Perjantai 25.5.2018

Käsittämätön tilanne Helsingissä – HS: ”…ja pienituloiset joutuvat Pornaisten peräkylille”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.11.2012 10:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Valtiosihteeri Raimo Sailas.
|

Valtiosihteeri Raimo Sailas moittii Helsingin Sanomien haastattelussa pääkaupunkiseudun asuntopolitiikkaa. Sailaksen mukaan asumisen hinnan käsittämätön nousu haittaa pääkaupunkiseudulla jo talouden toipumista.

- Pääkaupunkiseudun korkeat asuntojen hinnat ja vuokrat ovat suurimpia kasvun esteitä, Sailas sanoo HS:n haastattelussa.

Asumisen hinta on seurannut Suomessa palkkakehitystä, mikä tarkoittaa, ettei suomalaisten elintaso ole käytännössä noussut, vaan lisäansiot ovat valuneet asuntojen hintoihin.

Sailaksen mukaan edes keskituloisilla ei ole enää helppoa asuntomarkkinoilla.

- Ja pienituloiset joutuvat tuonne Pornaisten peräkylille, josta liikkumiskustannukset ovat korkeat, Sailas sanoo HS:lle.

Asuntopulaan olisi helppo ratkaisu: kaavoittaa riittävästi tonttimaata rakennukseen.

- Kerta toisensa jälkeen asunto-ongelmaa yritetään ratkoa väärin keinoin. Tungetaan valtion tukea johonkin väliin, Sailas sanoo tarkoittaen asuntorakentamisen käynnistysavustuksia.

Sailaksen mukaan asuntolainojen korkovähennysoikeus tulisi ottaa pois.

Uusi Suomi selvitti viime kuussa, mikä on Helsingin ja Suomen keskiarvoa lähellä olevan Jyväskylän ero asumisen hinnassa. Omistusasunnot maksavat Helsingissä tuplasti ja vuokra-asuja pulittaa pääkaupungissa yli 4 800 euroa enemmän. Tutustu selvitykseen täällä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit