Maanantai 17.6.2019

Varo tätä numeroa - suomalaisia huijataan Googlessa

Luotu: 
1.11.2012 13:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Espanjalaisyritys houkuttelee Kelan asiakkaita soittamaan maksulliseen numeropalveluun.

Kansaneläkelaitoksen (Kela) asiakaspalvelun numeroa verkosta etsivää suomalaista yritetään huijata internetissä.

Kelan mukaan ulkomainen yrityshakemisto rahastaa Kelan puhelinnumerolla. Espanjalainen yrityshakemisto houkuttelee hakukone Googlen käyttäjiä kysymään Kelan asiakaspalvelun puhelinnumeron maksullisesta palvelusta.

Puhelun hinnaksi ilmoitetaan 1,66 euroa minuutilta. Soitettuaan 0600-alkuiseen numeroon ja näppäiltyään annetun alanumeron asiakas päätyy Kelan maksupäivätiedustelujen automaattiseen puhelinpalveluun, ei varsinaisiin palvelunumeroihin.

Kelan asiakkaat voivat erehtyä soittamaan numeroon, sillä  yrityksen mainos nousee Googlessa ensimmäiseksi haulla "Kela asiakaspalvelu".

Chrome-selaimella kokeiltaessa mainosta ei löytynyt Google-haulla, mutta esimerkiksi Firefox-selaimella mainos on ensimmäisenä hakutulosten listalla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Korhonen

Omituista: tuollaista linkkiä en nähnyt lainkaan kun suoritin sen uutisessa kerrotun Google-haun.

Kelan puheluhinnoista ilmoittaa KELA itse näin:

"Puhelun hinta
Puhelu Kelan palvelunumeroon maksaa:

* kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksu (pvm)
* matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksu (mpm)
* ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Kela maksaa 020-numerosta aiheutuvan ylimääräisen kustannuksen. Jos käytät puhepakettia, sinun kannattaa tarkistaa operaattoriltasi, sisältyvätkö 020-alkuiset puhelut siihen."

Mauno Strandén

Katsoin mitä maksavat 020 alkuisiin, niin niitä oli 50-100 erilaista, joissa Saunalahdella jotkut oli ilmaisia ja jotkut 0,28€/min ja siltä ja väliltä. Minä soitan Skypellä, niin se maksaa 0,09€ koko puhelu vaikka kestäisi tunteja.
Rahan kulun näen ainakin minä, saldosta ollessani puhelimessa! Ainoita on joissa ei pääse halvalla soittamaan Skypelläkään on poliisin numero, se syö rahaa kiivaasti 075 alkuinen..