein , aina, vaikka hyvältä näyttäisikin, t helen

Jon Hellevig

Tämä on kuin jenkkien vankilabisnes. USAssa on maailman eniten vankeja suhteessa väestölukuun. Totta kai kun vankilat ovat yksityinen bisnes. Ja totta kai kai lapset otetaan Suomessa huostaan kun se on tällainen tuottava bisnes. Kohta varmaan tulee näyttöä siitä että mitä korruptiota tähän ihmiskauppaan liittyy