Maanantai 20.5.2019

Tämän Nashi-tytön kimppuun hyökättiin

Luotu: 
23.3.2009 18:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Mark Siryk ja Polina
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Tällainen hengityssuoja Nashi-kannattaja Polinalta revittiin päästä.

Viron menneisyyden käsittelyn takia järjestetyt mielenosoitukset Helsingissä sujuivat pääosin rauhallisesti. Muutama yhteenotto suomalaisten ja Virosta tulleiden venäläisten mielenosoittajien välillä kuitenkin tapahtui.

Tilanteet sattuivat Sofi Oksasen ja Imbi Pajun Viron menneisyyttä käsittelevän kirjan julkistamistilaisuudessa Sanomatalossa.

– Seisoin [Sanomatalon] käytävällä, kun minulta revittiin hengityssuoja naamaltani, 18-vuotias Polina kertoi elokuvateatteri Orionin edessä.

Polina kuvasi hyökkääjää noin 60-vuotiaaksi suomalaiseksi mieheksi.

Samassa paikassa Sanomatalon mediatorin viereisellä ahtaalla käytävällä sattui toinenkin episodi.

– Ihmiset yrittivät repiä minulta lippua kädestä ja käskivät meitä menemään pois Suomesta, Viron Nashien komissaari Mark Siryk kertoi puolestaan.

Nashi-järjestön kannattajia saapui Suomeen Sirykin mukaan seitsemän, joista kuusi oli vironvenäläisiä ja yksi Liettuasta. Aiemmin päivällä toinen mielenosoittaja kertoi Uudelle Suomelle, että Suomeen saapui seitsemän mielenosoittajaa, joista kolme oli Pietarista, yksi Liettuasta ja loput kolme Virosta.

Paikalla oli kymmeniä poliiseja ja muutama sata ihmistä. Poliisin yleisjohtajana paikalla toiminut komisario Jari Mäkiniemi kertoo Uudelle Suomelle, että ennakko-odotuksiin nähden kaikki sujui ”yllättävän rauhallisesti”. Mielenosoittajien lippuja oli revitty Sanomatalossa, mutta Mäkiniemi ei, kuka repi ja kenen lippuja.

Putin-nuoriksikin kutsuttujen Nashi-tukijoiden mielestä Oksasen ja Pajun kirja sekä illalla järjestetty seminaari on Venäjän-vastainen.
Nashi-kannattajia Suomeen kutsuneen Johan Bäckmanin mukaan mielenosoittajat kohtasivat aggressiivista käytöstä lähinnä laitapuolenkulkijoilta.

– Mitään kovin älykästä keskustelua ei meidän vastustajien kanssa syntynyt. Lopussa saatiin pientä väittelyä, mikä oli kivaa, Bäckman kertasi elokuvateatteri Orionin edessä Sanomatalon mielenosoitusta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

marolanpiika

Ilman huolenpitoa Suomessa ei olisi Jorma Ollilaa, Erkki Tuomiojaa jne. tänäpäivänä höyryämässä. Filmejä, joista asiaa selviää, löytyy SUPOlta, mutta ne on piilotettu siinä missä Tarja Halosen STASI-yhteydetkin vai mitä herra Tiitinen? Sukkahousufani on palkittu valtion piilotuspalkinnolla ja sen todistuksena virka-asema senkun kohoaa pilviin.

Juhani Putkinen

Nashi sinne ja nashi tänne - missä viipyy selostus kirjan julkistamistilaisuudesta ja kirja-arvostelu?

Odotan myös reportaashia seminaarista ja elokuvista ja arviointia Soviet Storystä.

Muutama kahjo kommunisti ja muut hihhulit ovat saaneet taatusti tarpeeksi mainosta.

semi

Esiin tärkeän seikan, mutta tiedämme molemmat että TV aika maksaa paljon rahaa, siksi tämmöinen mainostapahtuma on tärkeä niille joilla rahaa ei muuten ole.

Mutta erittäin hyvä kysymyksen heitit, minäkin kaipaisin nyt kirja arvostelua ja elokuva arvostelua. Nythän vielä olemme tässä mainostapahtuman arvostelussa, mikä nyky syklillä on jo vanhaa kauraa.

Myös ooppera voisi olla kiva näistä historiallisista tapahtumista, lapuan oopperan paluu 2. "Nyt salamat iskee"

tapio_o_neva

"Наши" протестуют против антирусской пропаганды в Финляндии
http://www.nashi.su/news/26659

Nashi suostui vihdoin pelastamaan Bäckmanin katu-uskottavuuden rippeet: se ottaa omalle kontolleen mielenosoituksen siksi, että on jo nimenomaan todistettu se, ettei Nashi osallistunut mielenosoitukseen Helsingissä, vaan ainoastaan Yövartio. Todella reilusti tehty Nashilta Suomen Antifasitiselle Komitealle, joka ei olisi ansainnut tukea. Valokuvat ovat kuitenkin Viron Pietarin pääkonsulaatista.

Nashi pitää monesta kohtaa väärennettyä The Soviet Storya loukkauksena Suomen kansalaisia kohtaan. Tähän ei ole vaikea yhtyä.

Minä

Moi. Katsoin eilen tuon mainitun The Soviet Storyn. Alkoi kiinnostaa, että mitkä kohdat siinä oli väärää tai harhaanjohtavaa? Voisitko valaista, kun sinä ilmeisesti olet asiasta perillä. Myös linkki perusteluihin kelpaa, kunhan on suomea tai englantia, koska muita kieliä en osaa sitä vähääkään. Kiitos.

tapio_o_neva

# On esitetty väitteitä, että osa autenttisisista filmeistä olisi liitetty vääriin yhteyksiin. Tämä pitäisi tarkentaa. Filmissä on hyvää nimenomaan nämä autenttiset kuvat.

# Väite NKVD:n ja Gestapon yhteistyöstä pitäisi yrittää tarkistaa. David Irgin kiistää sen, venäläiset kiistävät sen, koska se osoittasi neuvostohallinnon ja kansallissosialistisen hallinnon varhaista läheistä yhteistyötä jo ennen 23.8.1939. Virallisestihan Neuvostoliitto vastusti Saksan valtapyrkimyksiä jo 1936 alkaen Kansainliitosta ja Neuvostoliitto tuki Espanjan tasavaltaa fasistien vastaisessa taistelussa Espanjan sisällissodassa.

# Poliitikkojen esiintyminen filmissä on turha, mutta selittyy Euroopan parlamentin rahoituksella.

Suomalaiselle filmi ei aiheuta sen kummempia väristyksiä, koska Suomessa on aina tiedetty kansallissosialismin ja sosialismin sukulaisuus, minkä antifasistit pyrkivät kiistämään. Saksan vallankumous 1933-1934 oli ennen pitkien puukkojen yötä myös sosialistinen. Kansallissosialismi oli sosialismin tapaan ateistinen.

Kaikki fasistiset liikkeet yleensä vetoavat porvareiden tapaan uskontoon (katolilaisuuteen) ja isänmaahan. Sosialidemokraatti Benito Mussolinin fasismi oli fasismia, ei kansallissosialismia.

Sen sijaan sosialidemokraatti Adolf Hitlerin kansallissosialismi oli alkuvaiheissaan myös sosialistista pitkien puukkojen yöhön saakka, jolloin SA masennettiin.

Ola

J Bäckmanhan on oikea fasistinen jäänne. Missä lie kasvanut ja perusteellisen provokaattori koulutuksensa saanut. Todennäköisesti aikoinaan Moskovan kovissa puoluekouluissa.

Harva kykenee tänä päivänä kutsumaan vieraan valtion järjestöjen edustajia omaan maahansa protestoimaan ja tarvittaessa mellakoimaan siellä järjestettävää tilaisuutta vastaan, joka käsittelee vieraan valtion miehityksen aikaisia rikoksia.

Lisää tällaisia Bäckmaneja niin viha ja aseiden kalistelu eivät ole kaukana. Sen taidon Bäckman osaa. Suomen kaltainen yhteiskunta on toistaiseksi voimaton näitä fasistisia piirteitä omaavia jäänteitä kohtaan. Helvetin Enkelit ja Bandidosit saadan jotenkuten pysymään aisoissa. Mutta Bäckmanit...

semi

On jotenkuten kurissa mutta irti on päässyt keskusta ja Kokoomus, Vanhasen ja Stubin päristelyltä ei Suomi neito ole turvassa.

Helvetin Enkeleiden kanssa Stubilla on paljon yhteistä, molemmat diggaavat Amerikkaa ja päristelyä. Helvetin Enkelit prätkien ja Stubb Natoa. Molemmat tahot kaipaavat hiukan koulutusta puolueelta jota Kokoomus ei kykene antamaan.

PS: Suomalaiset olivat uutisen mukaan niitä päälle kävijöitä.

Ola

Bäckman voi vielä päästä historian kirjoihin muinaisjäänteenä kommunistisen fasistihallinnon kouluesimerkkinä, samalla edustaen tiukkaa viidettä kolonnaa maassamme. On siinä tavoitteita.

Hertta ja isä Kuusinen kääntyilevät varmaan haudassaan todeten, tämäkö on meidän perintö: Suomeen venäläisiä provokaattoreita raahaava dosentti. Taitaa olla parempi sekin kuin ei mitään. Bäckmanhan sentään yrittää lietsoa vihaa, mutta huonoin tuloksin.

Basset Hound

joo'o...
ja luultavasti ehti venäläinen pressiväki ottaa kuvat tuosta tempauksesta ja pääsee esittelemään sitä medioissaan otsikolla "suomalaiset fasistit pahoinpitelevät rauhallista nahsi-tyttöä"
Voisi yrittää ajatella näitä juttuja loppuun asti, ennen kuin menee hölmöilemään...

tapio_o_neva

On oletettavaa, että Venäjän federaation presidentti Dmitri Medvedev tarjoaa OMON:ia avuksi Helsinkiin, kun Anne Holmlund, Mikko Paatero tai Helsingin poliisipäällikkö eivät kykene pitämään järjestystä Sanoma-talossa.

Lapualainen

Suomeen ei tarvita lisää kommarinatseja vaan he voivat mennä Siperiaan korkoa kasvamaan. Sofia ja Imbi ovat tehneet miehen työn paljastaessaan Neuvostovenäjän valtioterrorin ja ihmisoikeusrikokset. Kaikki venäläiset eivät varmasti olleet osallisia julmuuksiin mutta välillä tuntuu siltä että venäläistä rotua pitäisi ulkopuolisen toimesta hieman "jalostaa".

AB

"...välillä tuntuu siltä että venäläistä rotua pitäisi ulkopuolisen toimesta hieman "jalostaa" (Lapualainen)

Siinä on fasistin puhe parhaimmillaan. Piileekö lapualaisen tunnuksen takana itse herra Pöntinen tai muu hyvin ravittu, hyvin puettu henkinen debiili?

Mediafarssi on ohi. Ovatko ohi venäläisen kielivähemmistön ihmisoikeusongelmat? Mitä mieltä olet Meppiehdokas?

AB

LosParanoias

"Mitään kovin älykästä keskustelua ei meidän vastustajien kanssa syntynyt. Lopussa saatiin pientä väittelyä, mikä oli kivaa, Bäckman kertasi elokuvateatteri Orionin edessä Sanomatalon mielenosoitusta"

Johtuisikohan keskustelun toisen osapuolen älykkyyspulasta.

pakista

Mitään kovin älykästä keskustelua ei meidän vastustajien kanssa syntynyt. Lopussa saatiin pientä väittelyä, mikä oli kivaa, Bäckman kertasi elokuvateatteri Orionin edessä Sanomatalon mielenosoitusta.

-------------------------

Syynä oli varmaankin vanha totuus: (dosentin)joukossa tyhmyys tiivistyy.

Vieras

Kyllä Uusi Suomi jaksaa repiä iloa irti parin Nashin Suomen vierailusta. Mitätön pikkujuttu, joka kerää menneisyydessä piehtaroivia hihhuleita paikalle.

Vai hyökkäsi joku nashi-tytön kimppuun, aika hurjaa menoa.

Vieras

"Johan Bäckmanin mukaan"

Eli siis heppulin, joka järjesti koko tilaisuuden ja varmasti valehtelee mitä tahansa: Siis roskaa ja todellisuus on jotain ihan muuta.

Huvittavaa muuten miten toisilta on naamioituminen mielenosoituksissa kielletty ja toisilta ei: Mitä poliisi teki tässä tapauksessa? Ei mitään.

Selitys "hengityssuojaimesta" parin asteen pakkasessa on lähinnä säälittävä, naamio mikä naamio. Mutta kyse onkin siitä että ketä vastaan mieltä osoitetaan, ainakin poliisin näkökulmasta, siis mielivaltaa.

tapio_o_neva

Hengityssuojain suojelee kokdemia hapankaalin ja vanhan vodkan hajulta sekä influenssalta.

Ehdotan, että tulevaisuudessa mieltä on osoitettava ilman housuja. Monet tuntevat ystävänsä siitä parhaiten.

Suojainkielto loukkaa yksityisyyttä. Ehdotan, että jatkossa mieltä osoitetaan integraalikypärät päässä tummalla visiirillä.

AMakinen

Mukaillen Kuusisen Terijoen nukkehallituksen tunnettua julistusta "Antifasistien kauhuksi ja kansan suuren enemmistön iloksi" Soviet Story-niminen elokuva esitetään Kansallisen audiovisuaalisen arkiston (Kava) kevätohjelmistossa maanantaina 27.04. klo 17:00 alkaen elokuvateatteri Orionissa.

http://www.kava.fi/verkkokauppa/naytosluettelo

Ohjelmistossa on kuten näkyy paljon muutakin kovaa kamaa, josta dosentti Bäckman vetää taas herneen nenäänsä ja toimittaja Hietanen voi pyytää Putinilta tankkeja Helsinkiin.

Oksasen ja Pajun kirjan julkistamiseen 23.3.09 liittyneellä Viron suurlähetystön vastaanotolla elokuvateateri Orionissa ko. ohjelmisto esiteltiin yhtenä tilaisuuden alustuksista.

Valitettavasti "Vieras" 23.3.2009 19:04 iloitsit ennen aikojaan. Yksi mielenosoituksenne päätavoitteista ei siis toteutunut tältäkään osin.

J.Aus

Hyvät suomalaiset ystävät, "našhin" jäsennet ovat varmoja että Suomi aloitti Talvisotaan! Samoin on Karjalaa Viiburineen ja Petsamo vanhoja veneläisia alueitaa ... ja suomalainen historiakirjotus on täysin väärä! Se on venelaisille ja Venejän valtiolle loukkava valhetta ...
Hyvät suomalaiset ystävät, olka varuilla!
Pari asija myös historiasta ja ajatelutavoista saarenmaalaiselta kannalta katsottuna:
http://www.narsussociety.com