Maanantai 17.6.2019

Uusi ministeri hallitukseen – Häkämies jättää politiikan

Luotu: 
9.11.2012 10:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    EK:n johtoon siirtyvä Jyri Häkämies arkistokuvassa.
|

Kokoomus joutuu nimittämään uuden ministerin paikkansa jättävän elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen tilalle. Kokoomus järjestää asiasta tiedotustilaisuuden kello 11.30.

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) hallitus on tänään nimittänyt Häkämiehen EK:n uudeksi toimitusjohtajaksi. EK:n nykyinen toimitusjohtaja Mikko Pukkinen jättää tehtävänsä EK:ssa välittömästi. Häntä on kritisoitu muun muassa raamisopimuksen hyväksymisestä.

Häkämies aloittaa tehtävässään saatuaan eron valtioneuvoston jäsenyydestä ja eduskunnasta 19. marraskuuta, EK kertoo.

Häkämiehen paikalle elinkeinoministeriksi veikataan kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Jan Vapaavuorta, entistä asuntoministeriä, tai kuntaministeri Henna Virkkusta.

Jyri Häkämies on toiminut kansanedustajana vuodesta 1999. Hän oli puolustusministerinä ja valtion omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä vuosina 2007-2011. Elinkeinoministerinä hän on ollut kesäkuusta 2011 lähtien. Aiemmin hän on toiminut Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtajana vuosina 1994 - 2003.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Vaarala

Hakamiehelle periaatepohdittavaa kysymyksella '' onko EK Wahlroosin epaetiikan panttivanki:

Yhteiskunnalla oltava kriiseissa mahdollisuus ottaa komento

Erikoinen tilanne Talvivaara-asiassa kun vain syyta ladataan ministerien ja virkamiesten niskaan - jonne sita tietenkin kuuluukin - mutta ei kaivosyrityksen niskaan.

Jos ja kun kaivosyhtiö tiesi koko ajan tekevansa asioita ymparistöriskilla mm. aiempien löpröiden luvansaantiperusteiden vuoksi ja silti jatkoi toimintaa yrittamatta IHAN ITSE korjata tilannetta niin sehan merkitsee etta vallassa on seuraavanlainen wahlroosimainen ajattelu:

yrityksella ei ole moraalia ja velvollisuuksia ennenkuin yhteiskunta huomaa sellaisia ja vaatii toimenpiteita.

Ja kysymys myös kuuluu - miten nama wahlroosilaiset saattavat laisinkaan vaatia mitaan vapautta ja arvostelukykyynsa luottamista kun he eivat IHAN ITSE merkkaa mitaan vastuuta saamaansa vapauteen sita kuuluisaa arvostelukykya kayttaakseen.

Kuten yrittamisen vapauteen. Wahlroosilaiset ovat toisin sanoen tuhoamassa IHAN ITSE yrittamisen vapauden yhteiskunnalliset perusedellytykset.

He kun toimivat siten etta korjatakseen asioita he odottavat ''jaavansa kiikkiin'' viranomaisten silmissa - ja samanaikaan haluavat olla itsenaisesti omalla vastuullaan toimivia.

Sellainen yrittajyys ei ole itsenaista vaan nimenomaan yhteiskunnallisesti epaitsenaista ja suorastaan kyynista.

Minusta pitaa saataa laki etta jos yrittaja itse tiesi aiheuttavansa mm. ymparistövahinkoa eika sen eteen mitenkaan toiminut - kuten ilmoittanut viranomaisille - niin siita pitaa rangaista.

Yritysmaailma joka on korostuneen valveutunutta oman etunsa eteen mutta ei mitenkaan yhteiskunnalle aiheuttamiensa haittojen suhteen on sairasta ja ansaitsee yhteiskunnalta sen minka sairaat usein ansaitsevat - pakkohoidon ja holhouksenalaisuuden.

Siksi Talvivaaraa pitaa harkita otettavaksi yhteiskunnan holhoukseen.

Kuten italialainen meriviranomainen ilmoitti rantaan kariutuneen loistoristeilijan kapteenille taman paettua laivasta '' mina otan nyt komennon ''.

Yhteiskunnalla ja eduskunnalla pitaa olla mahdollisuus ottaa komento yhteiskuntaa uhkaavien yritysten suhteen.

Jussi Vaarala
eettis.realistisen aatteen kehittaja
Alanya, Turkki

Mika Virtanen

Häkämies pitäisi saada telkien taakse, eikä näihin palkintovirkoihin. Mies on yksityistänyt Suomen kansallisomaisuutta polkuhinnoilla ja sama meno tulee varmasti jatkumaan Vapaavuoren kanssa.

Minkähänlaista tuhoa Häkämies saa EK:ssa aikaan suomalaisten varallisuudelle, se jää nähtäväksi, kun ei näitä liiviroistoja näköjään saada vankilaankaan hyvä-veli-järjestelmästä johtuen.