Lauantai 21.10.2017

Loft-pommista ilmoitus poliisille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.4.2009 15:30
  • Kuva: Creative Commons / timonoko
    Kuva
    Helsingin Arabianrannan kaupunginosa.

Sato vaatii Helsingin käräjäoikeudessa yli kuuden miljoonan euron korvauksia Helsingin Arabianrantaan rakennuttamansa loft-asuntokohteen rakentajalta Artic Team Oy:ltä. Sato ilmoittaa aikovansa vaatia niitä yhteisvastuullisesti myös kohteen rakennuttajakonsulttina toimineelta Sweco PM:ltä.

Korvausvaateet kohdistuvat muun muassa miljoonien eurojen ylilaskutukseen, joka on Saton näkemyksen mukaan tapahtunut Artic Teamin ja Swecon projektipäällikön yhteistoimin.

Helsingin poliisilaitokselta vahvistetaan, että loft-kohteeseen liittyen on tehty rikosilmoitus.
Asiasta kerrotaan Rakennuslehden verkkosivuilla ja torstaina ilmestyvässä Rakennuslehdessä.

Saton kanne on vastakanne Artic Teamin kanteeseen, jossa yhtiö perää Satolta noin 1,3 miljoonan euron saatavia. Saton kanne Swecoa vastaan on vielä valmisteluvaiheessa, mutta korvausten vaatiminen yhteisvastuullisesti myös Swecolta todetaan Artic Teamille kohdistetussa vastakanteessa.

Suuri osa asukkaista on joutunut muuttamaan pois puoli vuotta sitten Helsingin Arabianrantaan valmistuneesta talosta rakennusvirheiden takia. Kohteen kustannukset ovat noin kaksinkertaistuneet kustannusarviosta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Tässä sitä on näyttöä uudesta, innovoivasta ja asiakkaan tarpeisiin sovelletusta rakentamisesta. Suomalaisella ammattitaidolla.

Eli meikäläiset rakennusalan ammattilaiset taitaa mennä ihan solmuun, kun ei saakaan tehdä vanhalla kaavalla, vähän kaakelin pintakuosia vaihdellen.

Vieras

Työntekijöiden ammattitaito on varmasti tallella ja sama kjuin aiemminkin. Se, mikä on muuttunut, on grynderien kunniantunto ja ahneus, edellinen alas ja jälkimmäinen ylös. Duunari tekee sen, mitä pomo käskee. Jos pomo käskee fuskaamaan, niin sitten fuskataan.

OL

Suomessa rakennetaan vaan niin surkeasti, että samaa on vain Venjällä slummien rakentamisessa. Jos katsoo vaikka sitä Räikkösen myymää kämppää, niin eipä se juuri luksusta ole! Ja ne eiranrannat ns. luksustalot, missä niissä se luksus on? Tavallista bulkkitavaraa, ja kuten joku sain kaakelinen pintakuviot vain vaihtelevat! Ai niin, luksista on tietty ylihinta, joita niistä kiskotaan!

Äijä

Mestarit kehiin!
Rakennustyömailta on poistunut vastuullinen ammattimies jo kauan sitten: rakennusmestareita, jotka toimivat aikoinaan työmaasta vastaavina, ei ole koulutettu enää aikoihin. Valvojatkin ovat konsultteja, joitten käytännön ammattitaito näyttää rajoittuvan laskuttamiseen. Alalle on pesiytynyt töitten ja urakoitten ketjuttaminen, jossa jokainen yrittää kusettaa seuraavaa ketjussa ja välttää vastuuta. Surkeata!