Perjantai 22.2.2019

SAK:n uusi puheenjohtaja jo selvillä?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.4.2009 07:22
  • Kuva: SAK
    Kuva
    Lauri Lyly

SAK:n seuraavaksi puheenjohtajaksi nousee edunvalvontajohtaja Lauri Lyly (sd.), kirjoittaa Kansan Uutiset. Lehden mukaan Lylyllä on takanaan enemmistö sekä SAK:n valtuuston kaikista jäsenistä että valtuuston sosiaalidemokraattisesta ryhmästä.

Kansan Uutisten mukaan Lyly on saanut taakseen Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Merimies-Unionin, Sähköliiton sekä Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n valtuutetut. Lisäksi myös Rakennusliitto on asettumassa Lylyn taakse.

Puheenjohtajakilvan toisella ehdokkaalla, Paperiliiton liittosihteerillä Petri Vanhalalla (sd.) on kymmenen sosiaalidemokraattisen liittojohtajan tuki, mutta ryhmäpäätöksiä hänen tuekseen ei ole tehty.

SAK:n uusi vetäjä valitaan valtuuston kokouksessa 14. toukokuuta. Pitkäaikainen puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) jättää tuolloin tehtävän.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras Kokousedustaja

Kommunistit pelkäävät, että pelin pelaaminen loppuu Vanhalan tultua pomoksi. Lylyn he tuntevat ja uskovat edelleen voivansa pyörittää Lauri- kakkosta.
Kommunisteja pelottaa Vanhalan valinta ja siksi he kannattavat Lylyä.
Totuus on kommunisteille selvinnyt ja tapansa mukaan he ovat aloittaneet hajotustyön. Samoinhan he toimivat Ihalaisenkin valinnan aikoihin.
Arkinen todellisuus selviää kommunisteille sitten kun äänet on annettu on SAK saanut uudeksi puheenjohtajakseen Petri Vanhalan.