Lauantai 25.5.2019

Suomeen syntyi juuri uusi virasto: pääjohtaja, 2 ylijohtajaa, 150 työntekijää, 11 milj. € rahaa

Luotu: 
2.1.2013 08:43

Vuoden 2013 alusta Suomessa toimii uusi virasto: Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV). Uusi virasto ottaa tehtävänsä kahdelta aiemmin erilliseltä virastolta.

Jatkossa KKV:n tehtävinä on kilpailu- ja kuluttajapolitiikan toteuttaminen, markkinoiden valvonta, kuluttajien oikeuksien turvaaminen ja kilpailulakien pano täytäntöön.

Virastolle on nimitetty kolme määräaikaista johtajaa, joiden kaudet päättyvät maaliskuun lopussa. Koko virastoa johtaa pääjohtaja (virkaatekevänä Juhani Jokinen entisestä Kilpailuvirastosta). Kilpailu- ja kuluttaja-asiat on jaettu kahden ylijohtajan alaisuuteen.

Tänä vuonna KKV:n budjetti on 11 miljoonaa euroa ja sillä on töissä noin 150 työntekijää. Uudelle virastolle etsitään yhteistä toimipistettä. Toistaiseksi kilpailu- ja kuluttaja-asioita hoitavat haarat toimivat entisissä osoitteissaan Helsingissä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mauri Hyhkö

Seuraavaksi on tärkeää laskea säästöt, joita mahdollisesti saadaan kahden viraston yhdistämisellä ja julistaa ilosanoma alamaisille, mikäli niitä säästöjä tulee.
Muussa tapauksessa, siis jos tuleekin kalliimmaksi, aihe vaietaan kuoliaaksi.

Kaarle Akkanen

Joopa joo. Lisää virastoja, valtion ja kunnan työntekijöitä? Kohta kahta yksityisen sektorin työntekijää kohden on yksi "virastotyöntekijä"? Meillä on pöhötautinen julkinen sektori joka vain jarruttelee hyvinvointia rahoittavaa yritysmaailmaa! Pienen maan suuri julkinen valta pitäisi romuttaa. Suhteuttaa todelliseen tarpeeseen! Keskustelua aiheesta toivotaan!!!