Maanantai 23.10.2017

Onko 3800 €/kk liikaa? – ”Suojatyöpaikkoja”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2013 12:20
  • Kuva: olliimmonen.net
    Kuva
    Olli Immonen leikkaisi virkamiesten palkkoja. Arkistokuva.
|

Kansanedustaja Olli Immonen (ps.) haluaa leikata julkisen sektorin palkkoja. Immosen mielestä virkamiesten palkat ovat liian korkeita.

- Pääministeri Jyrki Katainen toi esille näkemyksen, jonka mukaan rahat eivät riitä hyvinvointivaltioon. Tämä on totta, mutta tulee kuitenkin ymmärtää, että rahat voisivat riittää paremmin, mikäli julkisen sektorin toiminta olisi tehokkaammin organisoitua. Rahat eivät riitä siihen, että pidämme verorahoin yllä hyvinvoinnin ympärille kehitettyjä kallispalkkaisten virkamiesten suojatyöpaikkoja, Immonen kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.
 
Immosen mielestä maahanmuuton edellyttämän kotouttamisen ja kaksikielisyyden aiheuttaman byrokratian takia verorahotteisten virkojen määrä on paisunut liikaa. Immosen mielestä Suomen julkinen sektori tulisi karsia 2000-luvun tasolle, jotta Suomen taloustilanne saataisiin kuntoon.
 
- Julkisella sektorilla työskentelee 27 prosenttia Suomen työvoimasta: kuntien palveluksessa 500 000 ja valtiolla 150 000 henkeä. Voidaan yksinkertaistetusti ajatella, että julkisella sektorilla työskentelee tasan niin monta ylimääräistä henkilöä kuin valtion ja kuntien budjetit ovat euromääräisesti alijäämäisiä. Huomiota tulee kiinnittää henkilöstömäärän lisäksi kuitenkin erityisesti kallispalkkaisten ylempien virkamiesten määrän kasvuun valtion tehtävissä. Heidän määränsä on noussut peräti 60 prosentilla vuoden 2000 jälkeen. Missä näkyy tulos? Immonen kysyy.
 
Immosen mukaan julkisella sektorilla työskentelevien palkat ovat nousseet talouskasvua ja inflaatiota nopeammin. Immonen viittaa tilastotietoihin, joiden mukaan valtiolla työskentelevien miesten keskiansio on noussut noin 3800 euroon kuussa. Naiset tienaavat valtion palveluksessa keskimäärin 3200–3300 euroa kuussa. Yksityisellä puolella miesten keskiansio on noin 3500 euroa kuussa ja naisten noin 2900 euora kuussa. Tilastokeskuksen tarkempi palkkataulukko täällä.
 
- Mielestäni Suomelle ei yksinkertaisesti jää muuta vaihtoehtoa kuin karsia virkamiesten määrää sekä leikata asteittain heidän palkkojaan ja jäädyttää ne kestävälle tasolle, Immonen kirjoittaa blogissaan.
 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Nieminen

Ei, vaan tällä toimenpiteellä turvataan huoltosuhde pitkälle tulevaisuuteen.
Kaikkitietävät päättäjämmehän ovat olleet jo kaksi-, kolmekymmentä vuotta erittäin huolissaan kansakunnan vanhenemisesta ja sitä kautta huoltosuhteesta.

Timo Nenonen

Simon Wahlroos on lisännyt tämän jutun yhteyteen listan eräästä merkittävästä painolastista, joka rasittaa talouttamme. Ei tarvitse kuin lukaista se läpi, niin ymmärtää, miksi A. Thors, eikä kukaan muukaan ministeri uskalla julkaista lukuja maahanmuuton kustannuksista meille suomalaisille. Ne ovat järkyttävän suuret, joten ei ihme, että Katainen on kyynel silmässä valittamassa rahan puutetta. Kuutosen matikalla hän ei ole kyennyt laskemaan, miten raskaasti maahanmuutto ja ulkomaisten bankstereiden ja EVM:n rahoittaminen maksaa. Eihän tässä ole kauaakaan, kun Suomi velkarahalla makseli EVM-gangsterijärjestölle 1,44 MILJARDIA ihan tuosta vaan suoraan Kankkulan kaivoon, eikä näkynyt mitkään Eu-pykälät estävän, niinkuin telakkatukea.
Nimitän EVM gangsterijärjestöksi siksi, että se taitaa olla ainoa organisaatio, joka jo perustusvaiheessaan ilmeisesti aikoo tehdä niin paljon ja niin raskaita rikoksia eurovaltioita kohtaan, että sen työntekijöille annetaan SYYTESUOJA. Eli käytännössä he siis aikovat tehdä sellaisia tekoja, joista normaalisti HÄKKI HEILUISI. Ja koska heillä on valta ja voima varastaa vaikka kaikki euromaiden varat, siis kaikki, näin luultavasti tulee käymäänkin. Eihän heidän tarvitse, kuin ilmoittaa vaikkapa Suomelle, tarvitsemme 20 miljardia, ja kahden viikon sisällä on Suomen maksettava, sanktioiden uhalla.
Tämmöiseen rikollisorganisaatioon Katainen/kumppanit on meitä viemässä. Persut ovat puolueena ainoana äänestänyt eduskunnassa EVM vastaan, joten kun Suomi on imetty kuiviin kaikista rahoistamme, kannattaa muistaa ketkä olivat ne tässäkin asiassa ainoat, jotka ajoivat suomalaisten etua. JA NE EIVÄT OLLEET NYKYHALLITUSPUOLUEET kokoomus, sdp, rkp, vihreät, kd ja vasemmistoliitto. Nämä puolueet antoivat kesän äänestyksessä EVM:lle suomalaisten verovarojen ryöstöoikeuden maamme ulkopuoliselle taholle.

Tämä juttu on absoluuttista totta ja todellakin koskee myös Suomea.

Jyrki Saari

Tästä voi olla syy-yhteyttä verojen korotteluun ja miksi esim. pienyrittäjät eivät voi työllistää palkkojen sivukulujen ollessa liian korkeita. Ainakin VATT Vartiaisen palkka on ihan liian korkea. Tuollaisesta ei pitäis maksaa hänelle kuin 3100 - 3600€/kk. Yli 8000€/kk, Siinä on noin puolet jotain piilokorruptiorahan tapaista. Olen ammatiltani myyntipäällikkö ja myyntipäälliköiden palkat alallani on em. Vartijainen ei todennäköisesti pystyisi selviytymään työstäni. Myyntipäällikön työssä pitää olla luottamusta herättävä ja sitä hän ei erityisesti herätä. En silti väitä, että suorituisi taas hänen tehtävästään koska kieltäytyisin piilokorruptiorahasta ja en suostuisi esittelemään "hutkimuksia".

Mika Natunen

Monessa virastossa tehdyt leikkaukset ovat koskeneet henkilöstömäärää, ei tuottavuutta tai palkkatasoa.
Viikkotyöaika pysyy 36,15 tunnissa(puolet valtiolla tekee tälläistä!), käsittelyajat pitenee mutta kuuden viikon lomat pidetään. Valtion keskikuukausipalkoista puhuttaessa olisi kiva tietää työtunnin hinta kaikkine palkanlisineen, koulutus- ja virkistysmatkoineen sekä keskimääräiset saikkumäärät yhdistettynä. (mikään salaisuus ole että julkisilla saikkuillaan suojatyössä ihan eri lailla kuin siellä missä työtunnille tarvitsee saada tuottoa). Ja tosiaan nämä ns keskijohdon osin poliittiset virat ovat totaalisen ylipalkkaisia vastuuseen nähden. Varsinkin kun pätevällä hakijalla ei ole mahdollisuuksia ilman puoluekirjaa.

Jouni Kokkonen

Että pysyttäisiin totuudessa, tuo viikkotyöaika johtuu pekkasista jotka pitää ottaa irtotunteina, eikä niitä saa kerätä kuten yksityisellä sektorilla.

Sinänsä olen sitä mieltä että pekkaset ovat typeriä. Itse en sellaisia saa enkä edes halua. Mieluummin porukalle niitä vastaava palkankorotus.

Papa Grande

Immoselta erittäin hyvä ja rohkea ulostulo. Vanhat valtapuolueet ovat vuosikymmeniä paisuttaneet julkista hallintoa kuin pumpattavaa sammakkoa, joka väkisin poksahtaa kohta.
Vaikka onkin eduskunnan kuopus, niin vakavasta asiasta Immonen puhuu ja vähintäänkin on vakavan ja laajan kansalaiskeskustelun paikka.

Antti Ollikainen

Hyvä että edes yksi kansanedustaja ottaa kantaa näihin virkamies asioihin. Täydet pisteet Immoselle. Kunhan nyt vaan ryhdyttäisiin sanoista tekoihin. Pois vaan tuommoset kallispalkkaiset suojatyöpaikat. Saneerausta rajulla kädellä vaan.

Mauno Strandén

Olen Papan kanssa samaa mieltä, mutta kun ehdotus tulee väärästä puolueesta, vaietaan asia kokoneen tai yritetään nolata esittäjä kaikin tavoin!
Tälläinen on nykyinen valtamediailmasto?

Kuulin juuri kuinka Kiteellä menetellään, jos kovasti kasvanut PS:n edustaja ehdottaa jotakin, alkaakin vanhojen puolueiden älämölöö, eikä saa edes puheenvuoroaan sanoa loppuun, huutosakissa on myös entisiä kansanedustajia, joita kiukuttaa, kun heiltä putosi muutamia vanhoja jääriä pois valtuustosta.

Jouni Kokkonen

Kunnilla ja valtiolla on runsaasti töissä sellaisia ihmisiä joiden ainoa tehtävä on katsoa mitä muut tekevät. Lisäksi keksitään älyttömiä byrokratioita joilla ei ole mitään tekemistä itse asian kanssa. Itse tutustuin kerran yhden kunnan byrokratiaan. Tutustumisen perusteella kysyin kunnan virkamiehiltä miksi tuo asia kulkee lautakunnan kautta kun se kerran ei tee mitään muuta kuin päättää että virkamies oli laskenut oikein. Vastauksena sain että se oli Kaupunkiliiton suositus. Eli siellä mietitään turhia koukeroita hallintoon ja kunnat/kaupungit nielevät ne kyselemättä ja ennen kaikkea kyseenalaistamatta.

TIlanne on kunnissa sama kuin firmassa joka päätti siirtyä sähköiseen laskujen käsittelyyn. Ja päätti ottaa 2 kopiota jokaisesta laskusta.

ankerias

Olet oikeassa sähköisestä laskutuksesta nin pienyrittäjänä taitaa teettää lisää töitä kun pitää kuitenkin vielä printata itselle kirjanpitoon paperikappale.Asiakaalle kuitenkin lähetetään lasku paperilaa,koska kaikki eivät halua mitään sähköistä laskutusta.Kuka nämäkin tulee maksamaan,jos yksi suuri millä ollaan asiakassuhteessa ilmoittaa yksipuolisesti että olemme siirtyneet sähköiseen laskutukseen.Pitäisi olla jo melkein googlen palvelimet käytössä lisänä pilvet.Ei tässä ole varaa palkata muutamaa virkailijaa 3000 € palkoilla.Verotkin ovat sitä luokkaa että epäilen että taidetaan elättää vähän liikaa näitä "vastuunkantajia"

Tuomas Sikander

"Huomiota tulee kiinnittää henkilöstömäärän lisäksi kuitenkin erityisesti kallispalkkaisten ylempien virkamiesten määrän kasvuun valtion tehtävissä. Heidän määränsä on noussut peräti 60 prosentilla vuoden 2000 jälkeen. Missä näkyy tulos? Immonen kysyy."

Tulos näkyy vaaleissa. Kokoomushan kunnon parasiitin lailla munii järjestelmään, eli rakentaa itselleen uskollista ja toivotulla tavalla äänestävää rälssiä kauaskantoisen harkitusti. Tässä yhteydessä kannattaa muistaa se sairaanhoitajille tuntuvia palkankorotuksia lupailemalla ostettu vaalivoitto.
Jokainen kultaisen luteen muna on melko varma ääni seuraavissa vaaleissa, kuin rahaa sisäsiitoisten kartelliäijien osuuspankkiin tallettaisi.
;-)

Keijo Lindgren

Otetaan asiaan toinenkin kanta.
Virkoihin on pätevyys ja koutusvaatimus ja pätevin pitäisi valita.
Runsaasti koulutettuja on hakijoiden joukossa joten valitaan varmasti hyvin koulutettu ellei ylikoulutettu tehtävään.
Eihän melkein tohtoriksi koulutettua voi alipalkalla pitää.
Tämä on minun teoriani ja kysymykseni paljonko tarpeeton osa koulutusta on tullut veronmaksajille maksamaan?
Yksityisellä ei normaalisti pelkästä koulutuksesta tehtävään nähden ylimääräistä maksa.

Lauri Viljanen

Taas on käynyt niin että tuotanto voimat ja tuotanto suhteet eivät ole läheskään tasapainossa. Asia täytyy korjata nopeassa tahdissa. Muuten käy niin kuin näissä tapauksissa tuppaa käymään. Meillä kun on vielä rasitteena tuo EU . joka on osoittautunut savijalkaiseksi jättiläiseksi.

Paananen Ludmila

jospa siellä Olympos vuorella jumalalliset kansanedustajat ja ministerit heräävät ruususen unesta katsomaan todellisuuta silmiin - johtajiaa johtajien päälle ja sivulle valvomaan valvottavan valvottavaa, byrokratia, turhia virkoja ja turhia yli-ali-pää-päälliköitä joka lähtöön

Timo Leppänen

Hyvä Olli Immonen toivottavasti lähet nyt viemään tätä asiaa eteenpäin eduskunnassa. Toivon että tämä ei jää vain blogi kijoitteluksi vaan kansanedustajana ja vielä hyvänä sellaisena viet tämän asian läpi eduskunnassa.
(Tai siellä jossakin saunanlauteella missä näitä asioita päätetään)

lars rantanen

Täyttä asiaa!
Nykyäänkin ja varsinkin "johtava" virkamies tulee kotiin levänneenä ja päivän lehdet lukeneena!!
Mistä me näille maksamme? Työryhmäkokouksista? Kehittämiskeskusteluista? Suunnitteluseminaareista?
Kaikki edellä mainittu "työ" on jaskaa.

Kersti Rajala

Missäköhän kunnassa naiset saavat tuollaisia palkkoja? Unohtakaa naisten palkat, ne eivät ole kunnalla korkeita. Puuttuisin sen sijaan teknisen sektorin miespuolisten työntekijöitten palkkoihin. Ne ne vasta kohtuuttomia ovat. Hinta-laatusuhde on siellä täysin vinksallaan.

Raimo Ilaskivi

Mitenköhän olisi, jos kansanedustajat itse - palkka 6335 kk -ynnä erilaiset lisät - seuraisivat pesidentin esimerkkiä! Jäisivät vielä paljo tuon 388:n yläpuolelle mutta antaisivat oikeanlaatuisen signaalin sille virkakoneistolle!

Markku Nieminen

Päättääkö virkakoneisto itse omat palkkansa? Tietääkseni eivät päätä. Ylempien virkamiesten samoin kuin poliitikkojenkin palkat sovitaan hyvä veli hengessä kabineteissa yhdessä, eikö niin? Miten muuten palkat olisivat karanneet pilviin?

Simon Wahlroos

*Muutamia julkisen talouden ihkuja suojatyöpaikkoja joita maahanmuutto on synnyttänyt: Pärjäämmekö ilman näitä?

Monikulttuurisuusasiantuntija, Maahanmuuttokoordinaattori, Tulkkipalvelukoordinaattori,
Asioimistulkki, Kulttuuriluotsi, Vertaisosaaja, Erityisryhmän linjavastaava,
Päivähoidon maahanmuuttajakoordinaattori, Sopeuttamistyöntekijä, Kotoutussihteeri,
Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen suunnittelija, Monikulttuurisenopetuksen suunnittelija,
Suomen askeleet-linjan opettaja, Lyhytkurssivastaava, Aikuisperuskoulun linjavastaava,
Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin vastaava ohjaaja, Monikulttuurisuusaktivisti,
Aktivistimaahanmuuttajakouluttaja, Monikulttuurisuuskoulutusmateriaalivastaava,
Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja, Sosiokulttuurinen tasapainottaja,
Pakolaisneuvonantaja, Vähemmistöoikeuksien valvoja, Avustusanomusten esitäyttäjä,
Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtiva virkamies, Maahanmuuttajapalveluiden päällikkö,
Maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja, Monikulttuurikonsultti, Romanityöryhmä,
Kerjäläistyöryhmä, Maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtiva työryhmä,
Maahanmuuttoyksikön terveydenhuollon konsultti, Maahanmuuttoyksikön psykologi,
Maahanmuuttoyksikön sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttoyksikön sosiaaliohjaaja,
Maahanmuuttoyksikön etuuskäsittelijä, Maahanmuuttajalasten varhaiskasvattaja,
Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja, Siirtolaisinstituutin johtaja,
Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja, Maahanmuuttajaneuvoston puheenjohtaja,
Naapuruus-sovittelija, Kotouttamisohjaaja, Avustamistulkki, Aputulkki,Romaniasioidenhoitaja,
Kunniaan liittyvien konfliktien asiantuntija, Maahanmuuttoasioiden johtaja,
Sisäasianministeriön maahanmuutto-osaston oikeusyksikön yhdenvertaisuus-vastuualueen johtaja,
Maahanmuuttaja- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunta, Maahanmuuttotyön päällikkö,
Maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden yhteistyöryhmä, Maahanmuuttopolitiikkastrategi,
Kehitysmaatutkimuksen professori, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen asiantuntija,
Monialaisen romanityöryhmän puheenjohtaja, Monikulttuurisen maahanmuuttajatyön päällikkö,
Maahanmuuttajien henkisestä sopeutumisesta vastaava asiantuntija, Sopeutumiskonsultti,
Maahanmuuttajajärjestöjen toimintaedellytyksiä voimaannuttavan projektin johtaja,
Maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija,
Maahanmuuttajien työllistämisyhdistyksen asianajaja, Maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaaja,
Pakolaisavun vertaisryhmätoiminnan koordinaattori, Monikulttuurisen tietopalvelukeskuksen asiantuntija,
Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittämisestä vastaava virkamies,
Väkivaltarikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajanuorten valvoja, Maahanmuuttovastaava,
Ikääntyneiden somalinaisten kotoutustyöntekijä, Monikulttuurisuuden johtava asiantuntija,
Pakolaiskoordinaattori, Pakolaisvähemmistö vastaava, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja
Romanien päiväkeskuksen työntekijä, Romaniyhdyshenkilö, Vähemmistövaltuutetun ylitarkastaja,
Romanipoliittisen työryhmän puheenjohtaja, Maahanmuuton erikoistutkija, Ihmisoikeustyönjohtaja,
Sisäministeriön maahanmuuttojohtaja, Monikulttuurisuustaitojen kehittäjä,
Monikulttuurisuuskampanja suunnittelija, Ulkomaalaisasioiden valmistelija,
Romanien päiväkeskuskuksen johtaja, Monikulttuurisuustyön suunnittelija,
Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen projektin johtokunta, Monikulttuuripedagogi,
Pakolaisoikeutta tutkiva oikeustieteilijä, Ulkomaalaisoikeuden asiantuntija,
Maahanmuuttopolitiikan tutkija,Maahanmuuttoviraston tutkija, Turvapaikkalautakunnan sihteeri
Sisäministeriön somaliyhteisön kotoutumista edistävä asiantuntijaryhmä,
Kansainvälisen siirtolaisjärjestön projektikoordinaattori, Syrjintälautakunnan johtaja,
Sisäministeriön maahanmuutto-osaston päällikkö, Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä,
Sisäasiainministeriön kotouttamisyksikön johtaja, Pakolaisneuvonnan tiedottaja,
Maahanmuuttajien asumisneuvoja, Maahanmuuttajien henkilökohtainen palveluohjaaja,
Monikulttuuristen naisjärjestöjen kattojärjestön johtaja, Maahanmuuttajien tukijärjestön johtaja,
Ulkomaalaisille maksettavan toimeentulotuen käsittelyä koskevien menettelytapojen selkeyttäminen -työryhmä,
Kehitysyhteistyön palvelukeskuskuksen hankeneuvoja ja taloussuunnittelija,
Kehitysyhteistyön palvelukeskuskuksen kehityspoliittinen asiantuntija, Monikulttuurinen osaaja,
Suomen somalia-verkoston toiminnanjohtaja, Maahanmuuttajapoikatyön johtaja,
Maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston johtaja,Maahanmuuttajataustainen kokemusasiantuntija,
Maahanmuuttajanaisten kulttuuriohjelman johtaja, Etnisten suhteiden neuvottelukunta,
Työelämävalmiuksien kartoittaja maahanmuuttajille, Syrjintää epäilevien neuvontapisteen johtaja,
Syrjinnänvastaisesta toiminnasta vastaava viranomainen, Syrjintäilmiöiden analysoija,
Maahanmuuttajien koulutuksen kehittäjä, Pakolais- ja maahanmuuttotyön päällikkö,
Maahanmuuttopolitiikan asiantuntija, Konsultoiva uskonnon ja somalin kielen opettaja
Somaliperheiden ja koulun välisen yhteistyön tutkija, Monikulttuurisen asumisen aluevastaava,
Monikulttuurisen kasvatustyön, kotoutumisen ja opetuksen kehittäminen –hankkeen johtaja,
Romanilasten oppivelvollisuutta selvittävä työryhmä, Kiertävä maahanmuuttajaneuvojan,
Maahanmuuttajat-konsulttiryhmä, Maahanmuuttajatyön koordinaattori, Maahanmuuttajien yritysneuvoja,
Maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa työskentelevien asiantuntijoiden ryhmä,
Maahanmuuttaja-aikuisten oppimisen ohjauksen suunnittelijaopettaja, Maahanmuuttajaopettaja,
Maahanmuuttajaopetuksen erityisosaamis- ja ohjausryhmä, Maahanmuuttajatyttötyön ohjaaja,
Maahanmuuttajien toiminnallisen opetuksen ja ohjauksen projektikoordinaattori,
Maahanmuuttajien järjestökonsultti, Maahanmuuttajien psykiatrian poliklinikan sosiaalityöntekijä,
Maahanmuuttajuuden psykologisen prosessin tutkija, Romanit työelämään -hankkeen johtaja,
Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja, Maahanmuuttoasioiden asiantuntija,
Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston kotouttamisyksikön projektikoordinaattori,
Maahanmuuttajataustainen kulttuurimentori, Pakolaistyön ohjaaja, Kulttuuritulkki,
Maahanmuuttajakouluttajien resurssirenkaan puheenjohtaja, Kieliavustaja,
Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtivan toimenpideohjelman johtaja, Maahanmuuttajien vastaanottohenkilö,
Syrjinnän ehkäisyyn keskittyvän ryhmän johtaja, Maahanmuuttajien preppausluokan opettaja,
Asioimistulkkikeskuksen johtaja, Maahanmuuttotyöryhmän johtaja, Monikulttuurisuusyhdistyksen tiedottaja,
Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskusten johtaja, ELY-keskuksen maahanmuuttopäällikkö,
Maahanmuuttoviraston alaikäisyksiköiden johtaja, Pakolaistyönohjaaja, Omakielineuvoja,
Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkoston tutkija, Maahanmuuttajakoulutuksen koordinaattori,
Monikulttuuristen yhdistysten liiton puheenjohtaja, Monikulttuurisen liikuntaliitto puheenjohtaja,
Pakolais- ja siirtolaisuusasiain neuvottelukunnan johtaja, Maahanmuuttokonsultti,
Integraatiopoliittisen neuvottelukunnan puheenjohtaja, Monikulttuuristen perheiden liiton puheenjohtaja,
Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapisteen hoitaja, Maahanmuuttajien valmistavan ryhmän johtaja,
Etnisten suhteiden neuvottelukunnan hyvän tahdon lähettiläs, Maahanmuuttajakonsultti,
Maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluiden johtaja, Maahanmuuttajatoimittaja,
Maahanmuuttoviraston neuvottelukunnan puheenjohtaja, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja,
Turvapaikkahakemusten käsittelyä tutkiva työryhmä, Kotoutumis- ja maahanmuuttopoliittinen ministeriryhmä,
Haavoittuvassa asemassa olevien kiintiöpakolaisten kuntiin sijoittamisen edistämishankkeen projektipäällikkö,
Maahanmuutto-ohjelmien tukirakenteen johtaja, Kotouttamisen ja etnisten suhteiden seurantajärjestelmän johtaja,
Pakolaisten vuorovaikutussuhteiden tutkija, Kotoutumisen alkuvaiheen palveluiden yhdenmukaistaja,

Pekka Saukkonen

Jos joku journalisti-aktiivi ja sellainen ihan oikeesti kielitaitonen vielä, voisi ottaa selvää läytyykö -varmasti- nuo samat virat jokaisesta nykyisestä EU -maasta. Tutkimkset voisi aloittaa vaikka naapuri-svenssonienmaalta. Kai jotain tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta vielä pitää löytyä maailmasta (tää lause kuuluu lähinnä vihervasurisossumössöille).

Timo Nenonen

Eipä ole ihme, ettei valtiolla ole varaa pitää esim. tieinfraa sun muuta kunnossa, kun maahanmuuttajien hyysääjien palkkoihin uppoaa ilmeisesti satoja ja satoja miljoonia. Kaikki nämä varat ovat pois kantasuomalaisen yhteiskunnan kehittämisestä.

Hulluuteen näkyy olevan varaa sijoittaa, järkeviin toimenpiteisiin taasen ei. Suomi on 2000-luvulla muuttunut umpijärjettömäksi valtioksi ja näyttää koko ajan muuttuvan vieläkin höperömmäksi, nykyhallituksen politiikan seurauksena.

Late Virta

Simon Whlroosin listaamat virat voisi lakkauttaa vaikka välittömästi ja ohjata nekin palkkarahat aloille, joista on todellista tuottavaa hyötyä suomalaisille ja Suomelle.

Mutta eipä se tule tapahtumaan, ainakaan nykyisen yltiömaahanmuuttajamyönteisen hallituksen aikana. Niin kauan kun sossut, rkp ja vihreät istuvat hallituksessa, ei maahanmuuttopolitiikassa muutoksia tule tapahtumaan muuten kuin liberaalimpaan suuntaan.

Lisää vain tänne, Suomen tehtävänä on toimia Euroopan maahanmuuttoreservinä. Kreikasta siirretään kaikki ongelmatapukset tänne, eihän niitä tule kuin miljoona vuodessa. Ja se myös tapahtuu viiden vuoden sisällä.

Vesa Wasenius

Kunnille on lisätty tehtäviä ja samalla lisää suojatyöpaikkoja. Kunnilla oli 80/90- luvun taitteessa alle 300- lakisääteistä tehtävää ja se riitti hyvin.
Nyt niitä on jo yli 500 - mitä tästä on seurannut ? Tuhansia suojatyöpaikkoja ylisuurella palkalla...kauanko tätä " liikakasvua " voimme kestää ?

matti parvikoski

olenkin pitkään ihmetellykin kun esim.haastatellaan valtion virkamiehiä aina on tittelinä ylijohtaja tai ylitarkastaja tai jotain muuta ja kun puhutaan henkilöiden palkasta valtiolla tai kunnilla palkkahan pitää kertoa 2:lla eli se 5000 palkka onkin 10,000 x 12=120,00 riittääkö sekään tässä varmaan yksi syy kustannuksiin mitä enemmän porukkaa sen enemmän kuluja

Matti Hytölä

Täyttä asiaa. Ja asiantuntijat jotka valtakunnan mediassa näitä asioita kommentoivat ovat aina itse julkisen sektorin palkkalistoilla, ei ihme että siellä vain hymistään Sailasta ja Viinasta lukuunottamatta. Ylisuuri julkinen sektori on Suomen kilpailukyvyn kannalta suuri haitta. Enkä tarkoita tällä operatiivisen puolen ts. lattiatason työntekijöitä, vaan hallintoa joka omien kustannustensa lisäksi kuormittaa myös operatiivista puolta byrokratiallaan.

Juha Salonen

Artikkelissa on asiaa. Tässä maassa ollaan muinaisjäänteiden maailmassa eikä reaalitaloudessa, jossa hinnat joustavat. Jos valtion tulot pienevät niin menotkin pienevät eikä oteta velkaa palkan maksuun. Jos yksityistaloudessa tulot pienenevät niin menotkin tekevät. Jossain vaiheessa jonotetaan sitten leipäjonossa.

Esim 2009 vuonna valtion verokertymä pieneni 15% edellisvuodesta. Tästä pitäisi seurata automaattisesti 15% henkilöstömeno säästöt valtiontaloudessa. Joko henkilöstöleikkauksin tai palkanalennukset. Näin kapitalismin pitäisi toimia valtiontaloudessakin.

Sibil Yanev

Kyllä itse ulkomaalaistaustaisena tiedän , että kotouttamispolitiikassa on kyse pelkästään sosiaalivirastojen virkojen työllistämisessä. Jopa kotouttamissuunitelmassa sanotaan, että asiakas on täysin kotouttunut silloin , kun hän ilmoittautuu työttymäksi hakijaksi TE-toimistoon ja sosiaalitoimistoon! Siis se on se "kotouttunut" ihminen. Suomen byrokratia on tyäsin omavarainen ja luotu sellaisenaan. Esimerkiksi rikollisten oikeusturva on niin suuri juuri sen takia, että se työllistä kunnan ja valtion työntekijöitä valtavasti. Ei ole mitenkään tekemistä oikeudentajun kanssa, koska jo luottotietoja menettänyt ja sakkorangaistuksia kärsinyt ihminen on sellainen, joilla ei ole enää mitään menetettävää.

Kuitenkin kotouttamiseen. Itse olen suhteellisen hyvin kotouttunut ja tiedän täsmälleen mitä vaaditaan, että ulkomaalainen kotoutuu Suomessa eikä se ole yhtään tkemisissä kielikurssien tai sosiaalivirstojen kanssa. Tarvitaan kultuurisia ja urheilullisia aktiviteetteja, jossa kotoututtavat ovat VÄHEMMISTÖNÄ eikä kursseja pelkästään maahanmuuttajille. Sitten ulkomaalaisten tilastollinen niputtaminen yhteen on aiheuttanut suurimmat ongelmat. Jos halutaan aidosti kotouttaa ihmisiä, niin pitää tietää, että tietyt väestönryhmät oppivat kieliä ja usia asioita hitaammin. Pitää olla realistinen, jos halua oikeita tuloksia ja varsinkin integraatiota koulu- ja työelämään.

Menin hieman sivuraiteille. Tossa on linkki blogistani. Kirjoitin juuri kotouttamistoimeista meidän perheen näkökulmasta 2000-luvulla, kun olin lapsi.

https://sibilpolitical.wordpress.com/2015/11/29/sibil-senkin-rasisti/