Keskiviikko 26.6.2019

Matti Vanhanen myöntää kohuviestit - ”69-vitsailua”

Luotu: 
26.3.2009 14:51
Päivitetty: 
26.3.2009 14:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) myöntää lähettäneensä sähköpostiviestejä keskustan kuntavaaliehdokkaana olleelle naiselle. Vanhasen mukaan viestittelyssä oli vitsailua, mutta se ei ollut erityisen sopimatonta.

Nainen kertoo 7 päivää -lehdessä saaneensa Vanhaselta vihjailevina pitämiään sähköpostiviestejä. Yhteydenpito kesti yhden illan ajan viime vuoden lopulla.

Vanhanen vastasi näihin väitteisiin omassa tiedotustilaisuudessaan tänään. Vanhanen sanoi, että hänen puolestaan koko viestittely voidaan julkistaa.
Naisen mukaan viesteissä vihjailtiin ehdokasnumerosta 69. Tämä oli Vanhasen numero lokakuun kunnallisvaaleissa.

–Voitte vain arvailla, kuinka paljon siitä tuli vitsailua joka käänteessä, Vanhanen totesi toimittajille.

Nainen ei esiinny lehdessä nimellään, vaan jutussa hänestä käytetään nimeä Leena.

Vanhanen kertoi, ettei ole tuon illan jälkeen ollut missään yhteydessä naiseen eikä kuullut hänestä mitään. Hän sanoi, ettei edes muista naisen nimeä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sami Mäkelä

Koska pääsemme Vanhasesta? Montako viikkoa tätä vielä kestetään? Toivottavasti uutinen noteerataan ulkomaita myöten ja mies lyödään (kuten Kanervalle tehtiin) maan rakoon. Eihän pääministerille pidä suoda erityisvapauksia, jos niitä ei saanut ulkoasianministerikään?

topi

Se on kummaa Suomen maassa tämä elo nykyään. Ilkka Kanerva lähetteli tekstareita, ja sai nokialaisen kuvan persauksiinsa. Vanhanen on sekoillut tuon tuostakin. Niin naisten kanssa kuin hiihdossakin. Mutta kaikkihan on ollut "pelkkää harmitonta vitsailua". Kyllä minun mielestäni täytyy pääministerilläkin olla joku raja! Jos minä kadulla vaikka vetäisen maahanmuuttajaa päin lättyä, ja poliisit tulee niin minä olen rasistinen rikollinen. Ei silloin auta "vitsailu". Hallituksen on nautittava eduskunnan luottamusta. Pitäisi olla myös jokin ulkopuolinen/puolueeton (tuskin sellaista kyllä löytyy)instanssi, joka ilmoittaisi luottamuksen menetyksestä jonkin ministerin kohdalla. Mielestäni pääministerillä on aseman edellyttämä vastuu toimistaan myös yksityiselämässään, koska hän on saanut valtuutuksen niin paljon haltijaksi. Siinä vaiheessa, kun asiat menevät pelkäksi vitsailuksi ja asioiden selittämiseksi, olisi tuolla tasolla syytä vaihtaa hommia.
Sanottakoon lopuksi, etten ole minkään puolueen kannattaja saatikka jäsen.

Vieras

Säästyköön Suomen kansa siltä, että tämä kaveri päättää joskus vetästä ensikännit.

Mutta miten, siis miten, tästä asiasta pystyy heittämään läppää, joka "ei ollut seksuaalissävytteistä"?

"Ehdokasnumerossasi ovat numerot 6 ja 9."
"Kas, niinpä ovat."
"Sehän on tavallaan sama numero, mutta toinen on ylösalaisin."
"Kappas, olet oikeassa. Kuinka hupaisaa!"
"Tosiaan!"
"Näkemiin"
"Näkemiin"

Blondivaara

Totuushan on se, ettei politiikka ole älykköjen laji, mutta Aholla sentään oli uskottavuus kohdallaan. Tässä olisi tilaisuus Suomen parhaalle pääministerille tehdä Come Back. Ahoa on ollut niin monta kertaa ikävä Vanhasen vänkyröidessä. Ahohan puhuu myös englantia, eikä ruotsikaan ole kadoksissa.

Vanhasen ainoa pelastustie voi olla se, etteivät kaikki mummot ymmärrä, mikä tässä viestittelyssä oli niin tuhmaa, ja ne jotka ymmärtävät, eivät välitä.

Vieras

Jotain perustuvaa on vialla,kun poliitikkomme esintyvät
ylivertaisesti eniten uutisissa,jotka eivät kuulu työhön.
Eivätkö nämä ihmiset ymmärrä,vaiko on kyseessä ylimielisyys.Kirjoittakaa mitä lystäätte,minä istun tai
makaan tässä.Sanokaapa joku muu ammattiryhmä,joku hilluu
milloin parketilla,milloin keskittyy viestin lähettämiseen.
Kanerva sai lähteä luottamuspulan vuoksi.Vanhasen kohdalla tilanne alkaa olla farssi.

Tuumija

Media päättää kuka lähtee ja kuka ei.

Muistakaa, kuinka paljon IS ja Iltalehti jauhoivat Ikestä.

Muistakaa, että kansanedustajan täytyy ansaita luottamus. Onko luottamus menetetty? Jos ei, miksi sitten Ike joutui lähtemään ?

Viherpuna-medialla on valta.

Vieras

Taasko alkaa tämä tyhjästä kirjoittelu...Luulisi, että tätänykyä olisi tärkeämpiäkin puheenaiheita, kuin joku sähköpostiviesti. Pääministerillä on taatusti oikea huoli siitä miten pieni kansamme selviäisi tästä syvästä lamasta, jonka loppumista ei kukaan oikeasti vielä näe. Toivon hänelle työrauhaa. Me taidamme olla oikeasti matalamielinen kansa. Mikä ihmeen intressi on julkaista sähköpostiviesti, joka ei ole mitään ja sitä sitten veivataan edestakaisin erilaisissa keskustelupalstoissa, niinkuin juuri tässä.

semi

kiinnostavat luonnolisesti ne toiset asiat kuin politiikka, se että pääministeri pestillä pääsee naisten pöksyihin on Matille luonnolisesti se tärkein syy koettaa pysyä pääministerinä 2019 asti.

EdisPearl

No niin, nyt saatiin roudari 69 Eyes bändille, Matti 69. Jyrki 69 ja Jussi 69 ovat varmasti mielissään:):) Ei muuta kun tukka mustaksi ja goottireleet Matille niskaan ja aurinkolasit päähän.

Kuinka naiiviksi pääministerimme vielä paljastuukaan? Siis lähettää nyt SÄHKÖPOSTILLA tuollaisia viestejä jollekin?

Työelämässä pieninkin konttorirotta ymmärtää, kuinka suojaton väline sähköposti on ja nyt ilmenee, että pääministerimme on taas kerran hölmöillyt ja kuinka ollakaan, lähettänyt mailin välityksellä härskiä legendaa naiselle...(jonka nimi ei tietenkään muistu mieleen...) Olen aidosti huolissani pääministerin pätkivästä muistista.

Olisiko NYT aika vetää johtopäätökset? Minusta alkaisi olla jo korkea aika.

-EP-

Vieras

Ei ala ,ellei joku aloita.Eli oliko ensin muna ja sitten
kana.Kai sekin selviää aikanaan.Ryhdikkyys,tyylitaju,arvokkuus ja sopiva etäisyys
on kadonnut täydellisesti poliitikoiltamme.Ei lähettele
Ollila viestejä,vaikka kultainen puhelin on taskussa.
Vaihtoaitioon kunnes aseman edellyttämät tavat löytyvät,
niin Vanhaselta kuin muilta lööppien sankareilta.

semi

Miestä Matti ei ole nähnytkään, ikänsä puolesta hänen pitäisi sitä olla mutta poika hän on yhä. Pääministerin asemassa olisi hyvä jos olisi elännyt jonkinlaisen nuoruuden vaikka villinkin, jotta olisi asioiden perspektiivi hiukan oikeassa kohdin.

Matti on poika ja poikana tuntuu pysyvänkin, miestä hänestä ei tunnu tulevan.

Vieras

Todellakin villi nuoruus on saattanut jäädä väliin sekä Kanervalta että Vanhaselta. Itsekin olen syyllistynyt ehkä juuri tästä syystä viestittämiseen nuorille naisille. Ministerin asemassa olevien henkilöiden tulisi kyllä tässä kohden suorittaa tarveharkintaa.

Vieras

Vääristynyt minä kuva.Useat poliitikkomme luulevat suuren
julkisuuden johdosta edustavansa jotain niin suurta,jota
tavallise kansalaiset eivät ymmärrä.He kuvittelevat rakentavansa Suomi-kuvaa maailmalle.Ahvenanmaa on ehdoton länsiraja ja Vaalimaa idässä,johon pysähtyy Suomi tuntemus.
Liike-elämä on se,jonka varaan meidän varallisuutemme ja
tunnettuvuutemme perustuu.Urheilu antaa oman hyvän lisänsä.Tämä poliitikkojen yli-ego näkyy ja kuuluu.Ovatko
kansalaiset väärässä,kun eivät arvostava tätä ryhmää.

askoniskala

45 astetta - öhöm, siis alkava (talous)nousun käyrä.

Kyse ei ole moraalista, vaan jälleen kerran pääministeritasolle sopimattomasta harkintakyvyn puutteesta. Taas turhia aseita oikein jaetaan vastustajille.

Pas2

Eipä tuossa mitään erikoista muuten kuin että hassun erikoinen vaikutelma tulee tuosta jäisestä ulkokuoresta versus kuolaavasta siviili minästä ja se on se hassu osa, enemmänkin oisin huolestunut siitä tosiasiasta että jokainen täys järkinen pervo olisi oppinut jotain edellisestä kerrasta ja ymmärtäis hiukan feidata mut ei. On tainnu Matti laittaa lapsena kielensä jäiseen rautaan useemmin kuin kerran, veikkaan...

tapio_o_neva

Etama tarvisee 150 sähköiskua, että se oppii kääntymään tunnelissa vasemmalle jatkamatta suoraan. Uskoisin, että Vanhasen oppimiskäyrä on jotain Sauli Niinistön (Karpela affair) ja Ilkka Kanervan (parantumaton) väliltä.

Jos Vanhanen olisi tyypillinen kokoomuspoliitikko, hän aloittaisi feikkaamisen heti: Elina Kiikon tapaan Sirkka Mertala ryntäisi kulman takaa julkisuuteen kuin sveitsiläisen käkikellon käki "tukemaan Mattia" ja Merja Vanhanen seuraavassa irtonumerossa antaisi tiukan vastalauseen vieraita valtoja edustavalle Allersille.

Suomenmaa järjetäisi on-line -gallupin, jossa todettaisiin, että Matti on tavallinen vakosamettihousuinen mies, ei mikään pastori Timo "You-me-go-to-room" Järvilehto.

Kyse on nyt siitä, etteivät Keskustan poliittise junkiet ole tukamassa Mattia niin kuin parlamentaarinen teatteri edellyttäisi. Matti on eristäytynyt jo kepukähmyistäkin, mistä Anneli Jäätteenmäki huolestuneesti raportoi.

Joissain puolueissa harkinta suoritetaan Jaskarin ullakkokamarissa tai saunassa tai naisjärjestö, kuten Kokoomuksen Naisten Liitto, johtaa puoluetta.

Matti on yksin ja tarvitsee turvallisen olkapään. Mertalan toimeksiantoon tämä puoli ei kuulune. On raskata olla Mertala tai Arajärvi. Minusta Jaskari saisi ruveta toimittamaan Matille seuraa. Siitä, että yrittää itse maan syöksyessä lamaan ei tule kuin miljardivahingot: Sailas pitää rahan liian kireällä, hallitus ei uskalla Akavan ja Kokoomuksen vuoksi verottaa ja moni kunnon pienyrittäjä veloissaan jälleen murhaa itsensä.

Hankkikaa Matille kunnon nainen ja ryhtykää elvyttämään taloutta!

Vieras

Huolestuttavinta Vanhasen tavassa toimia,on hänen luottamuksensa ihmiseen,jonka luotettavuudesta hän ei voi olla varma.Leperteleekö hän salaisia asioita samalla lailla.
Koska tästä ilmeisesti ei voi olla takuita,on tilanne
valtakunnan kannalta huolestuttava.Vertailu Kanervan ja
Vanhasen välillä on monille poliittinen kysymys,joten
yhdenvertaisuus on toiselle toista ja toiselle sitä samaa.Mielestäni vertailu ei kallistu Vanhasen eduksi.

semi

Enemmän salaisista asioista koska sillä irtoaa enemmän sexiä ja huomattavan kauniinpia naisia eri roduista. Venäläisiä ja Georgialaisia ja Korealaisia Amerikkalaisia opiskelijoita ja nämä naiset eivät vuoda suhteita tai salaisia asioita lehtiin.

keskiverto poikana Vanhanen ei kuitenkaan tule miettineeksi että kaikella on tarkoituksensa ja eikä ihmettele miksi asiat eivät vuoda lehtiin.

Ehkä joskus unen ja valveen rajalla hän saattaa miettiä sekunnin miksi Galina tuoksui Venäjän suurlähetystön tiedusteluvastaavan Igorin partavedelle. Mutta uni vie voiton ja seuraavana päivänä Japanilainen Kimu Daihatsu neitokainen haluaa tavata 69 ja muun kivan merkeissä.

Vieras

Hävettää. Eroa! Eikö Suomella ole oikeus pääministeriin, jonka ei mokaile. Tämä mies on kävelevä ongelma, joka ei ole oppinut virheistään. Suomen Keskustan kannattaa olla huolissaan. Äänestäjät eivät kunnioita puoluetta, jonka keulakuva ei ymmärrä johtajuuden vastuuta. Vaihtakaa mies ja nopeasti.

leojohannes

Alkaa olla suuri ulkopoliittinen riski. Entinen ulkoministeri ja pääministeri mokaavat samoista typeryyksistä vuosittain.
He ovat selvä turvallisriski, ulkomaat saavat heiltä "lypsettyä" mitä vaan haluavat tietää. Pistävät vaan viehättävän agentin naapuriksi niin avot jo alkaa kieli laulaa.
Pitäisi ymmärtää erota ajoissa.

semi

Ovat kovin halukkaita tekemään firmoille analyyssiä ihmisistä kuinka luotettavia he ovat, en tiedä mitä moisen analyyssin tekeminen maksaa mutta tuottoisa bisnes varmaan.

Tehdäänkö pääministerille sama vai maksavatko he kertaluontoisen summan että mtään analyyssiä ei tehdä. Vai noustaanko pääministeriksi Supon sängyn kautta. Jos analyyssejä tehdään, niin niiden luotettavuutta pitäisi hiukan tarkistaa Supon konttorissa. Taitaa olla enemmän Sporalogiaa.

tapio_o_neva

Onko ulkoasiainministeriön lisäksi suojelupoliisikin täynnä pettereitä, joista ylioppilas Aarno Laitinen ei ole Iltalehden kolumneissa vielä luotettavasti kertonut lähteensä paljastellen?

No sitten sosiaali- ja terveysministeriöön on perustettava pornoylijohtajan virka. Ehdolle vaikka Matti Ahde tai Ilkka Kanerva.

Vieras

Pitäisikö supon (ja suomalaisten) olla huolissaan?

Pääministeri deittailee tuntemattomien ja salaisten nettiseuralaisten kanssa ja lähettelee flirttailuviestejä naisille joiden nimeä ei edes muista!

Jos hunaja-ansa olisi keksitty, tämä kiimalainen lentäisi siihen salamaakin nopeammin.

Tyhmempikin tajuaa että tämä on turvallisuusriski.

Vieras

Onko Vanhasen käytös ymmärettävissä niin,että älyperäisyys
on riittämätön pääministerin tehtävään.Todennäköisesti mukava mies sopivassa seurassa,mutta se kun ei riitä nykyisen
tehtävän hoitamiseen.On hyvin vaikea löytää "järjellistä"
selitystä tälle, jollekin iloa ja muille kärsimystä tuottava.

Allu A

Maltetahan, maltetahan. Ainoa tosiasia, minkä me ulkopuoliset tiedämme tässä vaiheessa on se, että Keskustan puheenjohtaja on lähettänyt yhtenä iltana joitakin tekstiviestejä nurmijärveläiselle keskustan kunnallisvaaliehdokkaalle.

Lieneekö kyseinen naishenkilö hämäläisiä, kun järkyttyi vasta puoli vuotta myöhemmin.

Vieras

Tästä kohusta jää taas jäljelle lehtimiesten ammattitaidottomuus. Harmittaa oikein vakavasti jourunalismiin suhtautuvien harvenevan joukon puolesta tälläinen kellertävä uutisointi. Kalevan eläkkeelle jäänyt päätoimittaja Risto Uimonen oli aiheesta huolestunut.
Kun kansakunnasta saatiin tuberkuloosi kitkettyä niin kateus tuli tilalle.

Vieras

Onko niin murheellisesti ettei Vanhasen intelligensia
riitä vaativan tehtävän hoitamiseen.Millään "järjellisellä"
tavalla pääministerin tehtäviä hoitavan soittelua on
muuten mahdoton ymmärtää.Miellyttävä mies todennäköisesti
sopivassa seurassa.Mutta kun se seura pitäisi löytyä muualta kuin ????.
Mies on kävelä pommi puolueelle,se on valitettava totuus.
Muille ilonaihe.

tapio_o_neva

Perustuslain mukaan ministerin tulee olla rehelliseksi ja taitavaksi tunnettu Suomen kansalainen, myös pääministerin.

No Vanhasen rehellisuus on tutkittu, tarkastettu ja taattu:
- Me tapasimme IKEA:ssa (William Clinton: I did not have sex with that woman, Ms. Lewinsky)

- Keksin eläkeuudistuksen tuotta laduilla hiihdellessäni

Onko Vanhanen taitava? Edes kielimiehenä? Miten hän käyttää kieltään ensimerkiksi ruotsin kielellä tai muuten?

Vanhanen vaikuttaisi paljon paremmein rehelliseksi ja taitavaksi tunnetulta, jos Suomesta lakkautettaisiin tiedonvälitys ja sananvpaaus.

Anatoli

US linjana näyttää olevan miltei asiallisten, ei Vanhasta hyökkäävien viestien poistaminen.

Aina puhutaan ihmisten perusoikeuksista. Ne ovat jääneet ainakin minulle jokseenkin hämäräksi. Seksi on perusoikeus jopa heteromiehille! (Ei tarvitse olla edes raavas heteromies).

Miltei jokaisessa konservatiivisessa oikeistolaisessa elää näemmä pieni moralisoija. Tarkoitus pyhittää keinot. Normaali hienotunteisuus ja ystävyys unohdetaan välittömästi kun on mahdollisuus lyödä veljeä (kepu&kok) alasuojiin.

Toisaalta tervehdin meuhkaamista ilolla! Tämä todistaa ettemme enää elä diktatuurissa. Voitteko kuvitella, että:
a. Joku (nainen?) olisi uskaltanut kertoa julkisuudessa kekkosen vehtaamisista?
b. Joss olisi, olisiko mikään lehti julkaissut niitä tietoja? HAH!

Ps. Suosittelen kaikille sivistyneille katseen kääntämistä esimerkiksi omien töiden tekemiseen.

tapio_o_neva

Muistaakseni "Se löytyy!" oli Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kampanja pari vuosikymmentä sitten. Matti Nykänen sanoi, että :han se on aina mielessä, mutta hoidetaan nyt ensiksi tämä hyppääminen.

Jotenkin on arvokasta, että Jacques Chiracinkin Suomen seksikkäimmäksi tunnustanut on edelleen "vedossa".

Toiset ovat teini-ikäisiä 50-vuotiaita ja toiset ovat törkyvaareja. Riippuu suhdanteista ja mediasta.

erkkituula

On se vaan merkillistä, että kaikki mediat nostavat ykkösuutiseksi jonkun Seiskan jutun. Yhtä kritiikittömästi näyttävät useimmat tämänkin keskustelun osallistujat suhtautuvan asiaan. Miettikää nyt hyvät toimittajat ja muut ihmiset, olisiko aihetta keskittyä oikeasti tärkeisiin asioihin?

lars

Kaikessa typeryydessään ja epäpätevyydessään Matti ei mitään virkavirhettä ole tehnyt. Mieluusti vaihtaisin pääministeriä, mutta yksityiselämä on yksityiselämä eikä ainakaan tämän tapauksen perusteella voida antaa potkuja Vanhaselle. Noloa se silti on ja antaa ehkä pientä kuvaa, millaisella arvoperustalla Matti toimii.

EdisPearl

...haluaisi jopa julkistaa nämä kyseiset sähköpostiviestit...? Tuota, eikös hän itse ole haastanut erään espoolaisen yksinhuoltajan oikeuteen siitä, että tämä yksinhuoltaja oli julkaissut Matin tekstiviestejä....??

Mitä Matti Vanhanen nyt oikein loppujen lopuksi haluaa?

Muuta kuin sen, että meiltä kansalaisilta on viimeinenkin kunnioituksen ripe hävinnyt tuollaisesta käytöksestä johtuen.

Miten voimme luottaa siihen, että Suomemme asiat tulevat mahdollisimman hyvin hoidetuksi, kun pääministerillä on noin paljon selvitettäviä ongelmia jo ihan henkilötasolla?

Pakko on sanoa, että minä en enää usko mitään, mitä Vanhanen sanoo.

-EP-

EdisPearl

....ja aina vuoteen 2019 saakka. Niinhän hän on asian nähnyt...:(

Siinä on vain sellainen pikku ongelma, että me suomalaiset (enemmistö todennäköisesti) emme halua hänen olevan pääministeri enää edes tätä kuluvaa vuotta 2009.

Että olisiko syytä tehdä nyt "Tsekit"?

-EP-

Jehu

Voi pyhä yksinkertaisuus noita Vanhasen mollaajia. Oletteko te tosiaan noin ääliömäisen typeriä, että uskotte kaikkien sensaatiolehtien ja oppositiopuolueiden harjoittamaan mustamaalaamiseen? Mitä ihmeen erikoista tuossa nyt on, jos sähköpostissa laskee kevyttä leikkiä.Niinhän useimmat ihmiset tekevät, etteivät ole täysiä tosikkoja. Se on kummallista, miten sähköpostin saaja viitsii ilmoittaa siitä roskalehdille ja vielä monen kuukauden päästä tapahtumasta, mutta ei kuitenkaan uskalla julkaista nimeään. Ilmeisesti lehden maksavat sen verra paljon, jotta saavat aiheensa.