Torstai 17.1.2019

Kreikan uusnatsit raivostuivat Facebookille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.11.2012 10:38
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Kreikkalainen uusnatsipuolue Kultainen sarastus suuttui Facebookille sen jälkeen kun se oli sulkenut usean puolueen jäsenten tilit, kertoo kreikkalaislehti Ekathimerini.

Puolue arvosteli yhteisöpalvelua sensuroinnista ja ”armottomasta hyökkäyksestä nationalistisia käyttäjiä kohtaan”.

Facebook sulki profiilit väkivaltaa ja rasismia koskevien käyttöehtojen rikkomisen takia. Facebook sulki myös Kultaisen sarastuksen sivun ja muita sivuja, joilla oli julkaistu natsi-symboleja.

Kultainen sarastus teki asiasta virallisen valituksen Kreikan verkkorikoksia selvittävään yksikköön.

Kultaisella sarastuksella on Kreikan parlamentissa 18 paikkaa. Kultainen sarastus on Kreikan nopeimmin nouseva puolue, kertoo Ekathimerini.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tommi Nieminen

Nyt on kansainvälisellä yhteisölläkin valinnan paikka: Ollaanko vain silmiä pyöritellen Kreikan natsien mellastuksesta vaiti toivossa, että (edes siellä) tulisivat järkiinsä, vai onko pelättävä marginalisoimisen mahdollisesti aiheuttamaa radikalisoitumista ja yritettävä keskustella, vaikka se vaikeaa onkin – yksi ”hallal-ahohan” huutaa aina enemmän kuin tuhatkaan viisasta ehtii vastata.

Jouni Minkkinen

Ihmisillä on todellakin valinnan paikka, avatako silmät myös vasemmiston ja oikeiston, sekä muiden ääriryhmien teoilta. Ajatukseen ei sovi puuttua mutta väkivaltaiset teot tulee estää, niin vasemmalta, kuin oikealta. Samoin sekä vasemmiston että oikeiston tekemistä teoista, mellakoista ja muista rikoksista tulee uutisoida samalla tavalla.

Keijo Räävi

Kolmas maailmansota häämöttää.

Lähi-idän kriisi saattaa hyvinkin laajeta täysmittaiseksi sodaksi, johon NATO ja Israel vedetään mukaan. Tästä on jo viitteitä.

Euroopassa Kreikka puolestaan ajautuu tai oikeastaan on jo ajautunut fasismin tielle ja koko Euroopan alueella olevat kansallisuuskiistat synnyttävät väistämättä maailmansotien kaltaisen ketjureaktion, jonka vaikutukset ovat hirvittävät.