Sunnuntai 21.10.2018

Timo Soini: ”Vain vaimo ja Vistbacka tiesivät ehdokkuudestani”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.3.2009 19:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini.

- Kolme viikkoa sitten tein päätöksen ryhtyä ehdokkaaksi, kertoo Timo Soini (ps.)Uudelle Suomelle.

Soinin ehdokkuudella ei siis ole mitään tekemistä Jussi Halla-ahon saaman syytteen kanssa.

- Ei tällaista päätöstä tehdä puolessa päivässä, eikä ilman kunnon keskustelua perheen kanssa. Olen käynyt oman painini omantuntoni kanssa. Nyt vain mittani on tullut täyteen. Jotain on tehtävä, sanoo Soini Uudelle Suomelle, viitaten Lissabonin sopimukseen.

Timo Soini haluaa päästä pääkallopaikalle katsomaan mistä on kyse, kun Lissabonin sopimuksen nimellä kulkevaa perustuslakiuudistusta runnotaan läpi, vaikka moni sitä yhä vastustaa.

- Olen ottanut sanasta miestä ja sarvista härkää. Päätös on tehty ja nyt katsotaan eteenpäin ja mihin kannatus riittää. Mikäli läpi mennään, niin kotikenttä on turvallisesti Raimo Vistbackan käsissä. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa asetun jälleen ehdolle kotimaassa, kertoo Soini.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Halla-ahon ehdokkuuden blokkaamisen syy siis tässä:

"Mikäli läpi mennään, niin kotikenttä on turvallisesti Raimo Vistbackan käsissä"

Soini siis todella haluaa EU:hun mutta pelkää samaan aikaan että puolueessa tapahtuu halla-aholainen vallankaappaus hänen poissaollessaan. Halla-aho ei pääse PS:n ehdokkaaksi seuraavissa EK vaaleissakaan, tämä asia on nyt selvä.

Petri Peltonen

"- Ei tällaista päätöstä tehdä puolessa päivässä, eikä ilman kunnon keskustelua perheen kanssa."

Perussuomalaisten puoluehallitus kuitenkin kuuli asiasta vasta tänään. Miten se pystyi tekemään päätöksen parissa tunnissa? Soini oli jo kertaalleen luopunut ehdokkuudestaan, joten luulisi tuollaisen säväyttäneen puoluehallitusta ja vaatimaan ajattelutaukoa.

Soinihan selkeästi taluttaa Perussuomalaisten puoluehallitusta ja sanelee päätökset etukäteen.

yykaakoo

Joo pliiis laittakaa Halla-aho puolueen johtoon! Kaverihan suorastaan uhkuu karismaa :D Hauskaa olisikin katsoa kun koko puolueen ohjelma perustuisi yhteen ainoaan väsyttävään näkökulmaan. Halla-aho kun ei ole muuta itseensä imenyt kun maahanmuuttajiin liittyviä väitteitä, vastaväitteitä ja vastaväitteiden vastaväitteitä. Mitäs sitten, kun pitäisi ottaakin kantaa kaikkeen muuhun, suurempiin asioihin - voi voi. Joo laittakaa Halla-Aho johtoon, haluan lisää sirkushupia!

Liike

Timo Soini esiintyi tämän päivän lehdistötilaisuudessa uskomattoman kömpelösti ja epäuskottavasti aikaisempaan verrattuna. Samoin eduskunnan välikysymyskeskustelussa hänen paperista lukemisensa oli säälittävän näköistä.

Eduskunnassa Soini muuten luki persujen ryhmän populistiseen tyyliin laadittua kannanottoa, jossa puhuttiin muun muassa silkkisolmiojupeista. Puheen ja Soinin uskottavuus kärsi aika tavalla, koska valaistus sai Soinin oman silkkikravatin loistamaan kameran kuvassa korostetusti ...

Soini oli aikaisemmin viihteellinen puhuja sutkauksineen, vaikka hänen puolueensa oli vain yhden asian, EU-jäsenyyden vastustamisen, ympärillä pyörivä. Ilmeisesti toisenkin asian, maahanmuuttokriittisyyden, nouseminen puolueen puheisiin oli Soinin kyvyille liikaa ja hänestä tuli yhtä epäuskottava kuin Lauri Ihalaisesta hänen yrittäessä esittää tuloneuvottelujen aikaan vihaista.

Foxbyallmeans

...Paavoa, joka vuonna 1974 sanoi, että Suomi siirtyy väistämättä sosialistiseksi maaksi. Jo silloin demarit nauttivat SAK:ssa lännen tuesta oikeistolaistaa demarit, jotta aidot sosialistit ja kommunistit eivät pääse millään niskan päälle. Ko. vuosikymmenen lopulla avunanto lisääntyi, kuten kaikkialla Euroopassa. Kun lännen agentit ilmeisesti tulivat siihen tulokseen, että Paavo on käännytettävissä talouspolitiikassa USA-myönteiseksi tai sopivasti Saksa-myönteiseksi, kyllä mainosrahaa tuli demareille ja Paavo osoittauttui hyväksi oikeistolaispääministeriksi. Niin hyväksi, että hänet palkittiin kutsulla USA han. Vaikka Soini ei olekaan demari, jokin takinkääntö EU-ehdokkaaksi ei ole mitenkään moitittavaa, päinvastoin siinä on vähän ryhtiä verrattuna niihin pelleihin, jotka ovat nyt siellä keräämässä kohtuullista toimeentuloa itselleen. Pitäähän rahaa saada, jotta kykenee elämään loppuelämänsä hiukan paremmin kuin ammattitaitoiset työttömät; saavathan johtajatkin lisää rahaa mitä enemmän paniikissa potkivat työtätekeviä pois, vaikka saneeraus pitäisi aloittaa aina johdosta, AINA !!!! Soini on aivan luotettava mies, ainakin vuoteen 2011, jos hänet valitaan valtioneuvoston jäseneksi !

samuliloov

Mielestäni voidaan selkeästi rajata kaksi asiaa minkä johdosta persujen kannatus on noussut viimeisen puolen vuoden aikana. Ensimmäiseksi, maahanmuuttokriittisyys. Vaikka persujen istuvat kansanedustajat äänestivät surullisenkuuluisaa maahanmuuttolakiuudistusta vastaan voimme todeta maahanmuuttokritiikin henkilöityvän Jussi Halla-Ahoon. Toinen merkittävä kannatusta edistänyt asia on äänestäjien suhtautuminen nykyisen valtaeliitin ja vasemmistomedian oksettavaan poliittiseen peliin. Väitän että myös tämä mädännäisyyttä vastaan taistelu henkilöityy vahvimmin tohtori Halla-Ahoon, kiitos ennennäkemättömän lokaamiskampanjan häntä kohtaan. Soinilla on toki oma kannattajakuntansa mikä on riippumaton edellämainituista mutta luulen hänen kannatuksensa olevan suhteellisen vakio. Nyt,esim. mainitsemalla J H-A:n poliittisen syytteen "kiusalliseksi" hän osaltaan asettuu maahanmuuttokritiikkiä vastaan sekä antaa tukensa vanhalle mädännäiselle poliittiselle pelille. Harmi persujen puolesta. Maahanmuuttokritiikki ja todellinen oppositiopolitiikka etsiytyy uusille väylille ja vahvistuu entisestään.

Vai onko jonkun mielestä persujen puolueohjelmassa jotain muuta hienoa mihin kannatuksen nousu perustuu?

penttikhänninen

Kadun syvästi kaikkia niitä lupauksia, joita Persujen mimissä annoin. Niinhän ei saa tehdä. Minulla ja varmaan kaikilla suomalaisilla on hyvä käsitys tänne Suomeen muuttaneista ihmisistä. Nyt, kun Persujen poukkoileva julkittulo, on näyttäytynyt, niin mielestäni olen äänestäjilleni sen velkaa, että sanoudun nyt irti kaikesta siitä, mitä Timo Soini ja Hänen puolueensa edustaa. Pentti Hänninen

seppoilmari

Vallan sietämätön tuska ajaa TimoS:n käsittämättömiin ratkaisuihin.
TimoS:ssa alkaa näkyä Yksinvaltiaan tauti.
Vallan huipulla yksinäisyyden harhat, vallan menetyksen pelko ja tunne omasta ainutlaatuisuudesta jota pitää jakaa moneen paikkaan.
Säälittävää, että näinkin olemukseltaan sympaattinen mies sekoaa näin pahasti ja käy ympäristölleen ja itselleen vaaralliseksi.

Osui omaan nilkkaan

Jo noin 3 tai 4 kuukautta sitten radio Rockin haaskattelussa
Soini antoi ymmartaa, etta heidan listoille ei haluta
henkiloita joita vastaan tullaan kenties nostamaan syyte.
Silloin oli kyse siita vasemmisto vihreista naisista noussut hulabaloo.
Jos joku viitsii kaivaa tuon puhelin haaskattelun jostain. Se oli siina niitten aamushowssa. Ja kyse oli nimen omaan
Halla-ahosta.
Haaskattelivat samassa yhteydessa myos Reetua ja samasta aiheesta elikka Eu vaaleista.

Se asia oli paatetty jo silloin.

Vieras

Soinin EU -vaaliehdokkuutta pidetään takinkääntötemppuna, mutta ei esimerkiksi JJ Kasvin? Sehän tarkoittaa, että Kasvin kannattajat ovat hyväosaisia suomalaisia, joita Suomen politiikka ei itse asiassa niin paljon kiinnostakaan. Menköön vaan Eurooppaan mielenkiintoisimpiin tehtäviin.

Kun taas Soinissa roikutaan kiinni, koska hän ehkä tietää ja ymmärtää kansalaisten tuntoja oikeasti, toisin kuin Kasvi.