Tiistai 16.7.2019

Kokoomusnuoret: ”Perjantai-illan yksityisajattelua” - Schubak: Myös opintotuessa ongelmia

Luotu: 
2.11.2012 20:08
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomusnuorten varapuheenjohtajan Saul Schubakin mukaan lapsilisä ja muut verorahoitetut tuet aiheuttavat sivuvaikutuksina kannustinongelmia.

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak kohahdutti perjantaina lapsilisiä koskeneella Facebook-kommentoinnillaan.

Schubak kirjoitti viestiketjussa kaverinsa seinällä muun muassa, että "on järjenvastaista, että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta". 

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Häkkänen kertoo Uudelle Suomelle, että liitto irtisanoutuu varapuheenjohtajansa lapsilisiä koskeneista kommenteista. Häkkäsen mukaan liiton linja lapsilisiin on, että nykyinen järjestelmä on hyvä.

Schubak myöntää Uudelle Suomelle, että sanavalintaa Facebookissa olisi pitänyt miettiä tarkemmin. Sitä mieltä hän kuitenkin kertoo olevansa, että lapsilisät pitäisi poistaa kokonaan.

- Lapsilisillä ja muilla tulonsiirroilla on hyviä vaikutuksia, mutta myös negatiivisia sivuvaikutuksia, joita ei ole otettu tarpeeksi huomioon, Schubak sanoo.

Schubakin mukaan lapsilisät lisäävät syrjäytymistä, sillä ne kannustavat perheitä hankkimaan lapsia huolimatta siitä, onko perheellä mahdollisuuksia ottaa vastuuta lapsen kasvattamisesta. Verorahoilla rahoitettu tuki on Schubakin mukaan käytännössä tulonsiirto rikkailta perheiltä köyhemmille.

Schubakin mukaan lapsilisien lisäksi kriittisesti pitäisi suhtautua muihinkin verorahoitteisiin tukiin kuin lapsilisiin. Yksi sellainen on opintotuki. 

- Kaikkiin verorahoitteisiin tukiin liittyy kannustinongelmia. Yksi esimerkki on opintotuki, joka on johtanut siihen, että meidän yhteiskunnassamme tarvitaan maisterintutkinto ammatteihin, joita muualla tehdään jo kandintutkinnolla, Schubak sanoo.  

Kokoomusnuoret pitää möläytyksenä

Kokoomusnuorten puheenjohtajan Antti Häkkäsen mukaan Schubakin lapsilisäkommenteissa on kyse ”yksityishenkilön perjantai-illan ajattelusta”.

- Saul on suorittanut pienen möläytyksen, Häkkänen sanoo.

Puheenjohtaja kertoo jo antaneensa Schubakille palautetta asiasta.

Kokoomusnuoria on kuitenkin pidetty kokoomuksen oikeimman laidan edustajina. Häkkäsen mukaan kokoomusnuorissa halutaan tarkastella etuja kriittisesti, vaikka Schubakin kommentteja Häkkänen pitääkin yksinkertaisesti ”möläytyksenä”.

- Olemme velkaantumisen katkaisun kannalla. Suomessa pitää tehdä voimakkaita toimenpiteitä, ja jo saavutettuja etuja ja veroilla rahoitettuja tukia pitää pystyä kyseenalaistamaan. Esimerkiksi sairauspäiväkarenssi on yksi sellainen asia, Häkkänen sanoo.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kalervo Laaksonen

Tämä lausunto kuvastaa suureesti köyhän osapuolen halveeraamista. Kokoomuksen nuorten varapuheen johtajan lausunto kuvastaa kypsymättömyyttä ja suurta halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat köyhiä. Eivät he ole köyhiä omasta syystään ,vaan sen vuoksi, että Suomi ei ole pystynyt huolehtimaan meidän herramme pienemmistä, antamalla heille töitä, joilla elättää perheensä. Kokoomuksen kannattajat ovat ns. hyvin vointi perheistä, joille tärkeintä on rikastua ja se useinkin tapahtuu köyhän ihmisen kustannuksella. Siitä huolimatta, köyhää ei pidä halveksua

Antti Numminen

Jaha, kokoomusnuoret ottivat yhden askeleen lisää äärioikealle. Nyt uskalletaan paljastaa vähän todellista karvaa kun kuntavaalit ovat ohi ja seuraaviin eduskuntavaaleihin vielä aikaa. Kokoomuksen Suomiuudistus taitaakin sisältää paluun luokkayhteiskuntaan.

Panu Peltonen

Jaa että lapsilisät kannustavat persaukisia lisääntymään? Ok. Kokoomus säätänee sitten lain, että lapsilisää myönnetään vain niille, joilla on riittävästi varallisuutta ja vähintään yksi purjevene. Onko tuolla tyypillä yhtään lasta tai mitään muuta kompetenssia ottaa kantaa asiaan??? Niin oikeistolainen kuin olenkin niin koksuille ei minun ääntäni ole tippunut eikä tipu.

Juhani Piironen

Olet täysin väärässä. HÄN nimenomaan sanoi että veronmaksajien ei tulisi tukea ihmisten lisääntymistä. Afrikassakin on lapsia eniten köyhissä perheissä. Joten kyllä Suomessa edelleenkin olisi mahdollista lisääntyä.

Itseni mielestä lapsilisä ei olisi ensimmäinen tuki, joka pitäisi poistaa. Mutta tukia on noin 70 liikaa rahallisesti.

Kaija-Liisa Nissinen

Hei, kyykytetäänhän mummojakin. Kansaneläkkeen perusosa poistettiin jo monta vuotta sitten, eikä kukaan älähtänyt. Sen myötä mummoilta tippui eläkeläiasoikeus mm. Hesan busseissa. Ja keille se oikeus siirtyi: vauvanvaunuilla busseihin tulevalle vanhemmalle, joka nykyisin pääsee ilmaiseksi.

Eläkeläinen maksoi ennen sentään eläkeläislipun samoin kuin opiskelija maksoi opiskelijalipun. Ja maksaa muuten vieläkin, mutta eläkeläinen ei, ellei sitten ole kansaneläkeläinen.

Puolittakaa edes se lapsilisä ja maksaa se toinen puoli isälle!

Jussi Vaarala

'' Verorahoilla rahoitettu tuki on Schubakin mukaan käytännössä tulonsiirto rikkailta perheiltä köyhemmille. ''

Se on niin vaarin niin vaarin - etenkin niiden mielesta jotka ovat kasvattaneet rikkautensa tulonsiirtoina köyhilta rikkaille.

Sehan

Jussi Vaarala

'' Verorahoilla rahoitettu tuki on Schubakin mukaan käytännössä tulonsiirto rikkailta perheiltä köyhemmille. ''

Se on niin vaarin niin vaarin - etenkin niiden mielesta jotka ovat kasvattaneet rikkautensa tulonsiirtoina köyhilta rikkaille.

Sehan

Rami Ovaskainen

Niin paljon kuin Kokoomuksesta ajoittain kuuluu järkeäkin, niin tällaiset möläykset aivan liian usein pistävät äänestyskäyttäytymisen kauas kokoomuslaisista...
Jos nyt välttämättä halutaan säästää lapsilisistä, niin otetaan sitten tietyn tulorajan jälkeen ne pois rikkaimmilta. Hoituuhan sitä säästöä niinkin. Löytyykö kokoomuslaisista paljonkin kannatusta tälle säästömuodolle.... no sitähän minäkin... eli rikkaimmilla pitää muka olla etuja, joita he eivät edes tarvitse...

Mikäli köyhimmiltä otetaan taas tukia pois, niin siinä tulee vastaan tuo ikävä liukuvuus.... ok, otetaan narkomaaneiksi luokitelluilta tuet pois.. ok, otetaan alkoholisteiksi luokitelluilta tuet pois... ok, otetaan terveyspalveluissa mielen osalta joltain osin sairaiksi luokitelluilta lapsilisät pois... ok, otetaan lihaviksi luokitelluilta lapsilisien tuet pois... ok, otetaan heikkokuntoisiksi luokitelluilta tuet pois... ok, otetaan liian huonoa palkkaa tienaavilta lapsilisät pois... ja sitä rataa... kaikilta muilta tuet pois paitsi keskiluokalta ja rikkaimmilta.... voi kai sen noinkin ajatella, jos mieli on pahasti kieroutunut..

Ja mitä jos noihin luokitellut kansalaiset silti tekevät lapsia... luonto kun on... lapset vain kärsivät entistä enemmän vai luodaanko joku automaattinen lasten huostaanotto "vääränlaisilta"..

Ei ole ihan ensimmäinen kokoomusnuori joka "möläyttelee" todellisia mielipiteitään mukavan avuliaasti... saapahan selville mitä mieltä aidosti ollaan, joten siinä mielessä kiitän rehellisyydestä. Arvostan aina aitoa rehellisyyttä, vaikka olisinkin täysin eri mieltä.

Matti Auer

Nämä nuoret ovat tulevia Suomen poliitikkoja ja minua alkoi oikeasti tulevaisuus pelottamaan.

Samainen Schubak ehdotti aikaisemmin juoppojen ja narkkareiden kastraatiota sosiaalitoimen varojen säästämiseksi, joten kannattaako ottaa todesta kaikkia lausuntoja? Toivottavasti näin.

Tapio Neva

Tämä on merkittävä puheenvuoro liittyen sote-uudistukseen. Sosiaalisia tulonsiirtojahan on noin 30 000 000 000 euroa vuodessa budjetissa. Olisi mielenkiintoista tietää, onko Schubackin lausunto elimellinen osa suomalaista sasismia ja miten Schubakin entinen master, Kimmo Sasi itse näkee tilanteen.

Onkohan Wille Rydmankin samaa mieltä - tai sosiaali- ja terveysministeri?

Olisi ollut hyvä keskustella tämäkin säästökohde jo ennen kunnallisvaaleja. Se varmaan olisi lisännyt Kokoomuksen kannatusta köyhäkokoomuslaisten piirissä.

Asiaa voisi toki laajentaa terveydenhoitoon. Miksi ylläpidetään ihmisiä, joista ei ole hallinnollista verovoittoa, ei valtiovarainministeriölle eikä kunnille?

Asiaa voisi tarkastella myös Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksen kannalta. Onhan Kansallinen Kokoomus myös varatuomaripuolue.

Minusta on hyvä, että Shuback on avoimesti ja rehellisesti - tosin hieman häveliäästi kunnallisvaalien jälkeen - esittänyt kauhisteltavia sisältöjä.

T. O. N.

Jyri Kokkonen

Kokoomuksen Komsomolin varapuheenjohtajan avoimuutta - ja rehellistä luokkakantaista asennetta - pitää toki kunnioittaa, mutta noilla puheilla ei liioin pääse raskaampiin sarjoihin poliittisessa elämässä.
Eipä näytä ainakaan tällä poliittisella broilerilla olevan kovin paljon pelisilmää sen enempää puolueensa etua kuin omaa uraansa ajatellen.

Tapio Neva

Wille Rydman alkaa osoittaa suuren valtiomiehen piirteitä, jos on laittanut varaosansa kokeilemaan kepillä jäätä näillä suojilla.

Kokoomusnuoret tiedostavat hukkuvansa eurososialidemokratiaan ja kokeilleevat kansallissosiaalisia teemoja sen verran kuin syytäjänvirasto ja ammattiloukkaantujat sallivat.

Valtionvelka ja pienituloisten puolustaminen on niin kova pala Kokoomukselle, että kulttuuritaistelu kansallissosiaalisin teemoin on aivan perusteltu vastatoimi genren ylläpitämiselle.

Tosin mielenkiintoista Schubakissa on se, että osansa tästä sasismista ja arvopohjasta sanee myös hänen entinen masterinta Kimmo Sasi.

Kokoomuksen Nuorten Liitossa alkaa olla suomalaisen sisun lisäksi Suomen Sisua. Jos tämä pitäisi otsikoida Teemu Kammosen rohkein ottein niin otsikko voisi olla:"Kokoomusnuoret - sasistista menoa!"

T. O. N.

Esa Tikkala

Vaikka kokoomusnuoren politiikkaan osallistuvan Schubakin kommentti olisikin pelkkä 'möläytys' kertoo se todella karmeasta tausta-ajattelusta.

Ei voi kuin kauhulla odottaa kolmen vuoden päästä alkavia eläkepäiviä jos tällaiset tyypit pitävät valtaa. Onneksi nuorissa löytyy myös paljon humaania, sivistynyttä ja vähempiosaiset huomioivaa ajattelua. Sen tiedän pitkän musiikinopettajakokemukseni perusteella. Tällaisia on onneksi myös tuntemissani kokoomuslaisissa.

Esa Tikkala
musiikinopettaja Rovaniemeltä

Juhani Saarinen

Lausunto on kuin Aadolfin suusta, köyhillä ja vähävaraisilla ihmisillä ei ole elämisen oikeutta.?
Onkohan Shubak ihan oikeasti ajatellut mitä suustaan päästelee, demokraattisessa maassa on kansalaisista pidettävä huolta monella eri elämänalueella, niin oikeistolaisesti kuin vasemmistolaisesti ajattelevat ihmiset saavat, koulutuksen, terveyspalvelut, perusturvan ja monet muut asiat lapsilisät jne.
Mielestäni tällaiset lausunnot ei kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan, jonka jäsen on myös Saul Shubak.

Tapio Neva

Adolf kannatti köyhien arjalaisten elinmahdollisuuksia, saksalaista sosialidemokratiaa. Kirjassa "Saksan tie" (WSOY 1942) oalsjatetaan, että Aatu itse ajatteli, että englantilainen rahakapitalismi vihaa sosiaalista Saksaa.

T. O. N.

Juhani Piironen

Hän ei käsittääkseni kieltänyt lasten hankintaa. Lapsilisä tuli Suomen lainsäädäntöön vuonna 1948, Sitä ennekin meille syntyi lapsia.

Myös köyhiin perheisiin. Itseni mielestä se ei ole ensimmäinen lisä, joka tulisi poistaa. Mutta sata muuta lisää voitaisiin heti poistaa, rasittamasta veronmaksajien kukkaroa.

Jaakko Kojo

Tuollaisen lausuman voisi jättää omaan arvoonsa, ellei se olisi kokoomuslaisten nuorten varapuheenjohtajan suulla lausuttu. Tällaisten poliitikkojen johdossako meidän tulevaisuutemme on ? Kokematon raukka kultalusikka suussa.

Tapio Neva

Lopputoteamaksi jäänee, että Schuback on geneettisesti perussuomalialainen, joka ei sovi stubbilaiseen liberaalikokoomukseen.

Nyt pitäisi vain saada ammattikauhistelijoita liikkeelle, että Jorma Kalske heräisi, ja jotta väsättäisiin vaikkapa jotain sellaista, että Schuback saattaa kiihottaa yh-kulttuuria vastaan pappa betalar -kulttuurin puolesta.

Punavihreät ammattikauhistelijat eivät kuitenkaan koske Kokoomukseen hallitusyhteistyön vuoksi.

Mediatuomioista ei ole oikeusjärjestelmäksi poliittisen valikoivuutensa v uoksi.

T. O. N.

ahti mäkinen

Räkänokat, joilla ei todellakaan ole mitään ymmärrystä/kokemusta elämästä
mesovat julkisesti kuin paremmatkin tietäjät.
Mutta ei savua ilman tulta,voi tällaisia ajatuksia olla laajemmaltikin kokoomuksessa. Kokoomuslaisilta tämäkin poju on alkuperäiset ajatuksensa saanut.Mutta aina vain riittää köyhiäkin äänestäjiä sekoomukselle ?

Tapio Neva

Rikkaissa perheissä isä. joka ajattelee, että sopimattomat puheet ovat "bad for business", mikä haittaa "pappa betalar" järjestelmää yleensä antaa luunapin tai lyö päin pläsiä liikekumppaneita tai asiakkaita ärsyttävästä lärväilystä. En usko, että kukaan vastuullinen k-pääisä sallisi perheen liikearvoa alentavaa kielenkäyttöä. Tapana se ei ole aristokraattisissakaan piireissä.

Suomessa, jossa on niin vähän rikkaita ja ministeritkin ovat tavallisia asuntovelkaisia, joiden on pakko pysytellä kunnanjohtajan palkalla eduskunnassa, ei yleisölle muodostu käsitystä siitä, miten rikkaat ja arvovaltaiset tosiasiassa esiintyvät.

Kovat lausunnot ovat yleensä köyhien karrieristien tapa profiloitua kuin olisivat hieman varakkaamman isän kakaroita.

T. O. N.

Jukka Mikkola

Kokoomusnuorten puheenjohtajan Antti Häkkäsen mukaan Schubakin lapsilisäkommenteissa on kyse ”yksityishenkilön perjantai-illan ajattelusta”.

Olen tästä asiasta täysin eri mieltä. Uskon vahvasti, että Kokoomuksen ”ajatushautomoissa” etsitään koko ajan kiivaasti keinoja säästöjen aikaansaamiseksi yhteiskunnassa. Schubak toi nyt vain vahingossa ajatuksensa esille Facebookissaan.

Taustalla on Kokoomuksen harjoittama politiikka, jossa lainarahaa ja lainatakuita ”lapioidaan” kriisimaihin samalla, kun oma kansa pannaan jatkuvasti maksumiehiksi.

Se tapahtuu menoleikkauksilla ja jatkuvasti kiristyvällä välillisellä ja välittömällä verotuksella. Viimeisin näistä on tämä pankkivero, jota Kokoomuksen Piia-Noora Kauppi sanoo ”raippaveroksi”.

Sana on erittäin osuva. Kansa tarvitsee ilmeisesti lisää raippoja kuntavaalien tuloksesta päätellen. Lapsilisien ja opintotuen poisto olisivat niistä esimerkkejä.

Hullunkurisinta tässä kaikessa on se, että vielä riittää näitä äänestäjiä, jotka kuuluvat aivan eri yhteiskuntaluokkaan ja ovat siitä huolimatta kantamassa ”kortensa” Kokoomuksen kekoon.

Etunimestään ja sukunimestään päätellen Saul Schubak ei taida itse edustaa perisuomalaista geneettisyyttä.

Tapio Neva

"Etunimestään ja sukunimestään päätellen Saul Schubak ei taida itse edustaa perisuomalaista geneettisyyttä." => Eikö tuollaisen ilmeisen arvopohjaan liittyvän ajattelun ajatteleminen ole antisemitismiä?

T. O. N.

Vesa Jokinen

sieg hail, ja lapsilisien poistolla säästetyillä rahoilla arvatenkin voitaisiin perustaa saksasta ja puolasta toisenmaailmansodan jälkeen löytyneitä leirejä vastaavia paikkoja myös tänne suomeen jossa epäsosiaalista ainesta voitaisiin käyttää esim. kyseisen herran talon lämmittämiseen. miksei kyseinen ajattelia tunnustaudu suoraan uusnatsiksi jonka mukaan vain hänellä ja parhailla kaverillansa on oikeus elää? kokoomus nuorten kannattaisi miettiä ketä valitaan vara yms. tehtäviin, jolleivat sitten halua leimautua SA- nuoriksi

Tapio Neva

Toivottavasti Johan Bäckman on hereillä niin kuin Perussuomalainen -lehti. Olisi aika kertoa luotettavasti Venäjän federaation Rossijskaja gazetan naistoimittajalle, millaista Jugendia Kansallisen Kokoomuksen nuorison piirissä liikkuu. Ehkä he voisivat saada kutsun Selinger-leirille!

T. O. N.

Piia Raita

Päihderiippuvaisessa perheessä podetaan vauvakuumetta ja yritetään tehdä lapsia, vain siksi, että satanen tipahtaisi tilille joka kuussa?
Saulilla on nyt hieman mehiläiset ja kukat menny sekaisin, kun ei tiedä, että suurin osa päihderiippuvaisten lapsista on kuitenkin vahingossa alulle pantuja eikä harkitusti tukien varaan suunniteltuja.
Eikä se satanen motivoi normiköyhääkään, Saulilla ei ilmeisesti ole tiedossa joko sitä, miten pieni tuki on suhteessa kuluihin tai sitä, että lisääntymisen ehkäisyyn käy paremmin kumi kuin tilin saldo.

Kyseinen henkilö haluaisi lopettaa myös opintotuet. No tietysti, sittenhän vain osalla olisi varaa kouluttautua ja syrjäytyminen lisääntyisi.
Hyvin kokoomuslaista näkökulmaa ja uskomatonta sontaa nuorelta vpj:lta.

*puistattaa inhotuksesta

Tapio Neva

Pitäisikö kaikki ne, joiden syntymää vanhemmat katuvat vajaan syyntakeellisuuden tilassa aikaansaatuna teloittaa? Näin voitaisiin lopettaa lapsilisän lisäksi opintotuki, peruskoulu ja kaikki muut kustannukset?

Varmaan Uuden Suomen lukijoidenkin piirissä on nettoveronmaksajina monia sellaisia kansalaisia, jotka ovat pelkkiä vahinkoja.

T. O. N.

Jussi Vaarala

Materialistisen kasvun romahtamisen aarella

Ennen uskottiin varauksettomasti teollisen ajattelun tuoman materialistisen kasvun rajattomuuden mahdollisuuteen.

Nykyisin ihmiset yha enemman ymmartavat etta jo maapallon raaka-aineiden loppumisen syysta materialistisen kasvun nykyinen jatkuminen on mahdotonta.

Lisaksi ihmiset ovat tajunneet etta materialistiset arvot eivat saa johtaa aineettomia arvoja vaan suhteen pitaa olla toisinpain.

Edelleen ihmiset alkavat tajuta miten haitallista on se etta materialistinen kasvu sysaa toisarvoiseksi ja jopa yleishaitallisiksi sellaiset arvot joita erityisesti julkinen sektori edustaa.

Edelleen ihmiset alkavat tiedostaa miten perustavalla tavalla vaaristynyt on kasitys etta julkinen sektori ja sen arvot ovat jotenkin haitallisia - kun julkinen sektori jos mika on aineettomien arvojen tihentyma.

Edelleen ihmiset alkavat tajuta etta materialistisen kasvun toimijoiden yhteiskunnallinen ja humanistinen sivistys on ennemminkin luokkaa onneton kuin korkea - ja asenteet aineettomia arvoja kohtaan usein suorastaan primitiivisia.

Lisaksi ihmiset alkavat havaita etta koko maailmantalous on aivan vaaristyneella pohjalla kun se nojaa em. tavalla materialismiin eika aineettomiin arvoihin ja humanismiin.

Ja kun ihmiset tuon kaiken tajutessaan ovat alkaneet katsoa enemman oman materialistisen kasvunsa peraan on se merkinnyt ja merkitsee lisaantyvassa maarin teollisuuden ja materialististen toimialojen kasvun voimakasta laskua. Josta syysta kyseiset toimialat ja niita kannattavat puolueet alkavat koventaa otteitaan ja aanenpainojaan sen edessa etta kantokyky materialismin siipien alla koko ajan heikkenee ja teollisuutta uhkaa jatkuva kapeneminen.

Siis materialistinen kasvuala voihkii tuskissaan olemassaolonsa seka ideologisen oikeutuksensa etta taloudellisen kasvun laskun vuoksi - sen takia koska ihmiset ovat kaantyneet aineettomien arvojen ja aineettoman kasvun puoleen materialistisen kasvun sijasta.

Kuten viisasta on.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittaja
Alanya, Turkki

Tapio Neva

Katainen ja Niinistö eivät ole vielä irtisanoutuneet Kokoomuksen linjauksista. Minusta maanantaista perjantaisin voisivat toimittajat tarttua kummankin leipeisiin maassa, ilmassa ja merellä kuin Ilkka Kanervan perässä, kunnes mediatuomio irtoaa.

T. O. N.

Ari Nurminen

Ehkä tämä Schubak halua otta lapset pois köyhiltä, ihan niin kuin venäläisnaisilta...
Hitler ei halunut tällaista kuin Kokoomus Schubak halua, pääinvastoin, 6 lapsia ja äiti, köyhä tai ei, sai rautaristi Saksassa ym. tukea.Lapset ja äidit kunniottettin Hitlerin aikana, köyhä tai ei...Kokoomus ei varmasti halua anta mitali köyhille äidille eikä tukea.
Eikö joku Kokoomus nais tuomari halunut kovempia rangaistuksia köyhille? Alkaa ymmärtä minkälaisia ajatuksia Kokoomusihmisellä on...

Petri Pakarinen

Roviolle nämä rikkaat tai edes pois Suomesta! Eihän heistä ole kuin haittaa!

Vai onko se sittenkään hyvä ettei heitä passitettaisi tekemään angry birdsejä tai pois Suomesta? Jos mietitään verokertymiä, niin ketkähän ne eniten veroja maksavat ja näinollen ketkähän sitä sosiialista vastuuta kantavat? Kummasti opettaisi nöyryyttä, jos edes pari tuhatta rikkainta häviäisi Suomesta. Tosin kohtapa ollaan melkeinpä Kreikan tilanteessa ihan toisesta syystä ja tällöinkin kyyti tulee olemaan kylmää.

Vaikka alle mediaanipalkkaa saankin, niin ymmärrän kyllä että jostain täytyy ruveta karsimaan tai ollaan vielä pahemmissa ongelmissa. Mitä enemmän avauksia eri menoeristä(myös näistä pyhistä lehmistä) tulee sitä parempi.

Tapio Neva

Sauli Niinistö ja Jyrki Katainen eivät ole viikonlopun kiireiltä vieläkään ehtineet sanoutua irti lausunnosta, joten heidän voi uskoa kannattavan sitä hyvillä mielin hyvinvointivaltion pelatamiseksi.

Sen sijaan alati päivystävä Kansallisen Kokoomuksen puoluesihteeri, on saanut aikaiseksi. http://www.ess.fi/?article=390951

Ihmettelen myös sitä, miksi kauhisteluun eivät ole ehtineet mukaan kuusitölkin muut puolueet.

T. O. N.

Nina From

Olen äärimmäisen kiitollinen medialle, ihmisille, jotka nostavat tällaisia juttuja ja uutisia esille. Ja myös siitä, että nämä kirjoitukset nostattavat ihmisissä tunteita ja mielipiteitä. Media on vaan niin hyvä. Toivon jatkossakin, että somen myötä tulee julki sellaisia asioita, joita muutoin ei vain tulisi.