Sunnuntai 26.5.2019

Perussuomalaiset aloitti jättiselvityksen

Luotu: 
28.10.2012 12:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Reijo Tossavainen toimii Suomen Perustan hallituksen puheenjohtajana.
|

Perussuomalaiset on perustanut oman ajatushautomon nimeltään Suomen Perusta. Ajatuspajan hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Reijo Tossavainen kertoo Uudelle Suomelle, että säätiömuotoinen ajatuspaja perustettiin virallisesti muutama päivä sitten.

- Ehdotin tätä ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten. Nyt kesällä esitin asiaa uudelleen, ja tätä on valmisteltu kesästä lähtien, Tossvainen kertoo.

Suomen Perusta on jo aloittanut ensimmäisen laajan hankkeensa. Siinä on tarkoitus selvittää Euroopan velkakriisin vaikutuksia ja vaihtoehtoja Suomelle. Varsinaisen selvityksen tekee Pellervon taloustutkimus.

- Halusimme täysin ulkopuolisen tahon selvittämään asiaa, Tossavainen kertoo.

- Tarkoitus on selvittää, jatkaako Suomi virallista linjaa. Hankkeessa selvitetään myös muita käytännön vaihtoehtoja, kuten sitä, tulisiko etelävaltioiden lähteä pois eurosta tai asiansa hyvin hoitaneiden maiden perustaa oma liittonsa.

Selvitys valmistuu marraskuun puolivälin tietämissä.

- On vastuutonta, ettei aiemmin ole pohdittu vaihtoehtoja, sanoo Tossavainen.

Ajatuspaja suunnittelee teettävänsä selvityksiä myös maahanmuuton kokonaiskustannuksista sekä kuntien palvelukentästä.

Tossavainen sanoo, että valtion budjetissa maahanmuuton kustannukset ovat reilut 200 miljoonaa euroa. Selvitykseen halutaan kuitenkin mukaan myös välilliset kustannukset. Tossavaisen mukaan maahanmuutosta koituu kustannuksia muun muassa kunnille ja poliisille.

- Viime vaalikaudella esitettiin kustannusten selvittämistä, mutta silloin ministeri [Astrid] Thors (r.) sanoi, ettei sitä voida laskea, Tossavainen sanoo.

Suomen Perusta haluaa nostaa keskusteluun myös kuntien palvelukentän ja sen, mitkä palvelut kansalaisen tulee saada maksutta.

Suomen Perustan peruspääoma on 50 000 euroa. Raha on saatu puolueelta. Ajatuspaja rahoittaa toimintaansa pääosin puolueen sekä valtion tukien avulla.

- Muilla puolueilla on vastaavia säätiöitä, esimerkiksi demareilla Kalevi Sorsan Säätiö ja kokoomuksella Suomen Toivo, Tossavainen sanoo.

Tossavainen toimii Suomen Perustan hallituksen puheenjohtajana. Muut hallituksen jäsenet ovat kansanedustajat Jussi Niinistö, Jussi Halla-aho, Hanna Mäntylä ja Pirkko Mattila sekä emeritusprofessori Erkki Havansi ja perussuomalaisten nuortenjärjestön puheenjohtaja Simon Elo. Ajatuspajan toiminnanjohtajana toimii Simo Grönroos.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Artturi Noitalahti

"- Tarkoitus on selvittää, jatkaako Suomi virallista linjaa. Hankkeessa selvitetään myös muita käytännön vaihtoehtoja, kuten sitä, tulisiko etelävaltioiden lähteä pois eurosta tai asiansa hyvin hoitaneiden maiden perustaa oma liittonsa."

Selvitetäänkö myös se vaihtoehto, että palattaisiin takaisin omaan, lailliseen valuuttaamme, markkaan?

Mark Andersson

RT: "On vastuutonta, ettei aiemmin ole pohdittu vaihtoehtoja"

Mistä ihmeestä herra Tossavainen päättelee niin? Siitäkö, ettei mediassa kiljuta joka päivä otsikoissa nimenomaan Perussuomalaista vaihtoehtoa. Muita vaihtoehtoja on kyllä ollut esillä yllin kyllin, eikä perusvaihtoehtokaan pimentoon ole jäänyt. Päin vastoin.

Hallituksen virallinen tiedotus tuskin menee huutelemaan jotain linjasta poikkeavaa, mutta on vainoharhaista kuvitella ja populistista uskotella, että hallituksen ja valtiovallan piirissä MITÄÄN vahtoehtoja ei olisi edes POHDITTU.

Matti Piilinen

Siittä se alkaa nimittäin paluu todellisuuteen. Persussit perustaa säätiöitä, vaikka jokin aika sitten poulueen puheenjohtaja arvosteli kovin sanoin varsinkin ruotsinkielisten omistamien säätiöiden verotuksen erityiskohtelua. Nyt Soini perustelee, kaikki on tehty Suomen lakia noudattaen.

Olavi Laitala

"Suomen Perusta on jo aloittanut ensimmäisen laajan hankkeensa. Siinä on tarkoitus selvittää Euroopan velkakriisin vaikutuksia ja vaihtoehtoja Suomelle. Varsinaisen selvityksen tekee Pellervon taloustutkimus.

- Halusimme täysin ulkopuolisen tahon selvittämään asiaa, Tossavainen kertoo."

PTT "täysin ulkopuolinen taho" ??? Mistä lähtien? Vau!

Heikki Toimela

Tuo sana ajatushautomo johtaa harhaan. Pellervon tutkimuskeskus ei todellakaan ole täysin ulkopuolinen, kuten Tossavainen sanoo, vaan lähellä Kepua oleva tutkimuslaitos.

Jos persujen ajatushautomo ei pysty edes itse hautomaan ajatuksiaan niin mikä tarkoitus tuollaisella säätiöllä on?

Samuli Mikkola

Suomen persusta selvittää, mutta millä luvuilla? Ei niitä ole kellään hallussaan, joten kaikki selvitykset tulevat olemaan poliittisesti värittyneitä. Lasketaanko esim. maahanmuuton tuloihin ulkomaalaisten perustamat yritykset, jotka ovat tuottaneet miljoonia euroja? Jotkut jopa satoja vuosia.

Reijo Kallinen

Kyllä on varsinmainen neronleimaus tämä Suomen Perusta. Persuissa on huumorintajua kun Tossavainen on nimetty putiikin puheenjohtajaksi. Oma vaaransa on siinä, että hän pahottaa entistä enemmän mielensä. Nyt se tapahtuu "vain" kerran päivässä. Mitä sitten jos sitä tapahtuu vaikka kerran tunnissa. Eihän sitä sitten ehdi ja pysty marmattamaan kuin itkijäeukot, että meitä vainotaan, meitä syrjitään, etelän media pilkkaa ja vääristelee.
Kaikenlaiset Pravdat, kuten Yle, Helsingin Sanomat vääristelevät kaikkia asioita.
Pidetään esillä väärämielisesti esillä, että persut hävittivät jytkystä 252761 ääntä. Häveliäisesti persut vaikenevat tästä. Samaa radiohiljaisuutta noudatetaan Kymen vaalituloksesta jossa persut hävittivät 17548 ääntä. Jos tällainen tulos toteutuu seuraavissa ek-vaaleissa niin voi käydä niin, että Tossavaisen ajatushautomo muuttaa Kanarian saarille.
Kumman hiljaisesti persut ovat suhtautuneet siihen, että Helsingissä persut kadottivat 18595 ääntä jääden Vasemmistoliiton taakse 9,4 prosentilla, Vasemmisto sai 10,2 prosenttia äänistä.
Se on tietysti totta, että persut voittivat verrattuna edelliseen kuntavaaliin. Muistan oikein hyvin kun ennen vaaleja persut uhosivat nousevansa suurimmaksi puolueeksi. Haaveeksi jäi. Kävi kuin laulussa, että "kauas pilvet karkaavat".

Mark Andersson

Villi veikkaukseni on, että jo ensi eduskuntavaaleissa Persut ovat jakaantuneet kahtia, soinilaisiin ja halla-aholaisiin. Soini tulee saamaan viisitoista paikkaa ja Halla-aho kolme. Kuntapuolella Persut ovat neljässä vuodessa tapelleet itsensä hengiltä ja seuraa plutku.

Historialla on näet tapana toistaa itseään, niin myös SMP:n ja Perussuomalaisten tapauksessa.

Jani Heikkilä

Historia todellakin toistaa aina itseään. Ihminen vaan ei opi...

Suotavaa toki olisi, jos historia tässä tapauksessa tosiaan peilaisi SMP:n kohtalon, eikä alkaisi toistaa samaa, dramaattisempaa linjaa, jollaista Suomessa vedettiin n. 80 vuotta sitten. Selviäisimme nähkääs paljon vähemmillä muilutuksilla.