Tiistai 25.6.2019

Kiinteistölehti: Uusi palvelumaksu hämmästyttää – Pankeilta yllättäviä kirjeitä

Luotu: 
24.1.2013 18:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Asunnon omistajalle voi tulla yllätys pankilta.
|

Uudet palvelumaksut taloyhtiöiden remonttilainassa on yllättänyt monet, kertoo Kiinteistöliiton julkaisema Suomen Kiinteistölehti.

Taloyhtiöt ja isännöintiyritykset hämmästelevät pankin lähettämiä kirjeitä, joissa ilmoitetaan taloyhtiön remonttilainojen osakassuorituksiin liittyvistä uusista palvelumaksuista.

Maksuja on otettu käyttöön jopa ennen kuin niistä on tiedotettu. Ongelmia syntyy kun osakkaat eivät ole osanneet varautua uuteen maksuun budjetissaan.

Pankilla ei ole Kiinteistölehden mukaan oikeutta periä muuta maksua, kuin velkakirjassa on sovittu.

Jos pankki on yksipuolisesti alkanut periä palvelumaksua ilman, että osakaslyhennysten palvelumaksusta on erikseen sovittu, taloyhtiö voi vaatia pankkia palauttamaan rahat välittömästi.

– Mikäli taloyhtiön velkakirjasta selkeästi ilmenee, mistä palkkioista on sovittu, ja osakaslyhennysten palvelumaksu ei sisälly niihin, ei pankki voi alkaa sitä periä, Kiinteistölehti kertoo.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarle Akkanen

Pankkien (tulostentekoautomaattien) taholta voi odottaa nykyisin mitä tahansa? Joku sisäpiiriläinen on sanonut, että kusetetaan minkä keritään. Luotatko siihen, että pankkia oikeasti kiinnostaa sinun rahasi tuotto SINULLE!

Mauno Strandén

1980-90 luvulla oli lainsäätäjien tahdosta tehty pankeille mahdollisuus, että kaikista velkapapereista ei asiakas saanut kopiota( kymmenille tuhansille muille kävi samoin)ja pankki voi laittaa jälkikäteen siihen paperiin kohtuuttoman lisäehdon, jolla liki 90% maksettu osakehuoneisto yritettiin ottaa minultakin pankin halttuun, vaikka kaikki maksut olin suorittanut ajallaan ja usein etukäteen. Pankinjohtaja sanoi, että me realisoidaan asunto heti ja teille jää velka maksettavaksi? Siis 90% maksetusta osakkeesta helsingissä ei olisi saatu loppuvelan 10%hintaa, vaan se olisi mennyt pankin kuluihin? Tästä tehtiin aikanaa Hannu Karpon kanssa juttukin Karpolla on asiaa ohjelmaan.. Onneksi oli samassa pankissa tuo loppusumma, jolla olisin maksanut loppuvelan, mutta pankki ei halunnutkaan rahaa, kun huomasi ettei saanut huoneistoa?? PANKIT ON KESKIMÄÄRIN TÄYSIÄ ROISTOJA!