Tiistai 23.7.2019

Poliisi tutkii kunnanvaltuutetun Facebook-kirjoituksia: Kiihottaminen kansanryhmää vastaan?

Luotu: 
15.1.2013 15:56
Päivitetty: 
15.1.2013 16:27
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Poliisi on aloittanut esitutkinnan kontiolahtelaisen kunnanvaltuutetun Mika Hiltunen (ps.) Facebook-kirjoituksista. Tapausta tutkitaan kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

Epäilty on käyttänyt avoimessa Facebook-kirjoituksessaan pakolaisista sellaisia ilmaisuja, joiden voidaan katsoa ylittävän ”syytä epäillä” –kynnyksen tutkinnan aloittamiselle, Pohjois-Karjalan poliisi kertoo.

Yle kertoi eilen Hiltusen käyttäneen Facebookissa kovaa kieltä Suomeen tulleista pakolaisista ja turvapaikanhakijoista syyttäen heitä muun muassa sosiaalipummeiksi ja raiskaajiksi.

Perussuomalaiset ovat Ylen mukaan sanoutuneet puolueena irti Hiltusen kirjoituksista.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Suomi

Ei tarvinut tuotakaan minunkaan mitenkään kytätä, kun jo tuli vinkki, että voe hemmetti, taas yksi pääsee otsikoihin. Oikeessa oli. Eikä se mikään lupatarkastaja tai poliisi ollut. Samalta suunalta Persujen kannattaja, joka alkaa epäillä miksi aina vain PS.
Eikö nämä hieman nimeä saaneet millään tajua, että ne ei voi laukoa mitä sattuu, vaikka mieli tekisi ja äly olisi ämpärissä. Omien keskuudessa ja hommafoorumilla ja täällä maristaan sitten, kun sanavapaus on rajoittunutta ja kaikki vaan pilkkaa.

Mistäs luulette niiden oppineen sutkautukset ja pilkkaamisen. Katsokaa telkkarista taas Puheehoitajanne puheenvuoroja eduskunnassa, kunhan ne sinne joskus lumien sulettua taas joutuu muutamaksi viikoksi ennen kesälomia istumaan. Kielenkäyttö on juur tätä läyhäämistä, joka yllyttää kaikki intomielet kirjoittelemaan mitä sattuu, kun ääni ei kuulu.

Timo Juutilainen

tilastojen ja katutasotietämyksen perusteella hiltusen kirjoituksissa on perää. miksi tutkitaan? jos joku kirjoittaa päivälehdissä esm. että työttömät, tai yksinhuoltajat ovat laiskoja ja jne. miksi ei tutkita? kansanryhmiä nekin on!

Petri Suomi

Tätähän se Pj. Soinikin epäili ennen eduskuntavaaleja ja myös tässä välissä. Hän ei voi jokaista ropelilakkia pitää ruodussa. Nyt niitä on kuntavaalien jälkeen lisää, joten voimme olettaa vastaavien tapausten senkun jatkuvan.
Samanmieliset tyypit haluaisi juuri tästä syystä laukoa nimimerkin takaa täälläkin omia turhatumisiaan. Vaan ei oikein käy, eikä onnistu kansanedustajankaan eikä kunnanvaltuutettunakaan. Naama näkyy ja nimen voi mainita, kun astuu rajan yli, eli kansan valitsemaksi.
Luulen monen Persun haaveilevan, että voispa olla ministerinäkin pelkkä nimimerkki eikä kuvaa missään.
Ei tietenkään kaikki. Suurin osa Persuistakin tajuaa missä kulkee raja jonka takana pysyy aivan rauhassa ja kukkaan ei kirjoita missään tällaista. Voisin luetella satoja Persujen kannattajia ja kymmeniä vaaleilla valittua, joista kukaan ei koskaan tule kirjoittamaan tällaista. He ovat sitä porukkaa, jotka saavat muutakin aikaan kuin kohuotsikoita. Sama se on muissakin puolueissa. Tosin harvemmin, koska jengi on paljon kokeneempaa.

Kauko Aalto

Tuskin he kaikki raiskaajia ovat.Tulevat kuitenkin enimmäkseen sellaisista (raiskaajat)"kulttuureista" joissa raiskaus on yleensä raiskatun rikos.
Ihminen joka elää vastikkeettomasti yhteiskunnan kustannuksella, hänet usein leimataan pummiksi.En osaa sanoa onko se oikea ilmaus,mutta jos sitä ilmaisua voidaan käyttää kantasuomalaisita ilman sanktioita, niin miten se voi olla kiellettyä puhuttaessa muista kansanryhmistä.

Mauri Hyhkö

Poliisi tutkii paljon kaikenlaisia asioita eikä niitä julkaista tiedotusvälineissä.
Ei kai kukaan meistä halua maahan keppostelevia maahanmuuttajia.
Suomessa on ollut tapana, että "ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan."
Somessa taas "hutkitaan" ennenkuin pöly on laskeutunut. Tästä esimerkkinä irakilaismaahanmuuttajien pitserian tuhopoltto Tampereella pari vuotta sitten, josta sdp:n kansanedustajat Kiljunen ja Lipponen syyttivät suomalaisia "maahanmuuttokriitikoita", mutta joka osoittautuikin murhapoltoksi ja vakuutuspetokseksi. Rikos aiheutti kolmen syyttömän kuoleman ja neljän vammautumisen.

Jyrki Saari

Kannattaisiko Ilmiantaa poliisille kirjoitukset/kommentit joissa kiihotetaan syrjäytettyä/ vähävaraista kansanryhmää vastaan tekemään ihmisoikeuksia loukkaavia tuloleikkauksia, mukaanlukien pakkotyövaatimukset yms. Heitä saattaa löytyä muistakin kuin PS puolueesta, yllättävää vai mitä?