Perjantai 20.7.2018

Käsittämätöntä: Valtion hevosopiston tj 167 000 € / vuosi, Jyrki Katainen 140 000 € / vuosi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.1.2013 16:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Valtionohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.).
|

Valtion omistaman Suomen Hevosopisto Oy:n toimitusjohtaja ansaitsee vuodessa 167 000 euron palkan. Samaan aikaan pääministeri Jyrki Katainen (kok.) saa työstään noin 140 000 euroa vuodessa.

Asian nosti tänään esille valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) blogissaan. Hautalan mukaan valtion hevosopiston toimitusjohtaja on valtionyhtiöiden huonoiten palkattu johtaja.

Heidi Hautala kritisoi yrityselämän johtajien palkkakehitystä ja suhtautumista omiin ansioihinsa.

- Yritysjohdon ajattelutapaan ei ole tähän päivään mennessä kuulunut omista eduista tinkiminen – päin vastoin. Näinä aikoina minkä tahansa yhtiön yrityskuvalle tuskin voisi olla parempaa kirkastusta kuin presidentti [Sauli] Niinistön esimerkin seuraaminen, Hautala kirjoittaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ilmoitus tahdostaan alentaa omaa palkkiotaan on herättänyt Suomessa laajan keskustelun.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mike Amory

Mitä v---a valtio tekee jollain Hevosopistolla? Vuonna 2011 tappiota tuli puoli miljoona ja pankkitiliä oli tyhjennetty 800.000 euroa. Henkilöstömenoista kolmasosa menee tälle Hevosopiston toimitusjohtajalle. Siihen nähden hänen pomonsa, hallituksen puheenjohtaja, saa todella vaatimatonta palkkaa - onhan kyseessä sentään HEVOSOPISTO! Vain 5500 euroa vuodessa.

Tuomas Sikander

Veikkaus: 839744€
Kuntarahoitus: 652464€
Solidium: 518913€
Alko: 500799€
...
Kokoomus pitäisi ehdottomasti saada välillä huilaamaan hallitusvastuustaan ennenkuin se istuttaa lisää näitä tattejaan ympäristöömme.
Samaan aikaan aivan peruselämiseen tarkoitetut rahat, joiden pitäisi pyöriä omassa maassa hyvinvointia lisäämässä (Autokatsastus, terveydenhoito, perintä, jne..) karkaavat kiihtyvää tahtia maan rajojen ulkopuolelle veroparasiittien kautta.
Sisäsiittoisen ahne hulluus on saanut jo liian kovan otteen potilaasta ja pikaisia toimenpiteitä kaivataan.
;-(

Pentti Westerholm

Eipä yllättävä uutinen.Ahdeudella on rajansa.Ihmettelen vain miten näin on päässyt käymään.Toisaalta oli erinomainen asia,että tämä palkka-ale otettiin esille .Näin paljastuu todelliset alekohteet,vaikka tämä ei ollutkaan tavoite.

Fredrik Sehr

Nostan hattua Ministerille, että uskaltaa monin tavoin näyttää "meikäläisille" mitä on ennen hänen aikaansa tapahtunut!
Kokoomus saa taas minusta ainakin huonon arvosanan, koska on
ollut vaikutusvallassa niin monta vuotta ilman että tämmöisiä pahoja ilimiöitä olisi tuotu näyttöön. Annetaanko Kokoomuukselle rauhoittua
opposiitiossa nyt, koska nyt näyttää olevan samaa meinikiä kun Holkeri/Liikanen saivat Suomen talous kaatoon

Rey Mizen

Eipä ymmärtäneet kokoomuslaiset minkä Pandoran lippaan avasivat sopiessaan, että Niinistö avaa keskustelun alentamalla palkkiotaan. He luulivat, että paine kohdistuu tavallisiin palkansaajiin, mutta nyt paine kohdistuukin hyväpalkkaisiin ja päin vastoin pienipalkkaisille halutaan lisää. Oikeudentunto perusteena.

Perttu Walkeajärvi

Tässä muut valtioyhtiöden pomot

Aalto yliopistokiinteistöt 121 768
Alko 500 799
CSC 193 048
Fingrid* 292 911
Finnavia 250 500
Finnfund 191 548
Finnpilot Pilotage 221 864
Finnvera 343 158
Governia 182 046
Hansel 189 352
HAUS 115 972
Helsingin yliopistokiinteistöt 107 100
Hevosopisto 167 359
Kuntarahoitus 652 464
Solidium 518 913
Suomen Erillisverkot 174 495
Suomen Ilmailuopisto 119 340
Suomen Teollisuussijoitus 249 589
Suomen yliopistokiinteistöt . 151 267
Veikkaus 839 744
Yleisradio 341 492

Ari Ohvo

Taitaa Alkon pomolta mennä suunnilleen puolet tuloista veroihin eli käteen jää vuodessa "vain" n. 250 000. Lienee ihan kohtuullista verotuksellisesti. Ostaahan tuolla parit omakotitalot syrjäsudulta vuodessa.

Hannu Rautomäki

Mitähän riivatun järkeä on tärvätä verovaroja kaakkeihin, ja yhteen huippupalkkaiseen kaakkijohtajaan?
Mitä hyötyä hevoset tuovat yhteiskunnalle, kun ne ovat jo työnsä tehneet maa- ja metsätaloudessa?
Ratsastus- ja ravitoiminta pitää huolen hevosista ilman verovarojakin ja valtion kaakkijohtajaa.

Petri Sakkinen

Suomenhevosista huolehtiminen olisi arvokasta työtä! Ne sentään veivät hakkapeliittamme Puolan, Lützin, Leipzigin ja Narvan maille, vetivät tykkimme talvi- ja jatkosodassa ja nostivat maamme teollistuneeksi hyvinvointivaltioksi vetämällä tukkikuormat sellutehtaille ja tietenkin ruokkivat kansamme vuosisatoja.

Näillä soinilaisilla ravihevosilla ei tietenkään ole mitään kansallista merkitystä, mutta hyvää metwurstia niistäkin voisi saada.

Eero Mattila

Menisköhän Suomella paremmin jos hevostalousopiston rehtorista tulisi pääministeri? Tai menisikö Suomella paremmin jos vaikka kymmenkertaistettaisiin Kataisen palkka?
Toivoisin listalle myös ministeriöt ja virastot. Näkyyköhän niiden palkat jossain.
- Tämä on kyllä mainio esimerkki suomalaisesta oligargiasta. Valtionyhtiön johtajalla ei ole mitään vastuuta ja silti palkka nousee kaiken aikaa. Jos menee huonosti palkka ei alene. Mukavia palkintovirkoja puoluetovereille.
- Tulojen pitäisi jotenkin olla suhteessa siihen mitä saa aikaan. Valtionyhtiöiden johdon rinnastaminen yksityissektoriin ei perustu mihinkään järkevään ajatteluun. Toki yksityispuolellakaan ei kovin hyvin vastuuta kanneta. Hyvänä esimerkkinä metsäyhtiöt, joissa johto tekee miljardivirheitä ulkomaisilla yrityskaupoilla ja kuittaa miljoonien optiot ja eläkkeen päälle.

Tuula Saskia

Tämä tieto olisi vitsi, jollei se olisi ilmeisen totta.

Mikä tätä maata tai siis sen virkamiehistöä vaivaa?

Virkamiehet syövät meidät sisältä. Hiljaa, mutta vakaasti.

He ovat pelottavampia kuin konsanaan poliitikot.

Mutta , mutta: mikähän status ja vakanssi tällä hevosopiston johtajalla lienee?

Ja ketkä ovat sen ja palkan määrittäneet?

Juha Mattila

Mikä lehmä ministerillä ojassa? Peitelläänkö kansan paheksumaa yhden valtionyhtiön johtajan palkkaus ja -luontaisetukiistaa eli maan ja isojen poikien tapaa? Yritetäänkö antaa se kuva, että kaikkensa eli työjatkonsa likoon laittavien yritysjohtajien palkat ovat verrattavissa vastuuseen koskaan joutumattomien ministeriemme palkkoihin? Sitkeässä ovat myös ne harhaluulot, että valtion ja kuntajohtajien pitäisi saada riskittömästä työstään sama palkka kuin riskejä ottavien yritysjohtajien. Niinistö painii omassa sarjassaan. Jos vallan ja sitä kautta työmäärän vähennyttyä kieltäytyy palkankorotuksesta, niin mistä oikeastaan luopuu?

Nicolalai Lofwing

Olisiko omistajaohjauksesta vastaavalla henkilöllä syytä siirtää tällainen toiminta sille sektorille mihin se kuuluu? Saattaisi olla aiheellista kerrata mitä "julkinen valta" tarkoittaa. Luulin, että aprillipäivää on siirretty kun luin tästä hevosopistosta, mutta ei, totta se vaan on. Jostain syystä minua ei edes naurata, olen syvästi pettynyt (masentunut) ja tunteiden ilmaisu on suorastaan mahdotonta. Olen sanaton.