Lauantai 23.9.2017

Pekka Himasen tutkimusrahoitus selvitykseen: ”Rikkoiko Katainen velvollisuuksiaan?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.3.2013 16:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen (kuvassa) ja joukko muita kansanedustajaa haluaa Pekka HImasen tutkimushankkeen rahoitusmenettelyn perustuslakivaliokuntaan.
|

Kahdeksan perussuomalaisten ja kaksi vasenryhmän kansanedustajaa on jättänyt perustuslakivaliokunnalle käsiteltäväksi filosofi Pekka Himasen tutkimushankkeeseen liittyvän muistutuksen.

Muistutuksessa kansanedustajat pyytävät tutkimaan pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) toiminnan laillisuuden liittyen Himaselta tilattuun tutkimukseen, joka on osa hallituksen tulevaisuusselontekoa.

Kansanedustajat pyytävät perustuslakivaliokuntaa tutkimaan, onko pääministeri Jyrki Katainen tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta olennaisesti rikkonut ministerin tehtävään kuuluvia velvollisuuksiaan tai menetellyt muutoin virkatoimessaan selvästi lainvastaisesti osallistuessaan rahoituksen järjestämiseen Himasen Sofos Oy:lle.

Allekirjoittaneet kansanedustajat ovat Teuvo Hakkarainen, Pentti Oinonen,  Ville Vähämäki, Osmo Kokko, Jussi Halla-aho, Juho Eerola, Ari Jalonen, Reijo Tossavainen, Jyrki Yrttiaho ja Markus Mustajärvi.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sari Niemi

Mitenköhän Yrttiaho ja Mustajärvi ovat edelleen ainoat Kataisen politiikkaa vastustaneet Vasemmistoliittolaiset? Luulisi, että heidän ryhmänsä olisi saanut uusia jäseniä näin vaikeina poliittisina aikoina, mutta kahdestaan siellä porskuttavat. Wikipedian mukaan "Mustajärven mukaan Vasenryhmä edustaa sitä vasemmistolaista EU-kriittistä linjaa, jonka puolesta Vasemmistoliitto kampanjoi vaaleissa ja jonka puolue hylkäsi mennessään hallitukseen."

Pekka Liimatainen

Sari Niemi sanoi kaiken oleellisen.
Luulisi seuraavissa vaaleissa vasenryhmän saavat kaikki ne äänet jotka on tähän asti annettu vasemmistoliitolle. Vasenliittolaiset kun ajavat niiden asiaa jotka vasemmistoa äänestivät, vasemmistoliittolaiset taas ajavat kokoomuksen määrittelemiä asioita.

Antti Kostet

Tämä johtuu sosialismin muutoksesta.
Nykyään sosialismi tarkoittaa pankkiirien, sijoittajien ja rahapesureiden tukemista.
Aikaisemmin sosialistien ja kommunistien opit ja opetukset olivat jotain muuta.
Onkohan Paavo ja Jutta havainneet muutuoksen ?

Martti Tieaho

MIhin keskustelijoilta unohtui Katainen ja Himanen. Heistähän ja tietenkin Hakkaraisesta jutussa oli kysymys. Vai oliko?---Tämä taisi olla Hakkaraisen ensimmäinen valtiopäiväteko? Ja mihin se johtaa? Helsingin Sanomat on laajentanut tutkimuksiaan akateemisen maailman ja tieteen aloille noin laajemmlti. Siellä liikkuvat sadat miljoonat. Syntyy bruttokansantuotetta, josta tämä Himanen on tehnyt vain pisaran?