Torstai 23.5.2019

”Häpeällisempää ja sananvapaudelle vaarallisempaa näytelmää ei liene Suomen historiassa”

Luotu: 
24.11.2012 12:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Vihavaisen mielestä Helena Erosen hihamerkkikirjoitusta tulkittiin mediassa tahallaan väärin. Arkistokuva.

Julkisen sanan neuvoston (JSN) vapauttava päätös kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) eduskunta-avustajan Helena Erosen blogikirjoituksen uutisoinnista oli ”ylimielinen”, kirjoittaa professori Timo Vihavainen blogissaan.

Eronen kirjoitti keväällä 2012 Puheenvuoron blogiinsa kirjoituksen otsikolla "Ratkaisu poliittisiin ulkomaalaisratsioihin", jonka perusteella muun muassa Turun Sanomat uutisoi Erosen ehdottavan hihamerkkejä ulkomaalaisille. Vihavaisen mielestä Erosen ”fantasioiva pakina” tulkittiin lehdistössä tahallaan poliittiseksi kannanotoksi.

Vihavaisen mielestä kyseessä on "oikeusmurha", sillä perussuomalaisten eduskuntaryhmä rankaisi Hirvisaarta avustajan kirjoituksesta, ja lopulta myös Eronen itse päätyi eroamaan tehtävistään.

- Neuvosto valitsi linjakseen journalisteja yksipuolisesti puolustelevan ja heidän sananvapauttaan korostavan kannan kiinnittämättä mitään huomiota itse asiaan eli skandaalin rakentamiseen tyhjästä ja siihen täysin epäoikeudenmukaiseen kohteluun, joka koitui kirjoittajan osaksi hänen käyttäessään omaa sananvapauttaan, Vihavainen kirjoittaa blogissaan.

Vihavaisen mukaan Erosen kirjoitusta tulkittiin tahallaan väärin, ja kohu levisi muun muassa Venäjälle.

- Totean, ettei häpeällisempää ja sananvapauden kannalta vaarallisempaa näytelmää liene löydettävissä koko Suomen historiasta, Vihavainen kirjoittaa.

Erosen blogikirjoituksen uutisoinnista JSN:lle tulleen kantelun mukaan Turun Sanomien uutista lainanneet Iltalehti ja Aamulehti hämärsivät nettiuutisissaan entistä pahemmin blogikirjoituksen humoristista sävyä.  JSN:n vapauttavan päätöksen mukaan lehdet eivät pystyneet tarkistamaan alkuperäistä blogikirjoitusta, joka oli jo poistettu Uuden Suomen sivuilta. 

Koska Erosta voitiin pitää yhteiskunnallisesti merkittävässä asemassa toimivana henkilönä, hänen blogikirjoituksestaan uutisoimista voidaan JSN:n mukaan pitää perusteltuna.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Elias Paatos

Julkisen sanan neuvosto tulisi lakkauttaa. Se on osoittanut viime vuosina kiistattomasti, ettei se kykenen hoitamaan tehtäväänsä vaan toimii jonkinlaisena valkopyykkikoneena jossa voidaan pyyhkiä ikävät asiat hiljaa maton alle.

James Hirvisaari

Vihavaisen analyysi on erittäin osuva. Eduskuntaryhmän johto halusi uskoa valheellista mediaa. Ennen kuulemistani ja asian käsittelyä ryhmässä oli jo annettu medialle etukäteen tiedoksi vaatimus avustajani erottamisesta. Itselleni on tosin jäänyt hiukan epäselväksi, mikä oli se "luottamuspula", jolla minun erottamiseni perusteltiin. Joidenkin edustajakollegoiden lynkkausmentaliteetista olin suorastaan tyrmistynyt. Sen sijaan keskusteluni Soinin kanssa oli erittäin asiallinen. Suostumalla syntipukiksi halusin rauhoittaa käsiin räjähtäneen tilanteen.

Jussi Vaarala

Eronen on kansanedustajan avustaja sikäli merkittävässä asemassa yhteiskunnassa mm tietoonsa saamien asioiden perusteella. Siten JSN teki oikein.

Kysyä tieenkin voi - samaan merkittävään asemaan vedoten - onko kansanedustajan avustaja ihan oikeassa hommassa jos rupeaa julki fantasioita levittelemään - kun ihan muuta odottaisi siitä asemasta tuotetun.

Asia on selvä - Eronen lipsahti aika pahasti hihamerkkiasiassa mokaamisen puolelle - se kannattaisi vaan myöntää ja sillä sipuli.

Saivarreltua saa asialla maailman tappiin asti jos haluaa - kaikella voi - mutta tosiasiaa se saivartelu ei muuta.

Jukka Laitinen

Skäli kun minä asia ymmärsin kirjoituksen luettuani, Eronen luetteli hihamerkillä merkittäviksi suunnilleen kaikki henkilöryhmittymät. Enemminkin syrjintää kokivat ne, joita ei kirjoituksessa mainittu. Kyllä kohu johtui sanoihin tuijottamisesta - sisältöä ymmärtämättä.

Ihmetellä täytyy kuinka herkkähipiäisiksi ovat käyneet nyt vasemmistoliitossa ja vihreissä toimivat entiset taistolaiset. Ennen he huutivat "kuolema kapitalisteille - porvareille - jne...". Vihapuhetta jos mikä, ainakin nykyisessä katsannoissa. 60-/70-luvulla työväenluokan asiallisia vaatimuksia.

Erkki Penttinen

James olet harvinaisuus nykysuomen miessukupolvessa sillä sinulla on selkäranka ja ajat asiasi loppuun saakka vaikka talo kaatuisi.Nykyisistä edustajatovereistasi ei kyseistä ominaisuutta ole havaittavissa vaan he ovat kuin sipoolaiset aliupseerit perunakuopassa vieläkin hissutellen sotaa piilossa kun tietoa sodan loppumisesta ei heille kuoppaan ole vieläkään saatu.
Meillä suomessa on muutenkin aivan liian suuri eduskunta kun katsoo televisiosta noita
lähetyksiä sieltä vaikkapa välikysymyskeskusteluista niin hyvin harvat edustajat siellä suutaan avaavat mutta onneksi nykyhallitus palkkasi vakionukkujan ministeriksi niin ei tarvitse hänenkään kuorsausta teidän enää siellä kuunnella.

Henri Kangas

Muistan, miten TS:n päätoimittaja puolusteli lehtensä juttua vieläkin erittäin tuohtuneena Pressiklubilla. Stiller ja muut läsnäolijat nyökyttelivät. Kyllä oli Erosen teksti karmeata natsismia, juu.

Kilometrien päähän paistoi, ettei yksikään osanottaja ollut joko lukenut juttua tai sitten ymmärtänyt lukemaansa. Tilanne kertoi suomalaisen journalismin tasosta erittäin paljon. On tullut jonkinlaiseksi muodiksi haukkua suomalaisia toimittajia, mutta verrattuna ulkomaisiin kollegoihinsa tämä muoti-ilmiö valitettavasti perustuu tosiasioihin.

Erityisen ikävää on, että totta kai esim. venäläinen media ottaa jonkun TS:n typerän uutisoinnin todesta, koska se palvelee Venäjän etuja. Tässäkin mielessä JSN:n olisi pitänyt laittaa TS kantamaan edes jonkinlainen vastuu mokastaan. Mutta jälleen kerran tuli pikemminkin todistettua, että JSN on täysin turha elin. Onneksi rahoituksensa tulee kai enimmäkseen medialta itseltään ja valtiolta vain alle puolet.

Tapio Neva

Ruben Stiller ei välttämättä edusta Yleisradiossa katselijaa, vaan hän voi edustaa hätiköityä antinatsismia.

Jotenkin olisi aika hallintoneuvostokansanedustajien puuttua siihen, mitä sosialidemokraattisen Yleisradion kokoomuslaisen toimitusjohtajan katras tekee.

http://yle.fi/uutiset/ruben_stiller_sionistin_kertomaa/6382400

Yleisradio on täynnä kaikenlaisia yhden asian iskuryhmiä eikä sitä kokonaisuutena oikein valvota. Kuitenkin nämä hyväkkäät 1.1.2013 pakko-Yleisradiona perivät puoli miljardia euroa vuodessa niin Jehovan todistajilta kuin myös vanhoillislestadiolaisiltakin, joiden vakaumuksen mukaan televisio on tai voi olla liikkuva Pedon kuva.

Erland Salo

"Jotenkin olisi aika hallintoneuvostokansanedustajien puuttua siihen, mitä sosialidemokraattisen Yleisradion kokoomuslaisen toimitusjohtajan katras tekee"

Nyt en ymmärrä. Miten Yle voi olla sosiaalidemokraattinen ja sen toimitusjohtaja kokoomuslainen ja se sitten tekee Nevan moittimaa ohjelmaa? Ylehän on nyt kokoomuksen hallitsema hallintoneuvoston ja hallituksen puheenjohtajat, toimitusjohtaja ja tärkein linjajohtaja. Nevan inho sosialidemokraatteja kohtaan tuo jälleen epätotuutta julki.

Sekä lestat että jehovat katsovat televisiota, mutta valikoiden. Se heille suotakoon.

Matti Hemmi
Vastaus kommenttiin #24

Erland Salo:
"Nyt en ymmärrä. Miten Yle voi olla sosiaalidemokraattinen ja sen toimitusjohtaja kokoomuslainen ja se sitten tekee Nevan moittimaa ohjelmaa? "
Ymmärtämättömyyttään tyhmästi julkisesti julistaminen ei tee Salosta fiksumpaa, kuten hän kuvittelee. Asia nyt vaan on Yle'ssä just sillee.

Onhan porvarin johtama työväen vasemmistohallituskin ihan totta. Joitakin se pirun raamatunlukutaito vaan pukee mainiosti.
Tyhmä saa olla, muttei mielellään neuvoton.

Heikki Toimela

Vai että koko Suomen historiassa? Ainoa, joka provosoitui, oli persujen eduskuntaryhmä. Jos he olisivat olleet mielestään Erosen kanssa samaa mieltä niin olisivat antaneet asian olla. Mutta hepä kehoittivat Hirvisaarta erottamaan avustajansa. Häpeällistäkö?

Suomen historiasta löytyy esim. Simppa Juntusen erottaminen Demarista presidentin painostamana. Siinä on historiaa huomattavasti enemmän kuin jonkun avustajan höperöinnissä.

Teppo Vanamo

Suomalaisen muisti on niin toivottaman lyhyt. Ennen kun oli ulkohuussit ja paperina sanomalehteä, tuli kertausta aina sopivin välein, varsinkin torstaisin ja maanantaisin. Nykyään keskivertotaviksen muisti loppuu siihen kun kursori osuu käynnistä nappiin nukkumaan mennessä ja sormi tekee toiseksi viimeisen refleksin sinä päivänä.

kari wuoristo

ensin pitäisi aina kirjoitettua tai luettua hetki miettiä ennen kuin aletaan määkimään kilpaa asiasta joka ei selvillä edes omassa päässä edellettyän tietenkin että kykenee valtavirrasta eroittuviakin asioita ylipäätänsä käsittelemään

Tapio Neva

Turun Sanomia on kutsuttu urheilulehdeksi, joka julkaisee myös kuolinilmoituksia. Kuolinilmoituksia on kutsuttu myös ilmoituksiksi tupakanpolton lopettaneista.

Nyt alkaa olla selvää, että päätoimittaja Kari Vainion aikana Turun Sanomat voidaan kytkeä sanomalaisiin psykologisiin operaatioihin tavalla, joka luo Suomesta kuvan fasistivaltiona.

Kannattaa muistaa, että Suomi on solminut Pariisin rauhansopimuksen 1947 mm. Yhdistyneen kuningaskunnan ja Neuvostoliiton kanssa, jonka kansainvälisoikeudellinen seuraajavaltio Venäjän federaatio on.

Jos nyt sitten Turun Sanomat levittää epätäsmällistä tietoa hysterisoiden koko Itsenäisten valtioiden yhteisöön levitettäväksi tavalla, jota on erittäin vaikea oikaista, voi kysymyksessä olla Suomen ystävällisten suhteiden vaarantamisesta vielä ystävällisempään Venäjän federaatioon.

Luulisi, että Aurajoen rannoilla luetaan edes sen verran Venäjän federaation virallista lehteä tai Suomen antifasistisen komitean tiedotussivuja, että ymmärrettäisiin, ettei turkulainen ilosanoma ole lainkaan kaivattu, varsinkaan, kun sitä ei voi tehokkaasti oikaista Itsenäisten valtioiden yhteisössä olevissa joukkotiedotusvälineissä.

http://www.rg.ru/tema/mir/Evropa/finlyandiya/

http://antifasistit.blogspot.fi/

No nyt on Vihavainenkin saanut osuutensa!

Turun Sanomia päätoimittaa Kari Vainio ja Neuvosto-Eestin entinen johtaja oli Karl Vaino.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Karl_Vaino

Sananvapaus synnyttää joskus vainiovainioita, joiden kuloja on vaikea sammuttaa. Ketosten edellinen valinta Turun Sanomien päätoimittajaksi oli punaupseeriasiantuntija.

Kaikenlaiset yhdenasian liikkeet tuntuvat soluttavan päivälehdistön ja iltapäivälehtimäisyys valtaa alaa.

Risto Jääskeläinen

Uusi Suomi oli osallisena lopputulokseen:
"ltalehden ja Aamulehden oli mahdotonta tarkistaa Turun Sanomien alkuperäisestä lähteestä lainaamia tietoja, sillä kansanedustajan avustajan blogikirjoitus oli poistettu jo aikaisemmin samana päivänä Uuden Suomen sivuilta. Lehdillä oli tässä tapauksessa perusteet luottaa siihen, että STT:n uutinen Turun Sanomien jutusta piti paikkansa, koska uutinen oli tehty pelkästään blogikirjoituksesta. "
JSN tuomiot ovat vain ohjeellisia, mutta prof. Vihavaisen huoli sananvapauden käyttämisen seurauksista on ihan paikallaan, eikä JSN:n toisenlainenkaan tuomio olisi noita seurauksia juuri muuksi muuttanut. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tässä TS:n kanssa hyvin samassa sarjassa.

Tapio Neva

"ltalehden ja Aamulehden oli mahdotonta tarkistaa Turun Sanomien alkuperäisestä lähteestä lainaamia tietoja, sillä kansanedustajan avustajan blogikirjoitus oli poistettu jo aikaisemmin samana päivänä Uuden Suomen sivuilta. Lehdillä oli tässä tapauksessa perusteet luottaa siihen, että STT:n uutinen Turun Sanomien jutusta piti paikkansa, koska uutinen oli tehty pelkästään blogikirjoituksesta. "

=> Miksi Alma Median oli mahdotonta tarkistaa tietoa Uuden Suomen palvelimen pitäjältä tai kirjoittajalta?

=> Koko juttuhan oli rakennettu niin, että Turun Sanomat, jolla Helsingin Sanomien jälkeen on jonkinlaista ulkopoliittista arvovaltaa muodosti hyökkäyksen kärjen ja media-Kokoomus eli Alma Media huolehti siitä. että Turun Sanomien sananvapauspäästö tulee tamperelaistenkin tietoon ja Iltalehdessä koko maahan ja maailmaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Informaatiosodank%C3%A4ynti

Miksi pääasiassa vian dosentti Johan Bäckmania moititaan, kun kerran sanomalaiset mukaan lukien Ketosten Turun Sanomat ja Alma Media käyttävät juuri samanlaisia julkisuusmenetelmiä ja psykologisia operaatioita?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Psykologinen_operaatio

Pekka Taipale

Ei Julkisen sanan neuvostoa tarvitse eikä voi lopettaa. Mutta voimme kyllä todeta mikä se on: muinaisjäänne, jolla ei ole annettavaa nykyaikaan ja jonka joutavat lausunnot suuntaan tai toiseen eivät ole muuta kuin journalistien keskinäisen mustanaamiokerhon toisilleen myöntämiä onnen- ja pääkallomerkkejä.

Hannu Rautomäki

Aina löytyy sellaisia latvalahoja, jotka eivät ymmärrä huumorin vivahteita, ja lisäksi sellaisia iljetyksiä, jotka eivät haluakaan ymmärtää, vaan rakentelevat keppihevosia omiin tarkoitusperiinsä.
Eronen sattuu olemaan em. poppoille liian älyllinen kirjoittaja.

Jani Miettinen

No siinä vaiheessa kun amerikkalaisille tarjottiin hampurilais hihamerkkejä, niin olisi kai pitänyt sytyttää, ettei siinä blogissa oltu ihan tosissaan.

Käsittääkseni Suomessa ei ole vielä sellaista lakipykälää joka kieltäisi typerienkin aivoitusten julkaisemisen. Tai huonon satiirin.

Mutta kohta taitaakin olla sellainen pykälä kuin Neuvostoliitossa, missä vitsit olivat kiellettyjä.

Mike Amory

Taisi kalikka osua pahasti nilkkaan, kun tämäkin papparainen jälleen älähti!

"Aina löytyy sellaisia latvalahoja, jotka eivät ymmärrä huumorin vivahteita, ja lisäksi sellaisia iljetyksiä, jotka eivät haluakaan ymmärtää, vaan rakentelevat keppihevosia omiin tarkoitusperiinsä."

Eläköön persulandia! Kuolkoon kaikki latvalahot, huumorintajuttomat vanhat pierut!

Erland Salo

Professori Vihavaisen mielipide "”Häpeällisempää ja sananvapaudelle vaarallisempaa näytelmää ei liene Suomen historiassa” on painokas ja oikea. Tuo "Suomen historia" käsittää kuitenkin kaiketinkin kekkosslovakian jälkeisen ajan.

JSN johtajanaan entinen Kalevan päätoimittaja teki nahkapäätöksen, joka miellyttää kaikkia "tsurnalisteja".

Tunnettu hahmo eli ihan kansanedustajan avustaja (!) ei saisi kirjoittaa tekstejä, joista jokainen täysi-ikäinen normaalilla järjellä varustettu jopa "tsurnalisti" tajuaa, että ne on tehty kieli poskella. Tunteeko kukaan ketään muuta kansanedustajan avustajaa kuin nyt Helena Erosta? Ei tunne. Mutta tätä naista Turun Sanomat löi kuin vierasta sikaa. Sama lynkkausmentaliteetti on vieläkin vallalla. Ja täälläkin.

Voi Suomea voi ja sen sananvapautta.

Matias Gerlich

Suomessa on heikko keskustelukulttuuri. Itse kukin voi miettiä myös sitä miksi poliitikkojen näkemyksiin isketään hanakasti kiinni. Sen sijaan esim. Esko Valtaoja sai sanoa oman näkemyksensä ilman että avaruustieteen professorin väitettiin menneen päästään sekaisin tästä kirjoituksesta:

http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/391389/Islamin+todelliset+viholliset

"Kairon Al-Azhar-yliopistossa opetettiin vielä viisikymmentä vuotta sitten, että Aurinko kiertää maata. Elokuvantekijän surmaamista vaatinut uskonoppinut sattui muuten olemaan Al-Azharin professori. "

Jussi Hirvi

Luinpa tuon Erosen alkuperäisen hihamerkkijutun, kun en aiemmin sitä lukenut. Huumoriahan se on, mutta kirjoituksesta huokuu natsismin kylmyys ja ihmishalveksunta. "Hampurilaismerkkien" mainitseminen ei asiaa muuta. Ei naurattanut vaan hirvitti.
Lehdistöllä on tärkeä tehtävä rasististen peräkammareiden tuulettajana.

Mike Amory

Eli luit kirjoituksen, mutta et ymmärtänyt sitä. No ei se mitään. Eivät koulutetut Turun Sanomien toimittajatkaan sitä ymmärtäneet.

Pitää tuntea syvällisesti eurooppalaista lähihistoriaa ja omata kosolti suomalaista maalaisjärkeä, jotta tuollaisen kirjoituksen pystyy laatimaan. Mutta Eronen harrastaakin historiaa ja on muutenkin juureva naisihminen "mualta".

Äläkä välitä. Ei huumorintajun puutteesta ole ketään koskaan tuomittu, mutta sen viljelemisestä kyllä, kuten Erosen tapaus osoittaa.

Kari Kuuva

Toivoisi lisää Helenan kaltaisia blokikirjoittelijoita jotka ravistelisivat kunnolla tätä suomalaista "tunkkaista tiukkapipoista nurkkapartitionismia".

Muistaakseni koko juttu lähti siitä että arvoisa tasa-arvovaltuutettu arvosteli polliisia siitä että he tarkastivat aiheetta hänen mielestään ulkomaalaisten henkilöllisyyksiä, tästä poliisin toimenpiteestä arvoisa tasa-arvovaltuutettu suivaantui.

Tällainen toimintahan kuuluu totuuden nimessa poliisin toimenkuvaan eli se on heidän työtään. Eli tastä se koko satiirinen Helenan hihamerkkikirjoitus sai alkunta ja josta ulkomaalaishyysärit ja muut tiukkapipot hermostuivat täydellisesti, eli se siitä sitten.

Juhani Viitanen

Suurimmin pettynyt olen Perussuomalaisten Eduskuntaryhmän täysin luokattomaan panikointiin ja päätöksentekoon tämän asian paikkeilla. Mitä ihmettä me tehdään tuollaisella noin kyvyttömällä 39 edustajan oppositiopuolueellla?

Nyt, 6 kk tapahtuneen jälkeen, joka ikinen meistä kykenee naureskelemaan koko hihamerkkijutulle. Näkee sen oikessa mittasuhteessa. Nyt juttu tuntuu jo naurettavan pieneltä tapahtumalta kevään lähihistoriassa.

Kansalaisilla ja Turun Sanomilla ja Hesarilla ja YLE:lläkin on oikeus panikoitua ja ylireagoida tällaisessa asiassa. Ja mennä tekemään harkitsemattomia johtopäätöksiä ja henkilöiden erottamisia jne.

Mutta Edusskunnalla, jossa on valittuna 39 hengen suuruinen ydinporukka päättämään koko maata koskevista, joskus elintärkeistäkin asioista.

Se että myös tämäkin maan johtamisesta vastaava porukka pettää näin totaalisesti. Joutuu parin sanomalehtikirjoituksen ja Venäjän kirjoittelun pelon vuoksi paniikkiin. Eikä osaa ohjata ja mitoittaa toimiansa ja toimintaansa järkevästi eteenpäin.

Tässä suhteessa olen todella pettynyt Perussuomalaisen eduskuntaryhmän tekemisiin viime keväällä.

Tämän porukka on ainoa vastavoima joka on estämässä Suomea joutumassa EU-liittovaltion hotkaisemaksi. Ei todella kovin lohdulliselta näytä.

Porukkaa on kuin pipoa ja kansalta saatuja resurssejakin käsissä. Mutta aivan väärällä asenteella ja ihmeellisenä alistuneena laumasieluna tehdään eduskuntahommaa, koko Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä.

Eero Mattila

Vihavainen on viiltävän oikeassa. 21.11. pitäisi jokaisen tsurnalistin pitää mustaa surunauhaa. En tiedä mikä olisi riittävän provokatiivinen vastalause tapahtumille, jos tästä ei tule kenellekään mitään seuraamuksia - täytyisikö palauttaa journalistikortti.... Tapaus on äärimmäisen valitettava ja tahraa suomalaiset tsurnalistit ja JSN:n pahoin. Ihan vastaavaa olisi vaatia romaanien ja näytelmien kirjoittajia tuomiolle... itsekin ajattelin , että tämä näytelmä vetää vertoja Stalinin ja Hitlerin toteuttamalle ihmisten mustamaalaamiselle , mutta nyt eletään vuotta 2012!!!
Tässä olisi tosiaan itsetutkiskelun paikka, mutta aihe ei noussut esiin tämän vuoden journalistipäivillä. Mielestäni uskottavuuden vuoksi tiettyjen toimittajien pitäisi palauttaa korttinsa jos heillä sellainen ylipäätänsä on...
JSN:ää tarvitaan, mutta sen päätöksien pitää totta vieköön olla riippumattomia mediasta tai jutun kirjoittajasta ja sen jäsenten pitää nauttia kansalaisten luottamusta.

Heikki Toimela

Johan on nyt persuilla aihetta valittaa kun ensin töpeksitään.
Helena Eronen teki yhtäaikaa rikosilmoituksen ja kantelun JSN:lle mm Turun Sanomista ja vaati 100 000 euroa vahingonkorvausta. JSN ei voinut käsitellä asiaa, josta on tehty rikosilmoitus. Tosin poliisikaan ei ryhtynyt asiaa tutkimaan.
Eronen langetti sitten oman 100 000 uhkasakon TS:lle ja Karjalaiselle jos häntä lainataan.
No typerehtiminen ei päättynyt tähän vaan pari muuta persua teki oman kantelunsa asiasta JSN:lle. Tähän kanteluun tuli JSN:n vapauttava päätös, jonka Vihavainen nimesi "koko Suomen historian häpeällisimmäksi sanavapauden loukkaukseksi". No kukin tuntee oman alansa.

Mutta samassa JSN:n päätöksessä oli myös langettava päätös Iltalehdelle, joka oli kertonut että Breivik piti Halla-ahoa esikuvanaan. Näin ei siis JSN:n mielestä voinut sanoa.

Edelleen samassa JSN päätöksessä oli vapauttava päätös Soinia koskevaan kanteluun. Toisinsanoen yhdellä kertaa oli 4 persujen tekemää kantelua käsiteltävänä.

Persuilla on muodostunut tavaksi tehdä politiikkaa välikysymyksillä, kanteluilla, rikosilmoituksilla, tutkintapyynnöillä oikeuskanslerille ja poliisille. Eikö olisi helpompaa, nyt kun Karpo on eläkkeellä, valittaa suoraan Vihavaiselle?

Timo Vihavainen

Kykeneekös herra Toimela nyt ollenkaan ymmärtämään kirjoitettua tekstiä ja argumentoimaan siitä asiasta, josta olen kirjoittanut?
Kaikki höpötykset JSN:n eräästä toisesta päätöksestä, persujen valituksista ja niin edelleen eivät tosiaankaan liity siihen.
Jos perusedellytykset normaalille keskustelulle puuttuvat, niin kannattaa mieluummin mennä vaikka risusavottaan kuin kirjoitella lehtiin.

Heikki Toimela

No, käytin tuota sananvapauttani vaikka ei risusavotassakaan mitään vikaa ole. Persut tehtailevat noita kanteluitaan, joista välillä tulee langettavia ja välillä vapauttavia päätöksiä.
Tänään US:n mukaan Erosen "sappi taas kiehui yli" ja hän tekee kantelun JSN:lle. Saa nähdä miten kantelu menestyy.