Torstai 23.11.2017

Yksi kirkko vetää puoleensa ilman kampanjoita

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.11.2007 15:49
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Vakaumusta etsivälle on tarjolla monta vaihtoehtoa.

Kirkot kilvoittelevat suomalaisten suosiosta. Hätä katoavista seurakuntalaisista on suuri.

Luterilainen kirkko luottaa virsikaraokeen ja nallemessuihin. Katolinen kirkko on laatinut kirkollisen käskyn, jossa komennetaan seurakuntalaiset messuun ainakin sunnuntaisin.

Isä Mitro Suomen ortodoksisesta kirkosta ottaa rennommin.

– Me olemme ortodoksisessa kirkossa siitä onnellisessa asemassa, että meille tulevia saa enemmänkin toppuutella kuin hoppuutella.

Isä Mitro kertoo ortodoksikirkon kasvun Suomessa alkaneen 1990-luvun alussa.

– Uudet jäsenet eivät ole pelkästään maahanmuuttajia, joille ortodoksinen kirkko tuntuu läheisimmältä. Meille tulee paljon esimerkiksi kirkosta eronneita ja siirtolaiskarjalaisia, jotka etsivät juuriaan.

Isä Mitro kertoo keski-ikäisten ja karjalaiset sukujuuret omaavien heräävän ortodoksisuuteen usein vanhempiensa tai isovanhempiensa hautajaisissa.

– Voidaan sanoa, että siinä missä siunaan yhden kuolleen, saan tilalle kymmenen elävää sielua.

Luterilainen kirkko toteuttaa Mitron mielestä länsimaista markkinataloutta. Katolisen kirkon nykyistä toimintaa isä Mitro pitää puritaanisena kuultuaan käskystä käydä messussa.

– Tuputtaminen aiheuttaa aina vastareaktion.

Isä Mitro iloitsee ortodoksisen kirkon kukoistuksesta.

– Täytyy muistaa että se on raskaalla ostettu. On ihme, että me menetimme kaiken ja olemme pystyneet sieltä nousemaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

kauppias

Olen itsekkin jo kauan miettinyt kääntymistä ortodoksisen kirkon helmaan ja syy siihen on juuri Isä Mitron kaltaiset ihmiset, traditio ja pyhyys (joka loistaa poissa olollaan ev.lut.kirkossa). Omat koekemukseni pohjaavat nuoruuden kokemuksiin itä-suomessa, karjalaisiin juuriin ja Tito Coljanderin kirjalliseentuotantoon. Ja on hyvä, että ei "jäseneksi" noin vain liitytä, koska muutoin siitä voisi muodostua "trendi" -tuote, vaan ihmisen täytyy käydä läpi mietintätuokio itsensä ja Jumalan, uskonsa (suhteen/-sa) kanssa. Isä Mitrolle toivotan voimaa työhönsä ja Idän kirkolle siunauksellista tulevaisuutta.

NikolaiKarpatia

Vaikka itsekin olen jo jonkin aikaa harkinnut liittymistä ortodoksiseen kirkkoon, niin silti jaksaa kummastuttaa, miksi ihmeessä ortodokseista on tullut median lemmikkejä. Vähän väliä tuntuu olevan positiivissävytteisiä juttuja ortodokseista eri medioissa ja samaan aikaan kaikki dissaa kuorossa esim. naispappeutta vastustavia luterilaisia ja amerikkalaisia fundamentalisteja. Miksei kukaan kritisoi naispappeutta vastustavia ortodokseja (tai vastaavasti katolisia tai helluntailaisia tai...)?

Jutussa muuten unohtuu mainita, että myös tämän inhan puritaanisen katolisen kirkon jäsenmäärä on kasvussa. Ja toisaalta Isä Mitron oman kirkonkin kanoneista löytyä vähintään yhtä ankaria pykäliä kuin katolisesta kirkosta - puhumattakaan sitten Raamatun änkyräohjeistuksista; nunna Kristoduli taisikin kertoa, että jokin ortodoksisen kirkon kanoni sanoo, että jos kirkon jäsen on muutaman viikon poissaolo ehtoolliselta so. liturgiasta tarkoittaa samaa kuin kirkosta eroaminen. Pata kattilaa soimaa...

VastaVirtanen

-<em>
"Voidaan sanoa, että siinä missä siunaan yhden kuolleen, saan tilalle kymmenen elävää sielua."</em>

Haudan reunalle omainen pysähtyy, sellaista ihmistä ei olekaan etteikö näin kävisi. SANAn tuki kelpaa siellä vain sen tullessa väärentämättömänä. SANAn voi jakaa vain se, kenelle SANA on uskottu. <strong>Sitä ei oteta, se annetaan kuten Isä Mitrolle.</strong> Kyky vastaanottaa SANA katoaa, kuten luterilaisten piispoilta, Humboldt-stipendiaattina "Tübingenin" kaltaisissa yliopistoissa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_von_Humboldt
<strong>
Kaikki ihmisiin liittyvät opit ovat epätäydellisiä,</strong> siitä ei voi erottaa mikä on oikeaa. Yksinkertainen SANAan perustuva omakohtainen usko Jeesukseen Kristukseen pelastaa, antaen omistajalleen rauhan, riitit ovat toisella sijalla. "Koetelkaa kaikki - pitäkää se mikä hyvä on" on tieteellinen menetelmä jota tiede ei edes seuraa. Vain TIEDE-SANA jatkaa tästä SANAlla joka on porttokirkoille kauhistus: "karttakaa kaikenlaista pahaa." eli TEE PARANNUS! ----- <em>SANA=Tiede=Madda =Logos=Science, Reasoning, Computation=Die Wissenschaft=Vetenskap</em>
<strong>
Porttokirkoilla päämääränä on verokannan laajuus, kävijämäärä,</strong> hätänä kiinteistömenot: yritetään kehittää houkutuksia... Täytyy myös väärentää aito SANA, siksi tehtiin 1992 copyright riekkisriena. Täysin vastakkainen suunta mikä SANAsta nousee. Jos puhdasta suolaista SANAa jaetaan, se karkoittaa rokkarit yms kansan pokkarit... Mutta SANA pysäyttää ja pelastaa ne jotka surmapaikalle hoippuvat. Pysäyttäjän SANA johtaa väistämättä fariseusten ja rokkarien kuoroon: Ristiinnaulitse!
<strong>
Mestarini Ristiinnaulittiin sentähden mitä hän sanoi.</strong> Totuuden SANAt ovat yhä kauhistus kaikelle kierolle yhteiskuntajärjestelmälle. Tänäkin päivänä nuo pistävät, parantavat SANAt pelottavat vapaamuurareita, stasia, sellaisia, tälläisiä. Totuutta etsivä löytää Totuuden, pilkkaa etsivä saa tuekseen pilkan.
<strong>
Mieti Mitä Etsit. Minun turvani on SANA.
</strong>
¤vastavirtanen

hortensia

SLEYN totuus!
Pekka Pohjaranta veti kirkkoherra Tauno Tuomisen oikeuteen
naispapin syrjinnästä työelämässä ja vaatii sakkorangaistusta
syrjijälle? On aikoihin eletty!
Missä miespapit olivat silloin, kun naispappeus voitti äänestyksen
kirkolliskokouksessa v.1986 ja naisen pappeus hyväksyttiin?
Tänään naispapit lisääntyvät kuin sienet sateella ja käännytys
miesten taholta tuskin enää onnistuu? Kansa kaikki tietävä
noudattaa tasa-arvolakia ja sanoo tuntevansa totuuden, vaikka
ei käykään kirkossa kuin jouluna ja juhannuksena, mutta ei
hellitä ennen kun tasa-arvo on totta joka ikisellä alueella.
Samaa kamppailua käydään puolueiden kesken eduskunnassa.
Edelliset pesevät käsiään ja vaativat seuraajiltaan tuloksia.
Se on ajan Henki!
Ei auta enää itku eikä hammasten kiristely, sillä nainen johtaa
maailmaa kaikkialla ja se on pakko tunnustaa. Olen nainen ja
jo iäkäs ja varauksetta Jumalan Sanaan uskova, joten näin
naispappeuden Sanan vastaisena ilmiönä heti silloin jo, kun siitä
alettiin keskustella. Pidän sitä suorastaan rikoksena. Edistys
on hakoteillä, jos se aletaan ja sitä jatketaan Sanan vääristelyllä.
Lojaalisuus meni liian pitkälle tasa-arvotaistelussa ja näyttää
kuin Jumala vaikenisi, mikä tuskin sekään on totta?
Todellisesti on kysymys enää rahasta ja palkoista, joista naispapit
ehtivät päästä osallisiksi. Kyse on miljoonista euroista!
Miespapit odottakaa ja rukoilkaa, olkaa moitteettomat ja siunatkaa.
Herra on varmasti puolellanne ja Jumala astuu kuvaan ajallaan ja tavallaan, mutta miten, se on tänään arvoitus, kuten on ollut maailman
sivu Häneen uskovillekin, eikä vähiten uskonsa kanssa kamppaileville miespapeille. Viha synnyttää vain vihaa! Jumala soi valinnanvapauden ja sitä ihminen totisesti käyttää omaksi hyväkseen, eikä siinä Laintaulua
lueta. Nyt jo kehotetaan tiivistämään ja lyhentämään uskontunnustus
sopivan mittaiseksi. Siitä lienee jo poistettukin tämä pätkä…
näkyväisten ja näkymättömien Luoja, vai olenko oppinut sen joskus
väärin?
Hautaus on saamassa jo oman omituisen piirteensä. Hautaa omitaan 25 vuotta ja siitä poikki. Jos et siihen mennessä ole noussut haudastasi omin voimin, tai joku maksanut uutta lunastusrahaa joudut tunkiolle ja kivesi siirretään aidan viereen nojaamaan.
Viisaan tuhka heitetään mereen, tai taivaan tuuliin minne se kuuluneekin.
TÄMÄ ON ELÄMÄÄ!

IlmariKyosti

Nämä hautapaikat ovat pisnestä ja pisneksestä pitää tulla tuottoa. Pian varmaan kilpaillaan siitä, mikä maamme hautausmaista on tuottoisin.

Nauratti tuolla Kainuussa hautausmaan nurmikon leikkaus. Ei leikattu nurmikkoa niiltä haudoilta jotka eivät olleet maksaneet hoitomaksua, vaikka koko alue olikin yhtä nurmea. Mitähän se sitten maksaa kun kierretään neliön muodossa joku hautapaikka ?

Kirkko tekee kovaa yritystoimintaa ja on jo niin rikas ettei kehtaa sitä kertoa. Kehtaa kuitenkin kerätä rahaa Porvoon kirkon kattorakenteen korjaukseen ja hölmöt maksaa. Eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka antaa ja luulee sielunsa sen myötä vilahtavan taivaaseen näillä katon lunastusrahoilla.

Kun lähiomainen kuoli 95 vuotta vanhana ja tarvittiin virkatodistus. Ei riittänyt tämän papparaisen koko työikänsä maksama kirkollisvero vaan ensimmäinen yhteydenotto "luterilaiselta yhdistykseltä" oli lasku tästä todistuksesta.

Niin toimisi pisnismies Turhapuro ja niin myös kirkko !

VastaVirtanen

-
..."oli lasku tästä todistuksesta."
<em>
Kumma juttu ettei mikään toimi täällä maan päällä rahatta...</em> Osa hiippakunnista varmaan kylpee rahassa, ehken ? svenska talande bättre folket i Borgå - tässä ainakin kansa jätetään ute på gatan domkapitel http://borgastift.planeetta.com/ ... Missähän tuå Bårgo on, ei ainakaan suomessa?

Toisaalla viherlait <em>jonka takia maamme nykyisin on niin raskaassa verolastissa, </em>velvoittaa ylläpitämään nk. suojelukohteita eli ekohirviö rakennuksia omistajan kustannuksella. Myydä ei voi, purkaa ei saa, pakko ylläpitää-korjata-lämmittää. Ehkä pääbisnes subventoi, en tiedä? Olisi kiva tietää kirkon omaisuus ennen vuotta 1970 ja nyt kolmekymmentä vuotta senjälkeen kun sirolaopiston käenmunat ovat työntäneet oikeat miespapit ulos, papittarien ja miehimysten tieltä.

Surkein asia on tuo pimeä oppi, tässä sille Uuden Testamentin eräs monesti toistuva varoitus: <em>"Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu." </em>

Jeesus ei homohymistele vaan sanoo sanat jonka takia myöhemmin ristiinnaulitaan: <strong><em>"Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä!"</em></strong> http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/3938-kirkko-kosiskelee-nuoria-nettipapil...

¤vastavirtanen

VastaVirtanen

-
Tässä kohtalaisen hyvä kiteytys yksinkertaisesta Sanomasta jossa opin perustusta - Jeesusta - ei hävetä. Puhuu suoraan asioista joihin itse uskoo. Opillisesti muutama kysymysmerkki, mutta jos tuo pääasia pysyy pää asiana, silloin omat sovellukset yms ylimääräiset riitit eivät voi viedä kuulijaa harhaan: <em>”Jos haluat olla ensimmäinen, ole viimeinen. Muista, että olet kaikkien palvelija”, </em>isä Mitro neuvoi.

MITEN OLLA OMA ITSENSÄ? Isä Mitron näkökulma sataan päivään liittyy kirkkovuoteen. <em>”Jeesuksen ura pääjohtajana oli lyhyt, vain pari vuotta, mitä edelsi 32 vuotta hiljaisuutta. Viimeinen valmistelu kestikin sitten 40 päivää.” Isä Mitro lisäsi, että ylimmässä johdossa on vaara, että haasteet otetaan liiankin vakavasti. On pidettävä huolta omasta henkisestä integriteetistä. ”Jos haluat olla ensimmäinen, ole viimeinen. Muista, että olet kaikkien palvelija”, isä Mitro neuvoi.</em> Sadan päivän kiirastuli;
Kokemuksia uuden organisaation haltuunotosta; http://www.fountainpark.com/pdf/kiirastuli.pdf
<em>
– Onko ketään muuta, joka on uskaltanut kritisoida (sikaloordia)</em>, isä Mitro naureskelee http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=blogsect...
Tuohon täytyy sanoa että on toki [muttei paarmalandiassa], lehdistö tekee stasit tässäkin. "Nobelvoiton" järjesti isä aurinkoisen rahat - sovittiin tietty ensin rienasta tarjan kanssa.

¤vastavirtanen

raunorasanen

'Luterilainen kirkko toteuttaa (isä) Mitron mielestä länsimaista markkinataloutta. Katolisen kirkon nykyistä toimintaa isä Mitro pitää puritaanisena kuultuaan käskystä käydä messussa.'
*
Ortodoksinen kirkko on 'aito' Disneyland.

Siinä missä luterilainen ja esim. USA:n evankelikaalinen liike rakentavat nykyään kirkostaan - markkinatalouden ehdoilla' - uskonnollista Superpelicasinoa tai sielujen Puuhamaata, siinä ortodoksisella kirkolla on ollut jumalallinen Elämyskeskus täysin valmiina jo lähes 2000-vuotta.

Tämä asiaintila tekee ortodoksisuudesta täysin ylivertaisen ainakin kaikkiin reformoituihin liikkeisiin nähden.
*
Sitäpaitsi mikään ei ole älyllisesti niin ällöttävää kuin tekopyhä kalvinismi, jossa predestinaatio-oppi ja pelagiolaisuus on epäpyhästi - suorastaan blasfemistisesti - naitettu keskenään, täysin piittaamatta loogisen ristiriidattomuuden ja uskottavuuden vaatimuksista.

Kuunnelkaapa mitä kalvisti sanoo: 'Jumala valitsee taivaaseen ennakolta - juuri minut!'

Kuullessani tällaista tekisi mieli nopeuttaa kyseisen ihmisen 'pelastusta' erinäisin 'tukitoimin', koska hänen maanpäällisellä elämällään ei pelastusvarmuuden saavutettuaan ole enää mitään merkitystä.
Mutta tätä ei pidä kertoa hänelle ääneen....

Perinteisen luterilaisuuden ihmiskäsitys taas on niin pessimistinen, että nykyään armoa onkin ryhdytty 'myymään' oikein kampanjatarjouksena ko. kirkon ehtymättömistä varastoista.

Paljon sitä toki tarvitaankin, koska 'kadotetut' kärsivät kaiken muun riivauksen ohella myös syömishäiriöstä, sillä mitä syntisemmäksi ihminen itsensä kokee, sitä suurempi on armon vajaus.
Esitetty päättely on pelkkää synnin ja armon suhteen välistä 'talousmatematiikkaa', jonka oppii soveltamalla funktiolaskua pelastusoppiin.
(Mutta eikös tämä ole sala-arminiolaisuutta - ellei peräti piilokalvinismia?!)
*
Katolisen kirkon mafia on aina rekrytoinut ihmisiä pakkolakeihin vetoamalla. Se ei siis ole mitään uutta. Mutta mehän tiedämme, että (Danten) Helvetin alimmasta kerroksesta löytyy jäätyneen Saatanan ohella melkoinen määrä juristeja...joten...
*
Etsikää ihmiset kirkon aitoa hengellistä traditiota eikä mitään karaoke- piraatti- tai aleversioita, joita niin ällöttävän 'positiivisessa' mainoshengessä suorastaan tuputtaen kaupataan luterilaisessa ja evakelikaalisessa busineksessä näinä 'tavara-armon' aikoina.

Vatikaanin Cosa Nostraa kaihtakaa, sillä siellä elää verikosto, jonka juristi-kardinaalit tosin hämäyksen vuoksi ovat nimittäneet yksipuolisesti vain sovitusuhriksi meidän syntiemme takia.

Rooma, jossa Pyhä Henki ei ole koskaan käynyt, koska juristipaavi langetti sille aikoinaan kirkollispoliittista syistä lähestymiskiellon, nimittäin mässäilee Kristuksen kärsimyksillä ja kidutuksilla, joita tämän täydellisen sovitusuhrin pitää ikuisesti kärsimän tyydyttääkseen meidän perversiivistä tarvettamme nauttia väkivallasta.

Samalla meitä myös ikäänkuin rivien välistä muistutetaan, miten käy, jos asetumme Jumalaa ja Kristusta (jota Paavin Mafia edustaa) vastaan.

Tässä siis operoidaan kahdella tasolla, joista toinen ilmentää kristillistä sanomaa ja toinen - piilevä - kirkon puritaanista ja legalistista tarvetta pelotella seurakuntalaisia.

Sovituksen perusideahan oli syyttömän uhraaminen (Kristus oli viimeinen, ikäänkuin metauhri girardilaisessa mielessä) meidän ikisyntisten puolesta, mutta katolisen implikaation mukaan me kuitenkin seuraamme Jeesuksen teloitusta ikäänkuin hän viattomuudestaan huolimatta toimisi myös esimerkkinä (maallisesta) rangaistuksesta, joka kohtaa meitä kaikkia, mikäli asetumme ennenkaikkea Roomaa vastaan.
*
Vain ortodoksisuudesta siis kumpuaa kaikkein painokkaimmin kristillisen uskon ydinsanoma: Ylösnousemus eli Kuolemalla kuoleman voitti! Totisesti voitti!

Toisin sanottuna: Koska synti on kuoleman aiheuttaja tai oikeastaan itse kuolema, niin juuri ylösnousemus vapauttaessaan meidät kuoleman pelosta, vapauttaa meidät samalla myös synnistä, koska me tiedämme (uskomme), että Kristuksen kärsimystien ja ylösnousemustapahtuman läpieläminen ortodoksisen tradition kautta, on se tie, joka vie kohti pelastusta olemattomuuden, tyhjyyden ja kadotuksen loputtomuudesta.